Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Problem z realizacją spłaty wcześniejszej pożyczki

Napisany przez ADMCI4
Kochana społeczności Forum, W wieku około 20 lat wziąłem kredyt w Sparkasse, aby móc kupić samochód. Po dwóch latach straciłem pracę i miałem trudności ze spłatą kredytu. Doszło do wypowiedzenia umowy kredytu i następującej potem zajęcia komorniczego. Dziś mam 34 lata i moje długi są dawno spłacone. Od wielu lat mam stałą pracę. Chciałbym teraz, z okazji przeprowadzki, ponownie ubiegać się o kredyt. Czy w ogóle mam szansę na uzyskanie go ze względu na przeszłość? Pozdrowienia Pit

Napisany przez MThiemann
Cześć Pit, Wygląda na to, że to wszystko miało miejsce u Ciebie przynajmniej 12 lat temu. Moja rekomendacja brzmi: Odwiedź stronę www.meineschufa.de i poproś o raport dotyczący Twojej historii kredytowej w Schufa. Dzięki temu dowiesz się, jakie informacje Schufa o Tobie przechowuje. Koszt uzyskania raportu wynosi aktualnie jednorazowo 7,80 EUR (pobierane za pomocą obciążenia rachunku bankowego) i zostanie przesłany do Ciebie pocztą. Moim zdaniem sprawa powinna być już załatwiona, ponieważ jest tak odległa w czasie. Ale dla pewności, zanim złożysz wniosek o kredyt, powinieneś poprosić o raport dotyczący Twojej historii kredytowej w Schufa. Posiadając czystą historię kredytową, regularne dochody i stałe zatrudnienie, powinieneś mieć dobre szanse na otrzymanie nowego kredytu. Jeśli chcesz najpierw obliczyć, możesz znaleźć porównanie kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Pit96 pisze: Kochana społeczności forum, około 20 lat temu wziąłem kredyt w Sparkasse, aby móc kupić samochód. Po dwóch latach straciłem pracę i miałem trudności z spłatą kredytu. Doszło do wypowiedzenia kredytu z następującym zajęciem komorniczym. Dziś mam 34 lata i moje długi dawno zostały spłacone. Od wielu lat mam stałą pracę. Chciałbym złożyć wniosek o kolejny kredyt z okazji przeprowadzki. Czy mam w ogóle szansę na otrzymanie go z uwagi na przeszłość? Pozdrowienia Pit
Miałem podobne problemy i musiałem zabezpieczyć się za pośrednictwem poręczenia moich rodziców. Bank zgodził się na to. Miro

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata