Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Kalkulator odsetek PROBLEM.

Napisany przez Der Anleger
Witajcie Obecnie szukam obligacji, które będą trochę lepsze od większości lokat terminowych, zapewniające zwrot powyżej 3,5%. Oceną powinny być lepsze niż B, czyli coś na kształt A. W tym celu korzystam z wyszukiwarki obligacji na Giełdzie Stuttgart. Jednak natknąłem się na problem, którego sam nie potrafię rozwiązać. Pokazuje to kalkulator zwrotu. Jak to możliwe? Jeśli kalkulator obiecuje mi zwrot o wartości +...%, jednak będę musiał wpłacić wyższą kwotę, aby po pewnym czasie zdobyć swoje 20 000 euro, które chcę zainwestować. Bardzo dziękuję. Pozdrowienia

Re: Kalkulator odsetek PROBLEM.

Napisany przez PI112
Cześć Inwestorze, w tym przypadku płacisz tzw. odsetki za częściowy okres. W przypadku obligacji, którą wybrałeś, wypłata odsetek przypada zawsze w marcu, od marca tego roku zgromadziły się zatem odsetki. Ponieważ w przypadku obligacji nie ma wypłaty odsetek poza ustalonymi terminami, musisz zwrócić poprzedniemu właścicielowi obligacji odsetki naliczone do daty zakupu, a następnie otrzymasz pełne odsetki w marcu. W przypadku tej obligacji więc 700,00€, mimo że miałeś ją zaledwie przez około 5 miesięcy. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata