Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Długi w systemie Paypal 3000€.

Napisany przez Jasminaaaa
Paypal Długi 3000€?

Cześć, mam pilną sprawę, wysłałem pieniądze przez Paypal (Rodzina i przyjaciele), 3000€ do mojego przyjaciela, ale moje konto nie miało wystarczających środków. Poprosił mnie, żebym je mu pożyczył, obiecując oddać mi je za 2 dni (według jego własnych słów, był w nagłej potrzebie), bo to mój przyjaciel, zaufałem mu. Na razie nie otrzymałem nic. Moje konto Paypal jest teraz zadłużone o 3000€, których bym nawet nie byłem w stanie spłacić, nawet gdybym chciał. Co teraz zrobić? Boję się windykacji, a jeśli dojdzie do windykacji, kwota prawdopodobnie będzie dwukrotnie większa, prawda? Jestem teraz bezradny, bo dobrowolnie i w dobrej wierze przesłałem mu pieniądze, więc nie mogę go za to obwinić. Nigdy bym czegoś takiego nie zrobił, ale wierzę, że zrobiłem to z miłości. Teraz będę mieć problemy z Paypalem. Czy ktoś może mi pomóc? Może jest tutaj ktoś z Paypala?
Jestem zdesperowany

Napisany przez 2titan1981
Cześć,

najlepiej negocjować raty z Paypal

Inne opcje to:
skorzystanie z debetu, zapytanie banku, rodziny, znajomych i pracodawcy. Następnie na przykład Auxmoney itp. Jeśli nikt nie udzieli ci kredytu, istnieje ważny powód, dlaczego go nie dostaniesz.

Wtedy jedyną pomocą będzie doradztwo dla zadłużonych.

kredyty prywatne tutaj, gdy czytasz, nie są oferowane. Jeśli jednak dostaniesz oferty, będą to w 99,999999% od osób, które chcą cię oszukać..... Dlatego trzymaj się wyżej wymienionej kolejności. Nic innego nie doprowadzi do sukcesu w pozbyciu się długów.

To nie był prawdziwy przyjaciel, bo wtedy problem zostałby rozwiązany.

To głupie. Dotychczas myślałem, że mnie kocha, ale po tym działaniu raczej nie. Mam nadzieję, że Paypal zgodzi się na raty. Choć myślę, że się nie zgodzą. A wtedy mam problem z windykacją i wysokimi opłatami ������������

Napisany przez 2tneub
Dlaczego wysłać pieniądze, jeśli wie się, że nie mógłbyś nigdy oddać tych 3000 €. Nawet jeśli zwrócił je po 2 dniach, PayPal już podjął pierwszą próbę obciążenia konta.

Jasminaaaa pisze:
I wtedy mam inkaso na karku z wysokimi opłatami

Więc lepiej skontaktować się z PayPalem i porozmawiać zanim przyjdzie inkaso, ponieważ zazwyczaj problemem nie jest sama firma windykacyjna, ale kwestie bankowe związane z Biurem Informacji Kredytowej itp. Tam sprawy się komplikują i długo trwa, zanim zostanie się uznawanym za kredytowalnego. Potem najczęściej pojawiają się problemy z otwarciem konta bankowego, zawarciem nowej umowy na telefon komórkowy czy nawet kredytu, i wtedy nie wystarczy rozwiązanie problemu, ale trwa to latami, zanim dane zostaną usunięte z informacji kredytowej.....

Napisany przez StGe1973
Jasmina, Dodatkowo do wypowiedzi titana, możesz spróbować bezpośrednio skontaktować się z firmą PayPal w celu złożenia wniosku o zwrot środków. Przynajmniej w przypadku zakupów produktów jest to możliwe... W przeciwnym razie muszę cię ostrzec przed podejściem „mnie to obojętne, przekazuję sprawę do windykacji”. To będzie bardzo kosztowne, opłata za windykację, następnie postępowanie upominawcze sądowe, komornik, odsetki itp. Wszystko będzie pobrane z twojego konta. Nawet jeśli poradzisz sobie z wpisem w Rejestrze Dłużników (z konsekwencjami wymienionymi przez titana), tytuł dłużny będzie obowiązywał przez 30 lat. Gdy zaczniesz pracować, zajęcie komornicze będzie natychmiastowe. Dlatego szukaj rozwiązania, w przeciwnym razie będzie tylko coraz gorzej....

Napisany przez 2tneub
StGe1973 pisze:
dodatkowo do wywodów titans, możesz spróbować bezpośrednio skorzystać z opcji zwrotu środków przez paypal. Przynajmniej w przypadku zakupu produktów jest to możliwe...

Metoda płatności PayPal Przelew na rzecz znajomych i rodziny nie podlega ochronie kupującego w PayPal.

Napisany przez Marc2512
Czy coś zostało ustalone na piśmie w sprawie zwrotu pieniędzy? Zgłosić? W przeciwnym razie szkoda litości, gdyż osoba sama z własnej woli popadła w długi.

Niestety, mam tylko dowody w WhatsApp, i to wszystko.

W takim razie możesz już złożyć doniesienie na policji. Chociaż to ci nie pomoże, musisz teraz zacząć uporządkowywać swoje sprawy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata