Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Premiera

Napisany przez beta
W korkociągu. Premier League za drogo się rozegrała o prawa do transmisji Bundesligi, przegrała i teraz traci ponad 30%. Świetny prezent świąteczny dla akcjonariuszy. Kabel Deutschland i Unity Media nabywają prawa do Pay-TV. Prawa internetowe trafiają do Deutsche Telekom, a zagraniczne (jeśli dobrze to zrozumiałem) do BetandWin. Premiera można teraz dostać za 15 EUR.... :roll: Można przypuszczać, że Premier League straci około 1/3 swoich klientów! Wiele osób złoży wypowiedzenia.... Wow :shock:

Napisany przez beta
Wbiłem się w opadający nóż przy 16 EUR, .... w 14 EUR (z zimnymi stopami) naciągnąłem hamulec ratunkowy. Wtedy spalił mi się cały obwód. Hm...shit happens

Napisany przez Marktinsider
Premiere można nazwać niemieckim odpowiednikiem Teleclubu. Wielu Niemców subskrybuje Premiere głównie ze względu na prawa do transmitowania Bundesligi. Dlatego Premiere nie nadaje się nawet do krótkoterminowych zakładów. Uważam, że gwałtowny spadek kursu jest uzasadniony i nie spekuluje o krótkotrwałym wzroście. Zazwyczaj robiłbym to przy kursach na poziomie -40%. Ale dzięki za uwagę. Ups, co teraz się dzieje? Kurs wynosi 14.21 EUR i nie widzę już ofert bid/ask? Czy handel został zawieszony? Nie, teraz kurs kontynuuje spadkową tendencję.

Napisany przez beta
Cześć Marktinsider, miałem ten aktyw długo na liście życzeń. Dzisiaj chciałem go kupić... Po szybkim wejściu i wyjściu Premiera nawet nie ma już na liście życzeń. Na zawsze, bo banki będą musiały przeanalizować ich rating, analitycy będą im wmawiać, itp... Jak teraz, w średnim okresie, Premiera będzie musiała przemyśleć swój model biznesowy i podejmie działania w formie WSPÓŁPRACY... co do tej pory było dla nich obce. Zauważą (czy już dzisiaj zauważyli), że na niemieckim rynku medialnym nie panuje monokultura. W długoterminowej perspektywie, kciuki do góry. Ale bez mnie.

Napisany przez ADMCI4
Następująca informacja pojawiała się dzisiaj na bieżąco w wiadomościach: AKCJE W FOKUSIE: Premiere bardzo mocne; Spekulacje na temat sublicencjonowania Bundesliga 02.01.2006 10:28:31, dpa-AFX Internet FRANKFURT (dpa-AFX) - Akcje Premiere odniosły korzyści w poniedziałek z spekulacji, zgodnie z którymi konkurent Unity mógłby być uzależniony od infrastruktury technicznej płatnej telewizji. Premiere chce wykorzystać swoją infrastrukturę techniczną jako dźwignię, aby móc nadal transmitować na żywo mecze Bundesligi. Akcje wzrosły do około godziny 10:15 o 2,43 procenta, osiągając poziom 15,16 euro. Tymczasem MDAX wzrósł o 0,30 procenta do 7.333,21 punktów. Unity może mieć trudności z uruchomieniem swojej planowanej oferty dla większości abonentów Premiere bez umowy z samą Premiere, powiedział dyrektor generalny Premiere, Georg Kofler dla Handelsblatt (wydanie z poniedziałku). Zakodowane programy innych dostawców nie mogą być odbierane bez uzgodnienia z Premiere za pomocą karty Premiere-Smartcard, potwierdził rzecznik operatora satelitarnego SES Astra gazecie. Dyrektor generalny Premiere, Kofler, naciska teraz na konkurenta Arena, aby zawarł współpracę. Rozpoczniemy od stycznia rozmowy w sprawie ewentualnego sublicencjonowania - powiedział Kofler. Dotąd Arena odrzucała możliwość sublicencjonowania na rzecz Premiere. Unity będzie w stanie ocenić, czy to osiągną, czy nie - powiedział jeden z inwestorów. Jeśli osiągną, to na pewno nie z Koflerem. Jeśli nie, to dla Premiere najlepiej byłoby uzyskać sublicencję na jeden, dwa lub trzy lata. Obecnie jest to wszystko spekulacja. A dopóki nikt nie wyrazi jasno swojego zdania na ten temat, tak będzie kontynuowane. Nastroje wobec tego tytułu mogą się nieco poprawić - powiedział jeden z analityków. Ale dopóki sytuacja umów dotyczących nowych praw do emisji nie będzie jasna, nie zalecalibyśmy długoterminowego zaangażowania./hi/sk Dotarliśmy do końca... a na koniec... jak Kud zareaguje jutro....??? Pozdrowienia tho

Napisany przez ADMCI4
Premiere jest obecnie interesującą opcją zakładu! Współpraca z Telekomem? Obok inwestycji w Premiere przez dwa fundusze Value, BWM.ch i Acatis.de. W sprawozdaniu rocznym BWM znajduje się uzasadnienie, a dodatkowe argumenty zostały przedstawione podczas prezentacji rocznej (również w Internecie). Premiere powinno być warte około 20 euro nawet bez praw do Bundesligi. Ryzyko spadkowe wydaje mi się nadal dość niskie.

Napisany przez richard100
Cześć Börsenluchs, Witaj na forum. :lol: Cieszę się na Twoje dobre posty. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4

Napisany przez 2cybercrash
Cieszę się także z wpisów od Börsenluchs, naprawdę wzbogacają one szereg, niech żyje podejście wartościowe oraz przemyślane ruchy w pokera

Napisany przez Simona
Börsenluchs pisze:
Hallöchen, freue mich auch :!: Gruss, Simona

Napisany przez beta
Cześć Börsenluchs! Miło mi, że znalazłeś tutaj drogę. Niestety, w serwisie Cash Twoje warte przeczytania wpisy szybko zanikły. Szkoda. Ale moje szare komórki jeszcze nie są całkowicie zwapniałe, więc przypomniałem sobie Twoją pierwszą ocenę Premiere w forum Crash w dniu krótkotrwałego upadku. Było w tym wiele prawdy i świadczy o przewidującym spojrzeniu, chciałbym to jeszcze raz podkreślić: https://forum.cash.ch/~Board3/read?120260,7 Dla mnie osobiście akcje Premiere są teraz tabu, jak możesz przeczytać wyżej :cry: Ale oczywiście nadal jestem nimi zainteresowany :-) Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję wszystkim za bardzo przyjemne przyjęcie na forum! Dzisiejsze wydanie Stocks poleca akcje firmy Premiere jako inwestycję antycykliczną. Widzą ryzyko jako średnie, co można wyjaśnić solidniejszymi wskaźnikami bilansowymi od czasu debiutu na giełdzie. Niestety, dzisiaj znowu doszło do pewnego osłabienia: Nadzieje Premiery na Bundesligę maleją https://www.satundkabel.de/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid= 7667 Akcje tracą między 3% a 4%. Wejście tutaj wymaga sporo odwagi i cierpliwości. Potencjał jednak istnieje, a ryzyko jest nadal akceptowalne. Co najważniejsze, rynek telewizyjny powinien się bardzo zmienić w ciągu najbliższych pięciu lat! To powinno stać się nowym gorącym tematem na giełdzie. Kluczowe kwestie to: Digitalizacja HDTV Telewizja płatna Płatne pokazy Pobieranie filmów Mniejsze finansowanie z reklam Więcej selekcji i interaktywności Telewizja przez IP Inne możliwości w Niemczech to: Bertelsmann (RTL) poprzez Pargesę lub GBL, ProSiebenSat1. Inne stacje telewizyjne płatne to: BSkyB (Wielka Brytania) Canal+ (Francja) Premiere jest oceniana jako znacznie niedowartościowana pod względem wskaźnika wartości firmy na jednego abonenta. Inne notowane na giełdzie stacje telewizyjne w Europie: Mediaset (Włochy, pozdrowienia dla Berlusconiego) Telecinco (Hiszpania)

Napisany przez Turicum
Ponadto jeszcze kwestia Nagravision. Mam nadzieję, że uda się przerzucić to w całości na dostawcę (zgodnie z ustaleniami umownymi).

Napisany przez ADMCI4
Wszystkie problemy z szyfrowaniem są już dość kłopotliwe dla producentów. Ale z czasem powinny zostać dobrze rozwiązane. Koncepcja biznesowa Pay-TV z pewnością nie zawiedzie. Wczoraj Kudelski stanął w obronie przed badaniem Deutsche Bank. Niestety nie widziałem tego badania. Niemniej jednak Kudelski także twierdzi, że Premiere to nie tylko piłka nożna, nawet bez niej istnieją interesujące możliwości. 11-04-2006 16:48 WYWIAD/Kudelski: Reakcja kursu zaskakująca - Potwierdzone cele na 2006 r. (CEO) Zurych (AWP) - Kudelski SA nie widzi istotnego zagrożenia ze strony niemieckiego nadawcy płatnej telewizji Arena - konkurenta klienta Kudelski, Premiery na niemieckim rynku. Cele przedsiębiorstwa na rok 2006 określone podczas konferencji prasowej z wynikami finansowymi nadal są aktualne - powiedział Andre Kudelski, CEO Kudelski AWP we wtorek. Gwałtowna reakcja kursu z dzisiejszego południa była dość zaskakująca. Prezentowane dzisiaj badanie przez niemiecki bank reprezentuje bardzo ograniczone spojrzenie - kontynuował Kudelski. Cała historia jednak będzie miała niewielki wpływ, ponieważ Premiere to nie tylko piłka nożna. Nadal istnieją szanse w Niemczech. Z zamówieniem od operatora satelitarnego SES Astra, które zostało ostatnio ogłoszone, działalność w Niemczech prawdopodobnie nawet się zwiększy, powiedział CEO Kudelski. Do godziny 16:45 kurs akcji Kudelski spadł o 4,9% do 33,7 CHF. Całkowity rynek (SMI) obecnie notuje spadek o 1,02%, na poziomie 826,38 punktów. Arena, spółka córka niemieckiego operatora kablowego Unity Media, uzyskała wyłączne prawa do transmisji na żywo niemieckiej Bundesligi i wyparła tym samym swoją rywalkę, Premierę. Arena rozpoczęła agresywną ofensywę marketingową z tanimi ofertami dla Bundesligi i filmów w Niemczech, napisał dzisiaj analityk Deutsche Bank w badaniu. Do 2009 r. Arena chce pozyskać ponad 3,5 miliona klientów. Kurs Kudelski gwałtownie spadł w odpowiedzi na te wydarzenia. Dziś również krążyły plotki o włamaniu hakera do hiszpańskiej Jazztel i złamaniu kart inteligentnych Kudelskiego. Kudelski stwierdził, że usługa w Jazztel działała bez konieczności dostępu warunkowego. Pomysł ataku hakerskiego jest więc szalony. Byłoby to tak samo opłacalne, jak ukraść egzemplarz darmowej gazety 20 minut. Zapytany o ponownie powracające domysły, że koncern technologiczny może zostać usunięty z SMI, CEO odpowiedział no comment. Kryteria notowania w SMI są jasne. Na dzień wyznaczony się okaże, czy Kudelski je spełnia. I dotychczas zawsze wystarczało. jb/cf

Napisany przez ADMCI4
Hendrik Leber uważa, że Premiere może stracić nawet jedną trzecią swoich klientów, nie wpadając w tzw. czerwone liczby. https://www.acatis.de/images/pdf/Neuigkeiten/manager_magazin_6_06.pdf (26 maja 2006) Aktualny poziom kursu zapewnia doskonałą okazję do zainwestowania w wyjątkowo antycykliczną inwestycję wartościową. Odważni zdobywają świat!

Napisany przez beta
Cóż, ten Kofler... nigdy mi do niego nie było. Asystent i szef biura Leo Kircha... jasne.... https://de.wikipedia.org/wiki/Georg_Kofler Monachijska mafio-media. Miły pan Kofler zdecydowanie zraził swoich akcjonariuszy, powiedziałbym. Dziś dostępny poniżej 10 EUR. Kaktus roku! Na pewno prawa do Bundesliga nie były w jego guście... https://www.n-tv.de/294877.html Powoli robi się śmiesznie....: https://www.manager-magazin.de/it/artikel/0,2828,419870,00.html Premiere jest kandydatem do przejęcia. Innych możliwości nie widzę. Obecnie Deutsche Telekom jest wielokrotnie wspominana. Być może faktycznie sięgną po nią, ...za okazyjną cenę 10 EUR lub mniej. Gorący temat.

Napisany przez Globalist
Premiere AG - silna poprawa wyników Wyniki za trzeci kwartał 2006 roku okazały się lepsze niż oczekiwano przez analityków. Płatny kanał Premiere odnotował zysk w trzecim kwartale 2006 roku. EBITDA poprawiło się do 33,1 miliona euro, po tym jak w drugim kwartale wynosiło -21,8 miliona euro. Po uwzględnieniu amortyzacji (EBIT), Premiere osiągnęło wynik w wysokości 13,5 miliona euro (Q2/2006: -43,7 miliona euro). Podsumowując, wynik netto wyniósł 5,4 miliona euro (Q2/2006: -138,8 miliona euro) i był ponownie dodatni. Wynik na akcję wzrósł do 0,07 euro (Q2/2006: -1,69 euro).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata