Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Kryteria do uzyskania zasiłku dla bezrobotnych w przypadku krótkoterminowego zwolnienia.

Napisany przez ADMCI4
Może ktoś mi pomoże z moim problemem. Mój pracodawca zdecydował się nagle nie kontynuować mojego zatrudnienia od listopada. Dotychczas miałem tylko dwa razy umowy na czas określony na rok. W poprzedniej pracy miałem umowę na czas nieokreślony. Teraz nie jestem pewien, przez jaki okres mogę ubiegać się o zasiłek dla bezrobotnych, zanim będę musiał korzystać z „Hartz IV”. Nigdy wcześniej nie byłem bezrobotny, więc nie wiem, jakie warunki muszą być spełnione.

Re: Kryteria do uzyskania zasiłku dla bezrobotnych w przypadku krótkoterminowego zwolnienia.

Napisany przez ADMCI4
Schrippe pisze: Może ktoś mi pomóc w moim problemie. Mój pracodawca zdecydował się krótkoterminowo nie zatrudniać mnie od listopada. Dotychczas miałem tylko dwa razy umowy o pracę na czas określony. U mojego poprzedniego pracodawcy pracowałem na czas nieokreślony. Teraz nie jestem pewien, jak długo mogę otrzymywać zasiłek dla bezrobotnych, zanim będę musiał pobierać Hartz IV. Ponieważ nigdy wcześniej nie byłem bezrobotny, nie wiem, jakie warunki muszą być spełnione.
Cześć Schrippe, Aby w ogóle mieć prawo do zasiłku dla bezrobotnych I, musisz pracować co najmniej przez rok bez przerwy. Okres wypłaty zależy zapewne od tego, jak długo w ogóle pracowałeś. Christof

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata