Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Oferuję dobre oprocentowanie, najlepszą historię kredytową, gwarantowany zwrot.

Napisany przez Frido-Lint
Cześć,

potrzebuję pilnie (!) 5000 euro, ale mam głęboką niechęć do banków i przede wszystkim nie mam czasu czekać na decyzje i procedury administracyjne.

Jestem emerytowanym osobą biedną w wieku, opiekującą się moją matką, w którym mieszkam w trzech pokojach w jej domu. Matka ma 93 lata, choruje na demencję, jest w piątym stopniu opieki, niestety bardzo schorowana, i mieszka ze mną w swoim wolnym od długów domu jednorodzinnym, razem z jej polską opiekunką na pełen etat. Emerytura matki ledwo wystarcza na jej utrzymanie i opiekunkę, zawsze na krawędzi i wymagająca dużej wcześniejszej planowani i sztuczek.

Obiecałem matce lata temu, że nigdy nie trafi do domu opieki, ale będzie mogła umrzeć w swoim domu.

Oczywiście mam wszystkie uprawnienia (pełnomocnictwo, dyspozycję dotyczącą opieki, pełnomocnictwo bankowe).

Zgodnie z sądowym postanowieniem i pełnomocnictwem nie mam prawa zaciągać kredytów w imieniu matki, nawet limitu debetowego na jej koncie.

Dom to budynek jednorodzinny o powierzchni około 160 m2, jednoipółpiętrowy, w pełni podpiwniczony, z około 570 m2 działką, roślinami, garażem itp., położony w Kamp-Lintfort, w dzielnicy Niersenbruch. Kilka lat temu wypytałem maklera, a on powiedział: około 350 000 euro, ale prawdopodobnie teraz jest więcej. Niersenbruch to bardzo poszukiwana okolica.

Teraz nadchodzą wydatki, których nie można już pokryć z bieżących dochodów (nowa pralka, doradca podatkowy do zeznania podatkowego od nieruchomości i różne inne wydatki).

Szukam więc osoby prywatnej, która pożyczy mi 5000 euro, aby uniknąć umieszczenia matki w domu opieki i konieczności sprzedaży domu na dofinansowanie domu opieki. Ponieważ ubiegam się o twój kredyt na swoje nazwisko (matka nie może), chciałbym zauważyć, że mój wynik w Biurze Informacji Kredytowej wynosi 100. Nie mam żadnych długów ani innych zobowiązań, nigdy wcześniej nie miałem.

Oferuję 9% rocznego oprocentowania w płatnościach miesięcznych, a spłatę w jednej transzy po wypłacie mojego udziału po sprzedaży domu.

Podsumowując: Robisz coś dobrego, pomagając mi utrzymać sytuację mieszkaniową matki, nie ma wątpliwości co do spłaty, a 9% oprocentowania wydaje mi się całkiem rozsądne.

Czekam na twoją odpowiedź!

Re: Oferuję dobre oprocentowanie, najlepszą historię kredytową, gwarantowany zwrot.

Napisany przez Marc2512
doradca podatkowy do złożenia deklaracji podatku gruntowego... serio? Po dwukrotnym wyszukaniu w Google, deklaracja jest zrobiona. Tu doradca podatkowy to tylko ( nieistniejące ) wyrzucenie pieniędzy.

Napisany przez Sephir0th
Kiedy pominiemy całą historię i skoncentrujemy się tylko na twardych faktach, wygląda na to, że zapytuje tutaj emeryt (--> prawdopodobnie otrzymujący emeryturę zbliżoną do minimum egzystencji lub poniżej), którego zakup pralki już zbombardował (--> bez dużego majątku, bez zabezpieczeń), o pożyczkę w wysokości 5000 €. W zamian za to ma otrzymać 37,50 € miesięcznie oraz mglistą nadzieję, że kiedyś odzyska te 5000 €, jeśli dłużnik będzie wtedy jeszcze żył i jeśli w ogóle coś wartego dziedziczenia zostanie.

Kto miałby się na coś takiego zgodzić?

Napisany przez 2tneub
Ładnie, jeśli ktoś może sobie pozwolić na antypatię wobec banków.
Zresztą, wynik w Schufa Score powinien być kłamliwy. Nie może być wartości 100, ponieważ zawsze istnieje ryzyko niewypłacalności.

Kochanie, z Twoją odpowiedzią udowodniłeś, że potrafisz czytać i cytuować posty bez błędów. Serdecznie gratuluję! Chcę odpowiedzieć na Twoje pytanie: każdy, kto potrafi liczyć. I kto nie wyobraża sobie, że wszystkie szczegóły muszą być wymienione w takim poście. Ale serdeczne gratulacje: znowu dorzuciłeś swoje nieistotne trzy grosze. Jesteś naprawdę wspaniały!

Napisany przez ZehWeh
Wzięcie kredytu tylko na chwilę odroczy problem i z 5000 € naprawdę nie zajdziesz daleko. W przyszłym tygodniu lodówka się zepsuje i cała gra zacznie się od nowa. A co, jeśli matka żyje jeszcze przez kolejne 20 lat? Czy warto czekać tak długo na spłatę?W zasadzie nie ma żadnych zabezpieczeń, ponieważ wszystko należy do matki.Jeśli obecne dochody nie pokrywają już bieżących wydatków, to w przyszłości na pewno nie będzie lepiej. Koszty utrzymania z pewnością znacząco wzrosną w ciągu kolejnych lat.Tu należałoby raczej zastanowić się nad dużymi pozyskaniami kapitałowymi, dzięki którym bieżące koszty na następne 10 lat będą zabezpieczone, na przykład poprzez częściową sprzedaż domu. Oczywiście łatwiej byłoby, gdyby pokonać swoją niechęć do banków i zadecydować, co jest teraz ważniejsze! Życie matki czy własne ego, któremu będzie się można dalej chwalić, że bankom pokazałem, co potrafię!Korzystanie z małych kredytów może wpędzić cię raczej w spiralę długów.

Wtedy możesz przeczytać list od firmy Schufa. Chociaż... nie, nie ty. Był wcześniej na poziomie 98,27 przez kilka lat. Nie widzę powodu do kłamstwa. R
Zresztą: leisten to czasownik (dla ciebie: rzeczownik) i pisze się małą literą. Otwórz oczy przed bełkotem! W przeciwnym razie się ośmieszysz.

Napisany przez 2utopus
Problem z złożeniem deklaracji podatku od nieruchomości nie dotyczy tak bardzo wprowadzenia danych, ale potrzebnych do tego wszystkich danych,
które trzeba również podać doradcy podatkowemu - a on wpisuje je potem do portalu Elster za kilkaset euro...

Czy więc samemu to robić czy korzystać z doradcy podatkowego - prawdziwą pracą jest zdobycie danych...

A pralkę można również nabyć tanio w sklepie z artykułami używanymi (tam może kupować każdy) - lub używaną na Ebay itp.

Zresztą, 98 nie jest równoznaczne z 100

A jeśli twoja mama nie może mieć kredytu, to czy nie mógłbyś użyć swojego debetu?

Napisany przez ZehWeh
Naprawdę trzeba świetnie zarabiać, jeśli jako osoba ubiegająca się o kredyt od razu obrażasz każdego, kto wyraża krytykę.

Tak niemiłe i niesympatyczne wpisy od osoby ubiegającej się o kredyt rzadko się tu widuje.

Napisany przez Freeliner
Frido-Lint pisze:
ale mam głęboką niechęć do banków i przede wszystkim nie mam czasu czekać, aż upłyną czasy decyzji i administracyjne.

Mam głęboką niechęć do żebraków, którzy jeszcze kłamią w sprawie score... kto wie, co jeszcze?!

kredyt dostajesz rzucony za sobą w ciągu 1-2 dni za pomocą 2/3 kliknięć....i 1/3 Twojego oprocentowania

Zawsze te rozwlekłe historie wokół tego.....

Twoje reakcje są naprawdę świetne
99 na 100 i tak by Ci nie pożyczyło pieniędzy, ten ostatni teraz również już nie

... zawsze ci sami durni ludzie z ich historiami, chcący pożyczać od innych pieniądze
....na pewno jeszcze bardziej zwariuje w najbliższych miesiącach

Napisany przez shyloKing
Jesteś emerytem, co samo w sobie zwiększa prawdopodobieństwo niewypłacalności do 30-50%, ponieważ mężczyźni (przynajmniej wynika tak z obserwacji) umierają wcześniej niż kobiety, zazwyczaj. Twoją jedyną zaletą jest to, że masz doświadczenie życiowe - powinieneś je wykorzystać i zastanowić się, w jaki sposób można zarobić 5 tysięcy rocznie; praca na pół etatu przynosi na przykład tyle samo, lub prywatny handel lub coś innego. Z nową płacą minimalną od października możesz zarobić nieco ponad 20 tysięcy. Warto porównać te liczby.

W Twoim wieku 5 tysięcy to nie jest kwota, którą można długo prowadzić, a maksymalny limit wynosiłby nawet rok, być może nawet dwa, jeśli liczby są prawdziwe. Znajdź sposób, aby zdobyć te 5 tysięcy w ciągu roku, a nawet pół roku - wtedy zaczniesz być interesujący dla pożyczkodawców.
Niestety, pomimo Twojego osobistego stanu emocjonalnego, w kwestiach finansowych (równowagi) nie odgrywa to szczególnej roli.
Ponieważ SZUKASZ pieniędzy, wszystko kręci się wokół Ciebie! To, do czego je wykorzystasz, należy do Twojej prywatności, bo nikt i tak nie może tego kontrolować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata