Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Poszukiwanie atrakcyjnej możliwości inwestycyjnej na krótki okres.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Jakiś czas temu odziedziczyłem niewielką sumę pieniędzy po mojej babci, która teraz leży na moim książeczce oszczędnościowej, nie przynosząc mi żadnych korzyści. Nie chcę też zobowiązać się na zbyt długi czas, ale chciałbym w miarę krótko móc dysponować tymi pieniędzmi. Ostatnio słyszałem o kontach oszczędnościowych... Pod jakimi warunkami można je otworzyć i czy ta forma inwestycji się opłaca? Jak wysokie są tutaj odsetki? Dziękuję za wasze starania.

Napisany przez ProperSoul
Według Twojego opisu, dla Ciebie w grę wchodzi jedynie konto oszczędnościowe, ponieważ: - masz codzienny dostęp do pieniędzy - możesz je wypowiedzieć w dowolnym momencie - dlatego okres lokaty jest zmienny. Ale gdzie powinieneś je założyć, nie mogę i nie chcę Ci powiedzieć. Mogę pokazać Ci jedynie mały przegląd kilku kont oszczędnościowych, tutaj: https://www.321finanzcheck.de/pages/beste-tagesgeldkonten.php Znajdziesz tam również dodatkowe szczegóły dotyczące kont oszczędnościowych ze wspomnianego przeglądu. (Przy okazji, 1822direkt, jeśli Cię to interesuje, jest w 100% spółką zależną od Frankfurckiego Banku Sparkasse) Powodzenia. P-Soul

Napisany przez ADMCI4
Konta oszczędnościowe przynoszą już całkiem dobre oprocentowanie, ale niektóre banki ustalają minimalną kwotę jako warunek. Wtedy zależy to od wysokości tej kwoty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata