Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto w Niemczech / Życie w Brazylii

Napisany przez Pound
Cześć wszystkim,

Chodzi o to, że mój wujek (niemiecki obywatel - podróżuje między DE i BRA) chciałby otworzyć konto w Niemczech po dziedziczeniu, ponieważ chce tu zostawić pieniądze. W razie potrzeby chciałby jednak bezpłatnie wypłacać pieniądze za granicą z bankomatu.

Po długim poszukiwaniu niestety stwierdzono, że albo 0,5% ujemnych odsetek rocznie, ponieważ kwota jest wyższa niż 50 000 euro, albo opłaty za wypłacanie w wysokości np. 2,2%.

Teraz zastanawiam się, jak uniknąć ujemnych odsetek. Jeśli założymy dla niego zwykłe konto osobiste (z ujemnymi odsetkami powyżej 50 000) i zdeponujemy tam

Napisany przez StGe1973
Za dawnych czasów można było bezpłatnie wypłacać pieniądze z DKB na całym świecie, czy to nadal jest możliwe, nie mam pewności...

W każdym razie jeśli znalazłeś bank, w którym wypłaty spełniają twoje oczekiwania, to problem został rozwiązany. Otwórz konto w tym banku i wpłać na nie zezwoloną kwotę (aż do ujemnego oprocentowania). Następnie otwórz tyle kont, ile chcesz, i wpłać na nie pozostałą gotówkę.

Wtedy będziesz potrzebował tylko jednego konta referencyjnego i w zależności od potrzeb będziesz mógł uzupełniać konto do wypłat....

Napisany przez Pound
StGe1973 pisze:
Kiedyś można było bezpłatnie wypłacać pieniądze na całym świecie z DKB, nie jestem pewien, czy jest to nadal możliwe...

W każdym razie jeśli znalazłeś bank, w którym wypłaty są zgodne z Twoimi oczekiwaniami, to problem został rozwiązany. Otwórz tam konto i wpłać dozwoloną kwotę (aż do stopy ujemnej). Następnie otwórz tyle dodatkowych kont, ile chcesz, i wpłać resztę kapitału tam.

Wtedy potrzebujesz tylko jednego konta referencyjnego i w razie potrzeby możesz doładować konto do wypłat....

Dobrze, super. W takim razie pasuje, po prostu nie byłam pewna, czy całe majątek jednej osoby nie może przekroczyć 50 000 lub granicy ujemnej sumy, czy czy to dotyczy tylko jednego konta.

W takim razie założę konto w moim banku oraz konto internetowe z kartą kredytową, więc będzie można dowolnie doładowywać.

Napisany przez Marc2512
Zazwyczaj wymaga się posiadania aktywnego konta bankowego. Banki mają obecnie dość nowych klientów, którzy chcą tylko trzymać pieniądze...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata