Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam pożyczki od osoby prywatnej.

Napisany przez Silvagirl
Cześć drodzy użytkownicy, Szukam prywatnego pożyczkodawcy, który mógłby mi pożyczyć 1000€ na krótką metę. Chciałbym spłacić pieniądze w 4 ratach (plus oczywiście odsetki). Niedawno przeprowadziłem się, co niestety było dosyć kosztowne, a do tego mój laptop uległ awarii. Pracuję na pełen etat i dodatkowo studiuję, więc potrzebuję laptopa. Dotychczas sprawdzałem oferty na standardowych platformach takich jak Vexcash, Cashper czy Auxmoney, ale odsetki i opłaty są dość wysokie. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Napisany przez ZehWeh
Nie znajdziesz tutaj kredytodawców, a jeśli tak, to albo oszuści, albo wyłudzacze. Zapytaj przyjaciół/rodzinę lub poproś swojego pracodawcę o zaliczkę. Przy pełnym zatrudnieniu finansowanie bezpośrednio przez sprzedawcę powinno być także możliwe. Właśnie duże sklepy oferują nawet finansowanie w wysokości 0%.

Napisany przez Silvagirl
No dobrze, szkoda, miałem nadzieję, że ktoś tutaj nie będzie odczuwał aż tak bardzo tych 1000 euro. Nie chcę prosić moich rodziców, ponieważ już zainwestowali sporo pieniędzy w nowe mieszkanie i teraz już czuję się winny.

A tak naprawdę nie chciałem tego finansować, ponieważ, podobnie jak w przypadku zwykłych kredytów ratalnych, zawsze trwają co najmniej rok i nie chcę gromadzić długów na tak długi okres. Nawet jeśli raty są małe, to i tak są obecne. Ale mimo wszystko dziękuję za radę, będę musiał więc jednak skorzystać z finansowania.

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
Cześć,

Jeśli zwróciłbyś uwagę, treść poniżej na pewno cię nieco przypomina, więc przy każdym zapytaniu dołączę ją. Ale najprawdopodobniej teraz i tak nic nie przyjdzie, ponieważ prawdopodobnie Ping konto służy do stworzenia platformy dla ostatnio wspomnianych osób.

Opcje to:
Skorzystanie z debetu, zapytanie banku, rodziny, przyjaciół i pracodawcy. Następnie np. Auxmoney itp. Jeśli ci nie udzielą kredytu, to na pewno jest na to ważny powód.

W takim przypadku pozostaje ci tylko doradztwo kredytobiorców.

kredyty prywatne tutaj, jeśli się czyta, nigdzie nie są oferowane. Jeśli pojawią się oferty, będą to w 99,999999% osoby, które chcą cię oszukać.... Dlatego trzymaj się powyższej kolejności. Nic innego nie doprowadzi do sukcesu w pozbyciu się długów.

Oto kolejność, którą należy stosować w przypadku problemów finansowych.

Napisany przez Silvagirl
Cześć titan1981,

dzięki za wskazówki, ale nie ma powodu, by być niegrzecznym i zarzucać mi, że potrzebuję doradztwa finansowego. Chodzi o to, że nie chodzi o to, żebym nie mógł dostać kredytu w banku, ale po prostu miałem nadzieję, że znajdę kogoś, kto pożyczy mi pieniądze z dość niskim oprocentowaniem. Myślałem, że warto spróbować.
Jeszcze nie wpadłem na pomysł z debetem, więc jutro zadzwonię bezpośrednio do banku.

Napisany przez 2utopus
W przeciwnym razie istnieje także możliwość płacenia kartą kredytową - pieniądze zwykle są pobierane dopiero w następnym miesiącu (chyba że korzysta się z karty debetowej) - lub można skorzystać z kredytu częściowo korzystnego w wysokości 14% rocznie - są dobre oferty bez opłaty rocznej (np. karta Amex od Payback lub Advanzia Gold Mastercard ...) - trzeba tylko dokładnie sprawdzić, czy pasuje to do naszego przypadku - oraz czy wysokość udzielnego kredytu jest wystarczająca przy otwarciu konta.

Napisany przez 2titan1981
Nietaktownym jest także nazwać sytuację, w której się zarejestrowujemy i od razu zaczynamy pisać, nie czytając przedtem, że tutaj nic nie ma.

Mogłeś też przeczytać, ale tego nie zrobiłeś. Co mogłoby być uznane za nietakt? Jak mówią, co kto sadzi, to samo na siebie spada.

Napisany przez Sparquote
pisze:
No dobrze, szkoda, miałam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś, dla kogo te 1000€ nie są aż tak bolesne. Nie chciałabym prosić rodziców, bo już wydali sporo pieniędzy na nowe mieszkanie i teraz już czuję się winna.

I faktycznie nie chciałabym tego finansować, bo takie pożyczki zwykle trwają co najmniej rok, tak samo jak tradycyjne kredyty ratalne, i bardzo nie chcę zaciągać długów na tak długi okres. Nawet jeśli raty są małe, to są i tak. Ale mimo wszystko dzięki za radę, będę musiała jednak zdecydować się na finansowanie.

Być może od rodziców dostałbyś bez odsetek, a zamiast tego pytasz obcych ludzi, czy pożyczyliby pieniądze obcej osobie?
A potem ten kwiatek: Nie chciałam tego finansować. Jak nazwać wzięcie pożyczki u innej osoby?

Może idź do polityki, tam są dokładnie tacy mistrzowie słowa. Zastanowiłbym się jeszcze raz nad studiami...

Napisany przez Silvagirl
Okej, już zauważyłem, że próba była niewarta, wczoraj wieczorem trochę się zdenerwowałem, bo potrzebowałem szybko znaleźć pieniądze na nowego laptopa, ponieważ zbliża się praca magisterska, ale dostałem kilka miłych wskazówek, jak pomysł z kredytem konsolidacyjnym lub kartą kredytową. Problemem było dla mnie znalezienie informacji na temat tego, jak długo będzie trwała umowa finansowania przy określonej kwocie oraz czy mogę dokonywać dodatkowych spłat, ale teraz dostałem dobre pomysły, które mi pomogły. Nie miałem z tym wcześniej do czynienia, bo zazwyczaj oszczędzam i wszystko płacę od razu, nie korzystam z debetu ani nie mam karty kredytowej. Teraz poczułem się naprawdę zdezorientowany tym, że mam udać się na doradztwo finansowe, bo prawdopodobnie mam totalny dług, i uważam to za nieco smutne.
Również uważam, że oskarżanie mnie teraz o to, że jestem kiepski w nauce, mimo że prawdopodobnie skończę ją z wynikiem celującym, jest ciężkie, myślałem, że fora służą do wymiany informacji, a ja tylko zapytałem.

W każdym razie dziękuję wszystkim, którzy udzielili mi pomocnych wskazówek, to mi bardzo pomogło, dzięki!!

Napisany przez Silvagirl
@titan1981 Przepraszam za reakcję, byłem trochę zdesperowany, próbując sobie poradzić z pracą magisterską bez laptopa i nie czytałem dokładnie poprzednich postów. Byłem trochę zaskoczony słowem poradnictwo dla dłużników, ponieważ nie mam kredytu, debetu ani karty kredytowej i poczułem się lekko zaatakowany.

Napisany przez ZehWeh
W innym przypadku można nawet wynająć laptopa za pośrednictwem Grover!

Napisany przez 2utopus
Albo naprawia się stary... albo kupuje używany.

Napisany przez Silvagirl
Cześć droga społeczności,

chciałbym jeszcze raz podziękować za wskazówkę dotyczącą finansowania w wysokości 0%. Dzisiaj podpisałem umowę i mogę spłacić ją w 6 ratach bez odsetek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata