- wt cze 07, 2022 5:58 pm
Szanowni Państwo, Mam sprawę, może ktoś ma jakieś wskazówki? Byłem samozatrudniony przez 5 lat i wszystko poszło na marne z powodu koronawirusa, teraz mam trochę długów, oczywiście nadal pracuję codziennie. Moim problemem jest to, że jestem żonaty i mam trójkę dzieci, zgodnie z tabelą düsseldorfską mamy do dyspozycji 2500 euro, przedstawiłem także zaświadczenie bankowe, niestety Sparkasse nie stosuje się do tych zasad i od stycznia 2022 roku zamiast 2500 euro z mojego wynagrodzenia zostanie dostępne tylko 1170 euro, reszta po prostu zniknie! Dziś byłem u doradcy ds. zadłużenia i powiedział, że powinienem żądać zwrotu całej kwoty, która bezprawnie została odebrana! Czy ktoś ma jakiś pomysł? Proszę źle nie zrozumieć, nigdy nie byłem bezrobotny ani nie otrzymałem pomocy od państwa, zawsze pracowałem do tej pory! Za 1170 euro po prostu nie da się przeżyć, a w Stuttgarcie samemu płacę 1300 euro czynszu. Nawet nie śmiem iść do urzędu, bo nigdy tego nie robiłem! Czekam na wskazówki. Pozdrowienia