Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zmiana klasy sf.

Napisany przez Rene03
Dobry wieczór wszystkim.

Mam nadzieję, że uda mi się w miarę zrozumiale przekazać moje zmartwienie.

Kupiliśmy nowy samochód. Teraz chcemy zarejestrować go u innego ubezpieczyciela z niższym klasą bonusową 16, zachowując go jako nasz pierwszy samochód, podczas gdy nasz drugi samochód pozostaje zarejestrowany z klasą bonusową 16 i obecnie pod tą samą polisą.

Stary pierwszy samochód z klasą bonusową 6 zostanie więc wyrejestrowany. Drugi samochód może pozostać w obecnym ubezpieczeniu lub również przenieść się do nowego uczestnika.

Oba samochody są i pozostaną ubezpieczone na mnie.

Dotychczas: pierwszy samochód z klasy bonusowej 6, drugi samochód z klasą bonusową 16, oba u tego samego ubezpieczyciela.

Życzenie: nowy pierwszy samochód z klasą bonusową 16, drugi samochód z klasą bonusową 6, być może w różnych firmach ubezpieczeniowych.

Dotychczas nie mogłem znaleźć niczego na ten temat i mam nadzieję, że zostało to zrozumiałe.

Napisany przez 2titan1981
Drugi samochód ma rzeczywisty stopień zniżki, więc to oznacza osobne ubezpieczenie?

Jeśli tak, to zadzwoniłbym do starego ubezpieczyciela i zapytał, czy można dokonać wewnętrznej zamiany, a następnie przejść do nowego ubezpieczyciela do 30.11.2022 r. zachowując lepszy stopień zniżki.

Napisany przez Rene03
To mogło być naprawdę prostsze. Wystarczyło wysłać wiadomość do ubezpieczyciela, a wszystko inne zostało załatwione bez żadnych zastrzeżeń. Dzięki również dla titan1981 za informacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata