Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy Targobank wymaga potwierdzenia wpływu wynagrodzenia dla udzielenia kredytu?

Napisany przez Kimi190
Cześć wszystkim,

złożyłem wniosek o zwiększenie kredytu w Targobanku i przesłałem wniosek oraz wymagane dokumenty (ostatnie dwie wypłaty). Doszły one i teraz otrzymałem prośbę o przesłanie wyciągu bankowego z ostatnią wpłatą wynagrodzenia (z wskazanym imieniem właściciela konta i numerem konta).

Moje pytanie: Mam teraz tylko wyciąg z bankowości internetowej z okresu kilku dni, gdzie widać wpływ wynagrodzenia.

Czy zazwyczaj bankowi wystarczy to do weryfikacji wpływu środków, czy wymagają Państwo jeszcze jakiejś dodatkowej weryfikacji?

Re: Czy Targobank wymaga potwierdzenia wpływu wynagrodzenia dla udzielenia kredytu?

Napisany przez 2tneub
Moje przypuszczenie:
Bank chce zobaczyć, czy kwota wypłaty faktycznie wpłynęła na Twoje konto w pełnej wysokości.
Domniemam, że ma to zapewnić, że żadna część nie zostanie gdzieś zaksięgowana lub przelana gdzie indziej, i że wynagrodzenie nie trafi na konto osoby trzeciej.
Myślę, że jest to dodatkowe zabezpieczenie na wypadek ewentualnego zajęcia konta czy wynagrodzenia w przyszłości.
Masz prawo zasłonić wszelkie inne wpływy lub wypłaty z powodów ochrony danych. Po co więc mieliby jeszcze chcieć dokładniejszej kontroli.

Napisany przez Kimi190
Dziękuję. Sprawdziłem teraz stan finansów w moim koncie online na kilka dni do przodu i widać, że wynagrodzenie zostanie wpłacone, ale nie ma wyciągu bankowego. Mogę go jednak dostarczyć później, jeśli będzie to wymagane. Wydaje się, że zasłanianie pewnych informacji nie jest dozwolone.

Napisany przez hanes
Chcą sprawdzić, czy na wyciągach z konta występują obciążenia od agencji windykacyjnych.

Napisany przez 2utopus

Chcą sprawdzić, czy na wyciągach bankowych znajdują się obciążenia z windykacji.

Ale przecież ma się przynajmniej 2 konta osobiste - jedno na wypłatę i normalne czyste sprawy, a drugie na resztę ;-)

Napisany przez NaTwoim13
hanes pisze:
Chcą sprawdzić, czy na wyciągach bankowych są obciążenia z windykacji.

Nie, bo wtedy musiałbyś przedstawić całe wyciągi bankowe z całego miesiąca!

Napisany przez NaTwoim13
tneub pisze:
Moje przypuszczenie:
Bank chce upewnić się, że kwota wypłaty faktycznie zostanie w pełnej wysokości wprowadzona na Twoje konto.
Przypuszczam, że ma to na celu zapewnienie, że żadna część nie zostanie przekszałcona gdzie indziej lub przelana na inne konto, oraz że wynagrodzenie nie trafi na konto trzeciej osoby.
Myślę, że jest to małe dodatkowe zabezpieczenie na wypadek późniejszego zajęcia konta lub wynagrodzenia.
Masz prawo zasłonić wszelkie inne wpływy lub wypływy pieniędzy z powodów ochrony danych. Co więc mają jeszcze chcieć sprawdzić.

Nie, zacienianie nie jest tolerowane ani mądre, bo można wywołać wrażenie, że chce się coś ukryć.

W odpowiedzi na to żądanie należy dostarczyć wyciąg z konta z własnym imieniem, numerem konta oraz tylko wpływem wynagrodzenia lub płacy!

Napisany przez NaTwoim13
To nie jest konieczne ani typowe, i gdyby żądano wyciągu z konta za cały miesiąc, nie byłoby wystarczającego, aby złożyć wyciąg, w którym nie znajdują się rzeczy takie jak opłata za wynajem, wpływy z wynagrodzenia, rachunki za prąd, telefon komórkowy i/lub składki ubezpieczeniowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata