Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej

Napisany przez Pastore
Cześć drodzy członkowie forum,

nie wiem, czy moje zapytanie tutaj cokolwiek zmieni, ale warto spróbować.

Poszukuję:
Kredytu w wysokości 4000€, aby założyć nowy biznes dodatkowo do mojej pracy.

O mnie:
- 27 lat
- w tej samej nieokreślonej umowy o pracę od 3 lat
- Przychód netto w wysokości 1650€ - 1800€ miesięcznie

Dlaczego nie idę do banku?
Niestety, ze względu na swoją działalność gospodarczą zaraz po szkole, mam bardzo złą historię w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa) i nadal spłacam długi z tamtego czasu. Próbowałem już, ale zostałem odrzucony przez wszystkich finansistów.

Chętnie chciałbym teraz obok pracy głównej rozwinąć nowy biznes. Koszt kształcenia wynosi jednak 4000€, a następnie będę mógł w pełni zająć się nim dodatkowo do mojego etatu. Mogę przedstawić dowody dochodowe itp., które są wymagane do złożenia wniosku o kredyt. Być może znajdzie się ktoś chętny lub dwie osoby, które zgodziłyby się mi to sfinansować. Miesięczna rata w wysokości 200€ byłaby w każdym razie możliwa.

Bardzo chętnie przyjmę odpowiedzi!

Napisany przez AntoniaFKL
Cześć Pastore, chętnie napisz do mnie e-mail, żebyśmy mogli bliżej o tym porozmawiać! Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć Pastore,

proszę uważaj, jeśli ktoś prosi cię o przeniesienie dyskusji z publicznej do wiadomości prywatnej.

Nie płacisz żadnych opłat z góry!!!! To jest nieuczciwe...

Napisany przez AntoniaFKL
Nie martw się, chciałem tylko bliżej zapytać (zwłaszcza że chodzi o długi/Biuro Informacji Gospodarczej), nie chcę tego publicznie wyjaśniać - nie oferujemy takich niesolidnych propozycji. Ale wskazówka nie zaszkodzi Pastoremu, jeśli jeszcze znajdzie coś innego!

Napisany przez 2utopus
Ogólnie rzecz biorąc zawsze są te same wskazówki/ wzmianki itp.

Najpierw spłacić istniejące zobowiązania lub przejść przez upadłość konsumencką – zminimalizować bieżące wydatki (ubezpieczenia/abonamenty/prąd/gaz/internet/umowy telefoniczne/...) – jeśli pozostaje 200€ na miesiąc, oszczędzać odpowiednio – wtedy będzie się mieć te 4000€ po około 1,5 roku - jeśli chcesz to przyspieszyć, można podjąć dodatkową pracę za 450€ ... lub zapytać rodziców/przyjaciół/rodzinę lub sprzedać rzeczy/zanieść do lombardu.

Może być również możliwa ratalna spłata? Czy może edukacja jest możliwa również online i tańsza?

Napisany przez 6Bankkaufmann
W zależności od szczegółowych informacji gromadzonych przez Schufa istnieje możliwość rozpatrzenia sprawy.
Jednak konieczne jest uzyskanie własnej informacji od Schufy.
W przypadku kredytów ratalnych istnieje także możliwość uzyskania pozytywnej decyzji pomimo negatywnej informacji w Schufie.
Istotna jest tutaj historia zdarzeń, które miały miejsce w Schufie w kontekście ich chronologicznego przebiegu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata