Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Raport DSL Bank

Napisany przez pommes90
Cześć droga społeczności Kupuję działkę i chcę na niej zbudować, wszystko będzie kosztować ponad 400 tysięcy euro Obecnie mam złożone zapytanie w banku dsl i wycena nieruchomości była bardzo skromna, dlatego wysłano rzeczoznawcę na miejsce, czy to dobry czy raczej zły znak? I jeszcze jedno pytanie, mój doradca finansowy, który złożył wniosek w banku dsl, powiedział mi, że pracownik działu zawsze się zmienia, i stwierdził, że to dobry znak, czy to prawda?

Napisany przez NaTwoim13
Zmieniający się pracownicy obsługi są normalną rzeczą. Przyjęcie, pracownik obsługi, ekspert z biurka, znowu pracownik obsługi! Zero informacji o tym, czy jest to dobre czy złe, to zupełnie normalne procesy organizacyjne! Nawiasem mówiąc, jeśli wysokość pożyczki wynosi 400 000 euro lub więcej, zawsze wymagane jest opracowanie, zawsze, i pośrednik powinien to również powiedzieć, jeśli nie złożyli Państwo wniosku o finansowanie u woźnego

Napisany przez pommes90
Okej, super, byłem już w dwóch innych bankach, które po obejrzeniu nieruchomości od razu powiedziały nie. W tych bankach najpierw nie wysłali rzeczoznawcy, dlatego zastanawiam się, czy to może być dobry znak w przypadku dsl Bank.

Napisany przez NaTwoim13
To normalnie pośrednik powinien być w stanie odpowiedzieć na wszystkie te pytania i wyjaśnić. Zastanawiam się tylko, dlaczego uważa, że ​​ciągłe pojawianie się nowych pośredników jest dobrym znakiem?!?

Dlaczego inne banki od razu się wycofały?

Napisany przez pommes90
Z powodu wskazania wartości, nie widać wartości domu tam, gdzie jest on budowany.

Napisany przez NaTwoim13
A czy teraz będzie lepiej w DSL Bank?

Czy pośrednik najpierw zaproponował te dwie inne banki, a potem DSL Bank?

Które banki nie uznały tych warunków?

Napisany przez pommes90
Byłem w innych bankach, ale potem poszedłem do pośrednika

Deutsche Bank i Volksbank

Napisany przez NaTwoim13
Czy pośrednik kiedyś sam oszacował nieruchomość? Lora z On Geo dostarcza tutaj wynik DSL Bank w dużym i całościowym zakresie z wyprzedzeniem.

Napisany przez pommes90
To tylko działka, zastanawia się sam, dlaczego nie udało mu się w Deutsche Bank i Volksbank, bo widzi wartość nieruchomości w lokalizacji

Napisany przez NaTwoim13
Nie zrozumiałem twojego zamiaru.

Napisany przez pommes90
Tak naprawdę moje pytanie dotyczy tylko tego, czy bank dsl ocenia nieruchomości/budowy nowe wyżej niż inne banki

Napisany przez NaTwoim13
Czemu mieliby to zrobić? Przy nowej budowie moim partnerem bankowym jest DKB, ponieważ minimalna ilość własnych środków jest inwestowana, a wskaźnik obciążenia hipotecznego decyduje o możliwościach działań lub przedstawialności, na pewno nie DSL Bank. W moich doświadczeniach przedstawiane są 3-4 doświadczenia z budowy nowych budynków z ostatnich 10 ekspertyz.

Napisany przez pommes90
Dziękuję za odpowiedzi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata