Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Um Sonderzinsen aus einem BHW Bausparvertrag DV3 auszahlen zu lassen, müssen Sie sich direkt an die BHW Bausparkasse wenden. Sie können dies entweder telefonisch, schriftlich oder persönlich in einer Filiale tun. Dort werden Ihnen die genauen Schritte

Napisany przez PBrei06
Cześć wszystkim,

jestem tu nowy i oczywiście od razu mam pytanie - mianowicie:

Mam stary plan oszczędności mieszkaniowych (podpisany 01/2007) w BHW (Taryfa DV3), który tak sobie leży odłogiem.

Jest on gotów do przydziału od 08/2012 - i tutaj pojawia się pierwsze pytanie:

Prawdopodobnie po 08/2022 upłynie także 10-letni okres i wyrzucą mnie z umowy?

Prawdopodobnie trzeba temu zapobiec, aby ubiegać się o odsetki premiowe i je otrzymać? Jak to działa? Czy trzeba to żądać pisemnie czy dzieje się to automatycznie?

Czy wystarczy złożyć wniosek cyfrowo w portalu internetowym BHW? Jeśli tak, to który przycisk należy nacisnąć lub co dokładnie trzeba podać w tym formularzu (grr, właśnie teraz, gdy chcę zrobić zrzut ekranu, przycisk Akceptacja przydziału jest w trakcie prac konserwacyjnych)?

W formularzu Oświadczenie o przydzieleniu też nie do końca się orientuję (przypuszczam, że ten formularz jest odpowiedni dla mojej sprawy - PDF tutaj: https://www.bhw.de/dam/bhwde/pdf/927607000.pdf )

Czy tutaj trzeba wybrać coś więcej niż Ostatecznie rezygnuję z mojego kredytu mieszkaniowego?

Przepraszam za wiele dla Was prawdopodobnie głupich pytań - często można przeczytać, że są premiowe odsetki - ale jak to dokładnie działa, czasami pozostaje mgliste

Re: Um Sonderzinsen aus einem BHW Bausparvertrag DV3 auszahlen zu lassen, müssen Sie sich direkt an die BHW Bausparkasse wenden. Sie können dies entweder telefonisch, schriftlich oder persönlich in einer Filiale tun. Dort werden Ihnen die genauen Schritte

Napisany przez BenniG
Cześć,

18 miesięcy temu miałam tę samą grę. Wtedy wysłano mi 7 wypełnionych stron.

W załączonym formularzu w środku złożyłam wniosek o wyższe oprocentowanie. Twój umowa jest jednak nieco starsza, więc musisz zdobyć odpowiedni formularz dla siebie.

Wyższe oprocentowanie.pdf

Ponieważ ponowne przydział trwa teraz kolejne 12 miesięcy, zastanawiam się, czy 10-letni okres będzie zaczynał się od nowa, czy też BSK mimo wszystko mogłoby cię wypowiedzieć.
Chętnie usłyszę od ciebie.

Pozdrowienia

Napisany przez PBrei06
Dziękuję za odpowiedź! Jestem ciekaw, skąd mogę zdobyć odpowiedni formularz - na pewno nie mam go zarchiwizowanego

Widzę teraz na odpowiednim wyciągu z konta: mam taryfę D maXX 3,75 (rozpoczęcie: 12.01.2007).

Dlaczego jest on oznaczony jako DV3 w portalu internetowym - nie pytaj mnie...

W Twoim formularzu jest również napisane Wniosek o wyższe oprocentowanie zgodnie z §3 ABB w taryfie D maXX od 01.06.11 - więc prawdopodobnie nie dotyczy mojej starszej taryfy...

Na stronie https://www.bhw.de/startseite/servic...auftraege.html nie mogę znaleźć formularza, który zawierałby ten punkt Wniosek o wyższe oprocentowanie - właśnie przeglądałem wszystkie

Napisany przez BenniG
Przemyślany grzesznik!
Jak już wspomniałem, skontaktowałem się z nimi, a oni wysłali mi do mojej skrzynki odbiorczej w BHW 7 stron, z których musiałem wybrać odpowiednią dla siebie.

Mam również D maxx, który jest nazywany DV3 w portalu internetowym.
W moim przypadku chodziło tylko o wyższe oprocentowanie wynoszące 1,5% zamiast 1%, ponieważ wskaźnik inflacji był tak niski przez pierwsze 7 lat trwania umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata