Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jakie biura informacji gospodarczej korzysta Raiffeisen Bank do uzyskania informacji?

Napisany przez Traum_vom_Hof
Cześć społeczności forum,
Czy ktoś może mi powiedzieć, w jakich biurach informacji Volksbank zbiera informacje?
Z pozdrowieniami

Re: Jakie biura informacji gospodarczej korzysta Raiffeisen Bank do uzyskania informacji?

Napisany przez 2titan1981
Co dokładnie podpisałeś na wniosku? Najlepiej zadzwoń do banku i zapytaj samodzielnie. Przecież istnieje więcej niż jedna Volksbank

Mamy umówioną wizytę 4.01 w sprawie możliwej finansowania budowy. Chciałbym dowiedzieć się, jakie informacje przekazuje bank ludowy do biur informacji gospodarczej i jakie dane od nas chce. ????

Napisany przez 2titan1981
Podpisując umowę, zgadzasz się na pozyskanie tych informacji. Możesz także skontaktować się z nimi, aby dowiedzieć się z jakimi biurami informacji gospodarczej współpracują w celu przygotowania rozmowy.

Napisany przez NaTwoim13
titan1981 pisze:
Musisz również podpisać zgodę na pozyskanie informacji. W ten sposób możesz również zadzwonić i dowiedzieć się, z jakimi agencjami informacyjnymi współpracują w celu przygotowania rozmowy.

Tak to wygląda!

Napisany przez NaTwoim13
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie zapytają doświadczonego pośrednika finansowego, który już dostarczył im wyceny. Musi być słaby, skoro potrzebne jest forum. Nie mam pojęcia, jaką rolę ma odgrywać Bank Ludowy w tych rozważaniach, tym bardziej dlaczego miałby zwracać się do baz danych o informacje (które należy oczywiście uzyskać również w swoim własnym banku). Po prostu nie mam pojęcia......

Napisany przez bruno68
Szkoda, że się tak późno odezwałeś!

Byłoby lepiej, gdybyś sam sprawdził swoje dane w Schufa! To byłoby neutralne pod względem zdolności kredytowej!

Sprawdź w dokumentach bankowych, czy bank w ogóle może udzielić finansowania! Jeśli suma kredytu jest większa niż dozwolona suma kredytu przez bank, to ten bank odpada! Ale z uszkodzoną zdolnością kredytową, przez bank, próba udzielenia kredytu może zostać tymczasowo przerwana.

I zanim będzie można ponownie złożyć wniosek, obiekt może przeminąć!

Po wizycie w banku, sprawdź swoje dane w Schufa!

bruno68

@Bruno68

O czym pan/pani mówi?!? Po pierwsze, znam swoje Schufa, po drugie, chcemy budować, a po trzecie, chciałem/chciałam tylko wiedzieć, czy Volksbank oprócz Schufa także uzyskuje informacje od innych biur informacji gospodarczej.

Napisany przez zizou89
traum_vom_hof pisze:
@bruno68

o czym mówisz?!? Po pierwsze znam moją schufa, po drugie chcemy budować, a po trzecie chciałem tylko wiedzieć, czy bank ludowy oprócz schufy sprawdza również inne biura informacji.

:d :d :d :d :d :d

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Traum vom Hof, być może ta ogólna odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna?
Jeśli jesteś zatrudniony na etacie lub pracownikiem, wówczas bank zazwyczaj będzie sprawdzał twoje informacje w Biurze Informacji Kredytowej, tak jak to zwykle bywa.

Jeśli jesteś samozatrudniony lub pełnisz funkcję dyrektora w spółce z o.o. i jedna z osób w spółce jest członkiem rodziny, to bank zazwyczaj będzie sprawdzał informacje w Creditreform, dotyczące sytuacji finansowej firmy. Sprawdzana jest między innymi informacja o ewentualnych negatywnych zdarzeniach dotyczących firmy (np. windykacja).

Dziękuję za precyzyjną odpowiedź.????

Powinien oznaczać kciuk w górę!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście! :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata