Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyty na dowolny cel!!

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim
Mam ogólne pytanie dotyczące kredytu.

Są oferowane kredyty, które można zawsze zwiększyć. Do jakiej wysokości można zwiększyć taki, nazwijmy go, kredyt ratalny. Od czego to zależy.
Jeśli teraz mam kredyt w wysokości 15000 €, czy mogę go zwiększyć o kolejne 15000 €, powiedzmy po dwóch latach.
Czy będą wymagać wpisu do księgi wieczystej. ???

Wiem, że większość banków nie wymaga zaświadczenia, jeśli kredyt wynosi do 30000 €.
Ale co w przypadku, gdy kwota jest nieznacznie powyżej tej liczby, a wynik zdolności kredytowej jest doskonały.??

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kto oferuje co?
Masz na myśli kredyty ramowe?

Cześć
ramowy kredyt lub kredyt na dowolny cel. Chciałbym teraz pozyskać około 15 000,- na inwestycję, a pewnie za trzy lata będę musiał znów potrzebować tej samej kwoty. Wtedy jednak będzie to ostatnia spłata dla domu. Mam obawy, że jeśli teraz wezmę 15 000,- € jako kredyt ramowy, to za trzy lata nie dostanę go ponownie. Dlatego chciałbym teraz wybrać bank, w którym można zwiększyć limit kredytowy. Oczywiście jestem również otwarty na inne rozwiązania. Obecnie mam tylko hipotekę (jeszcze przez 3 lata) w wysokości 125,- miesięcznie.

Napisany przez 2titan1981
W przypadku ING maksymalna kredytowa linia ramowa wynosi 25 000€, jeśli ocena kredytowa jest odpowiednia.

Bank Volkswagen, mam wrażenie, że również oferuje coś na poziomie 20 000€, nie jestem pewien, czy nadal to obowiązuje.

Kredytowa linia ramowa jest odzwierciedlana w rejestrze Schufa

Pożyczka na czysto od banku? Chyba 30 000€.

Czy można w prosty sposób wziąć na początek 10 lub 15 tys. € w banku, a później jeszcze raz, ale zachowując kwotę poniżej 30 tys. €? Przeczytałem gdzieś, że pewien bank pobierał opłatę manipulacyjną w wysokości 1%. Na razie rozważam kredyt w bankach Younited Credit i Deutsche Bank. Ale najchętniej miałbym tak, że płacę kwotę X i pobieram potrzebną mi gotówkę do maksymalnie 30 tys. €. Czy w ogóle istnieje coś takiego? Znam to tylko z konta budowlanego.

Napisany przez 2titan1981
Ramowy kredyt został już wspomniany. Możliwe jest uzyskanie 25 000 €. Jeśli potrzebna jest większa kwota, można skorzystać z dwóch ramowych kredytów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata