Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Zabezpieczenie rodziny bez korzystania z ubezpieczenia na życie

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Mam teraz 45 lat, mam rodzinę z trójką dzieci i Dom, który jednak w dużej części należy do banku. Posiadam ubezpieczenie na życie, które ma umożliwić mojej rodzinie pozostanie w domu w przypadku mojej śmierci. Teraz jednak myślę, że moje zgon spowodowałby także koszty, które nie mogą być pokryte przez ubezpieczenie na życie. Jakie tanie opcje mam w tej sytuacji do dyspozycji? Czy istnieje dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego? Czekam na wasze odpowiedzi, Ruebli

Napisany przez ADMCI4
Cześć Ruebli, w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem jest ubezpieczenie na życie z ryzykiem. Dzięki temu możesz zabezpieczyć swoją rodzinę do momentu wypłaty ubezpieczenia na życie. Pozdrowienia, Sunny

Napisany przez Karl117
W zasadzie na śmierć właściwym produktem jest ubezpieczenie na życie z ryzykiem. Jeśli pytasz o tanie produkty, najlepiej skorzystać z porównania polis ubezpieczeniowych. Możesz je zamówić tutaj. Jest tutaj także krótki klip, który opisuje, co się wtedy dzieje. Video-Doradztwo finansowe: Znajdź najlepsze zabezpieczenie w najkorzystniejszej cenie W przypadku śmierci ubezpieczenie na życie z ryzykiem jest właściwe. Niemniej jednak, pomiędzy życiem a śmiercią istnieje wiele możliwych stanów, gdzie bardziej odpowiednie może być ubezpieczenie od nieszczęśliwego wypadku. Jako alternatywa, ubezpieczenie na wypadek poważnych chorób (Dread Disease) może być również interesujące. Szczególnie wtedy, gdy ubezpieczenie od nieszczęśliwego wypadku jest zbyt drogie z powodu wykonywanej pracy. Pozdrowienia, Karl117

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata