Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam finansowania pośredniego...

Napisany przez ADMCI4
Cześć, szukam cichego inwestora i/lub partnera do zakupu domu jednorodzinnego. Powód: Mój ojciec chce zrobić darowiznę i związać swoje pieniądze, kupując własne mieszkanie. Jednakże, koniecznie chce mieć bliźniak, kompletnie nie zważając na moje życzenia. Chętnie mógłby kupić ten bliźniak, który stanowiłby zabezpieczenie dla partnera. Ponieważ nie mam już żadnego kapitału własnego, ponieważ wszelkie inwestycje moich rodziców były dla mnie, żadne banki nie współpracują, poza ofertą miesięcznych rat, których nie jestem w stanie opłacić. Zamieszczony kapitał zabrał mój ojciec i zainwestował w instalację fotowoltaiczną na swoim domu... To sprawiło, że bardzo się wkurzyłem, ale cóż, jeśli to coś przyniesie w przyszłości. Ponieważ obydwoje moich rodziców przekroczyło już 70 lat i nie funkcjonują już na 100%, nie dają się odwieść od swojego zamiaru zakupu tego bliźniaka. Wszelkie zastrzeżenia czy życzenia z mojej strony są automatycznie odrzucane i od samego początku bywają krytykowane. Możliwości zabezpieczenia ich kapitału to: Przejmują bliźniak i możemy kupić naszą nieruchomość. Druga możliwość: Oni kupują naszą nieruchomość, otrzymują wpis hipoteki a my dzierzawimy tę nieruchomość do czasu zakupu od nich za 600 euro miesięcznie. Rata niestety nie może być wyższa, ponieważ ja i mój partner życiowy pracujemy w obszarze usługowym - bo tak chcieli moi rodzice. Remonty, konserwacje itp. są moją odpowiedzialnością i oni nie muszą się o to martwić. Muszę zastosować klauzulę o zakazie sprzedaży obiektu innych osobom, aby uniknąć nieuczciwych działań. To jest dla mnie absolutnie poważne i trzymam się swojego słowa, zawsze tak robiłem. Zainteresowanych proszę o kontakt pod adresem: florian.trummer@gmx.de Naprawdę nie wiem co robić dalej... proszę pomóż mi/nam... Z poważaniem F. Trummer

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata