Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodu!

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim W niedalekiej przyszłości będę potrzebować nowego samochodu. Ponieważ do tej pory zawsze płaciłem wszystko gotówką, tym razem chciałbym sfinansować samochód. Potrzebne będą około 15-20 tys. euro. Nie jestem zwolennikiem umów, z których trudno się wydostać, dlatego finansowanie powinno obejmować możliwość dodatkowej spłaty lub spłaty całkowitej. Mam niewielki pozostały dług, który jednak będzie wymagalny za trzy lata. Ma ktoś pomysł, jak najlepiej się za to zabrać? Jak wiadomo, istnieje wiele możliwości. Mam nadzieję teraz znaleźć odpowiednią. Raty powinny być jak najmniejsze, bo nigdy nie wiadomo, co się może zdarzyć. Może nagłe wydatki na naprawę ogrzewania albo coś innego.

Napisany przez ZehWeh
Nie jestem zwolennikiem umów słyszę zazwyczaj od ludzi, którzy i tak nie mają zamiaru przestrzegać wcześniej negocjowanych warunków.

Dlaczego nie pójdziesz po prostu do swojego banku i nie złożysz wniosku o kredyt ratalny z możliwością nadpłaty. W końcu jest wystarczająco dużo banków, w których nadpłaty zawsze są możliwe.

Napisany przez 2titan1981
To zależy od kwoty, ale dzięki linii kredytowej można zrobić, co się chce, płacąc tylko odsetki lub spłacając od razu całość. Ale kosztuje to więcej niż zwykły kredyt, ale bez konieczności otrzymania pieniędzy na wypłatę. Jeśli raz udowodni się swoją płynność finansową. Można to zrobić w ING do 25.000€.

Napisany przez 2utopus
pisze:
Ponieważ dotychczas zawsze płaciłem gotówką, chciałbym teraz sfinansować samochód.

Nie mogę do końca zrozumieć tej łańcucha argumentów.

Cytat od rheingeist

Mam własność, która ma mały pozostały dług, który jednak stanie się wymagalny za trzy lata.

Przypuszczam, że za 3 lata zostanie wymagalny pozostały dług związany z nieruchomością - tutaj można oczywiście zastanowić się, czy nie zaciągnąć kredytu z wcześniejszym terminem zapadalności i pożyczyć więcej niż pozostały dług, aby sfinansować samochód.

ZehWeh pisze:
Nie jestem zwolennikiem umów słyszę najczęściej od ludzi, którzy i tak nie mają zamiaru przestrzegać wcześniej negocjowanych warunków.

Dlaczego po prostu nie idziesz do swojego banku i nie wnioskujesz o kredyt ratalny z opcją dodatkowej spłaty. W każdym razie jest wystarczająco dużo banków, w których dodatkowe spłaty zawsze są możliwe.

Rzucasz wszystkich do jednego worka!!!!

Jeśli tak żyjesz, będziesz za to płacić. Sama bym nie wpadła na to, ale jak już wspomniałam, szukam możliwości, a nie ... .

titan1981 pisze:
Zależy od kwoty, ale z kredytem ramowym można robić, co się chce, tylko płacić odsetki lub od razu spłacać wszystko. Ale kosztuje więcej niż zwykły kredyt, ale bez konieczności uzasadniania wypłaty. Jeśli już udowodni się swoją zdolność kredytową. ING oferuje do 25 000 euro.

Również rozważam tę opcję, ale ING, w której już jestem klientem (z jednym kredytem), ma to dobrze rozwiązane. Byłoby to moje ostatnie rozwiązanie.

Napisany przez ZehWeh
Czego się spodziewasz? Zawsze coś kosztuje. A czy naprawdę sądzisz, że jakikolwiek bank obecnie udzieli ci kredytu oprocentowanego na 0%? W przeciwnym przypadku możesz wziąć w Leasing samochód, jeśli nie chcesz brać kredytu.

Napisany przez peer
kredyt samochodowy Ing. Obecnie 3,69%. Okres kredytowania do 96 miesięcy. Możliwość wcześniejszej spłaty do pełnej spłaty. Zatrzymujesz dowód rejestracyjny pojazdu w ręce i pozostajesz w ten sposób zawsze "właścicielem" pojazdu.

Napisany przez NaTwoim13
Sprzed 1-2 miesięcy przyszło na czas Forwarddarlehen (które zapewniłoby korzystne oprocentowanie na około 2,5% za 3 lata) oraz 25 000 euro po około 1,8%, 2 miesiące wcześniej dostępne nawet o 1% taniej!

Napisany przez 2utopus
Ale to, co było możliwe 2-4 miesiące temu, teraz już nie pomaga, prawda?
Prawdopodobnie potrzebne będą 15-20 tys. euro w niedalekiej przyszłości (przypuszczam, że wcześniej niż w ciągu 3 lat).
Przy czym czasy dostawy samochodów są czasami dość długie, a ceny używanych samochodów również znacznie wzrosły...

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, to nie pomaga bezpośrednio jeśli chodzi o korzystne oprocentowanie z przeszłości, ale z drugiej strony istnieje fakt i wskazówka, aby wziąć 20 000 euro do 25 000 euro w połączeniu z Forwardem w warunkach hipotecznych, co jest nadal w rozsądnej wysokości, ponieważ Forward zwiększa sumę i eliminuje dodatkowe opłaty poniżej 100 000 euro. Poza tym, można zauważyć, że sytuacja z oprocentowaniem nie poprawi się, a sam Forward może być sensowny nawet sam w sobie, a także kredyt Forward może korzystać z dalszej potrzeby, ponieważ za 2-3 miesiące lub za 3 lata może nastąpić kolejne zapytanie od Rheingeist, czy ktoś ma pomysł, kto udziela pożyczek poniżej 50 000 euro, co byłoby zbędne, gdyby dziś wszystko zostało połączone w jedno! Rheingeist jest aktywnym użytkownikiem tutaj, więc zastanawia się, dlaczego Rheingeist nie zauważył w wielu postach, także czy szczególnie moich, jak cudownie łatwe to może być.

Napisany przez Beagle
ZehWeh pisze:
Nie jestem zwolennikiem umów słyszę najczęściej od osób, które i tak nie zamierzają dotrzymać warunków wcześniej negocjowanej umowy.

Jeśli przeczytasz całe zdanie i skopiujesz całe cytowanie, sprawa nabierze innego wymiaru.

Napisany przez coonie
ZehWeh pisze:
W przeciwnym razie wynajmij samochód, jeśli nie chcesz brać kredytu.

W każdym razie, kiedy nie jesteś szczególnie wielkim fanem umów, zawsze warto dokładnie przyjrzeć się umowie.

Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie: Obecnie nie zdecydowałbym się na dużą sumę na samochód. Prawdopodobnie poszukałbym używanego samochodu, który mieści się w moim zakresie finansowym. A za kilka lat, gdy sprawa z saldo zadłużenia i tak dalej będzie za mną, prawdopodobnie zacząłbym rozglądać się za samochodem elektrycznym (mało używanym lub nowym).

@ Coonie
To również możliwość. Jednakże istnieje obawa, że banki naliczą wysokie odsetki od niewielkich kwot. Może to zmusić do wzięcia większej pożyczki. Najpierw musi zostać spłacona hipoteka. Koszty związane z samochodem mogą zostać odłożone na później. Gazowe ogrzewanie ma już 20 lat i musi być wymienione bardzo szybko, jeśli będę miał(a) szczęście. Nie ma już dostępnych części zapasowych. Wszystko to sprawia, że jest to niepewne w razie czego.

Napisany przez Andreas-H
Chciałbym nie być niegrzeczny...

Jeśli masz ograniczony budżet, dlaczego nie kupić tańszego samochodu?

Napisany przez drake
Umowy służą do zabezpieczenia wszystkich zaangażowanych stron. Więc po prostu udaj się do banku, opisz wszystkie warunki i zobacz, co mogą zaoferować. Następnie będziesz mógł ocenić, czy zakup jest opłacalny, a jeśli nie, rozważyć tańszą alternatywę?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata