Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy mieliście doświadczenie z stoiskiem wystawienniczym na targach EuroShop?

Napisany przez Moizi
Były kolega ze szkoły pracuje od kilku lat dla względnie młodej firmy zajmującej się marketingiem punktu sprzedaży (POS). Teraz pracodawca rozważa po raz pierwszy udział w targach EuroShop w przyszłym roku, a mój kolega ze szkoły ma wziąć udział w tym projekcie. Jednak bardzo ceniliby sobie opinie lub doświadczenia w tej kwestii.

Ponadto zakładam, że doświadczenia związane z stoiskami wystawienniczymi na podobnych targach również będą mile widziane. Z góry dziękuję za pomoc!

Re: Czy mieliście doświadczenie z stoiskiem wystawienniczym na targach EuroShop?

Napisany przez coonie
Czy mają Państwo koncepcję tego, co chcą osiągnąć poprzez udział w targach i jak realistycznie mogą osiągnąć te cele? Jeśli dotychczas nie mieli Państwo doświadczenia z wystawianiem się na targach, pracodawca musi zdecydowanie udostępnić pewne zasoby do przygotowań, aby przedsięwzięcie mogło się powieść.

Gdy decyzja jest podjęta, zalecam skontaktowanie się bezpośrednio z EuroShop, aby dowiedzieć się, jak sytuacja wygląda z dostępnymi miejscami na stoiskach. Oznacza to, że w idealnym przypadku chcieliby Państwo uzyskać nie tylko jakieś miejsce, ale dobre miejsce. Jeśli okazuje się, że są jeszcze wolne miejsca, zalecam skontaktowanie się z dobrym, doświadczonym projektantem stoisk targowych i wspólnie z nim opracowanie koncepcji stoiska. Samodzielna budowa nie jest zbyt dobrym pomysłem. W niektórych przypadkach wydaje mi się, że w ogóle nie jest to możliwe na niektórych targach. Projektanci stoisk mają zazwyczaj także modułowe systemy, z których mogą zaprojektować i zbudować pożądane stoiska.

Napisany przez Moizi
Dziękuję za Twoją opinię! Jeśli dobrze pamiętam, chcesz nawiązać kontakty B2B poprzez prezentację swojej pracy. Na pewno pracodawca traktuje to poważnie i chce zainwestować tyle, ile jest to konieczne. Ale co zrobić, jeśli nie ma już dobrego miejsca na stoisko? Czy mimo to podejmiesz się tego zadania? Jeśli tak, czy trzeba podejść do producenta stoisk targowych z konkretnymi pomysłami? Masz w tej kwestii doświadczenie?

Napisany przez coonie
Moizi pisze:
Jeśli tak, czy powinniśmy podejść do producenta stoiska targowego z konkretnymi pomysłami? Masz doświadczenie w tej sprawie?

Więc ja uważam, że nie ma takiej rzeczy jak złe miejsca na targach. Na dużych targach nie jest tak, że są zajęte tylko niektóre miejsca, one są zazwyczaj całkowicie lub prawie w pełni zarezerwowane. Trzeba po prostu zadbać o to, aby koncepcja stoiska była taka, aby w pełni wykorzystać najlepsze możliwości z danej lokalizacji i jej warunków. Dlatego zdecydowanie zalecam nie tylko organizowanie stoiska, ale skontaktowanie się z doświadczonym producentem stoisk targowych, takim jak Syma, którzy oferują kompleksową obsługę od koncepcji, aż po montaż i demontaż.

Mieć pewne wyobrażenia byłoby pomocne, ale oczywiście nie trzeba mieć dokładnie opracowanego planu. Zapewne po prostu warto by było znaleźć numer telefonu lub, jeśli istnieje taka możliwość, nawiązać pierwszy kontakt za pośrednictwem formularza kontaktowego na stronie internetowej. Niezobowiązujące zapytanie nic nie kosztuje, a potem można omówić wszystko dalsze kroki.

Napisany przez Moizi
Dziękuję za kolejną opinię! Muszę przyznać, że oprócz tego również przeszukaliśmy internet w sprawie i tak jak Ty - również googlujemy. Zauważyliśmy, że opinie na temat jakości miejsc postojowych są podzielone. Jedni myślą tak jak Ty, a inni nie. Być może to faktycznie zależy od podejścia. W dzisiejszych czasach często zdarza się, że ludzie zawsze szukają winy u innych, a nie u siebie.

Kiedy zwraca się do specjalistów, jest bardziej prawdopodobne, że ewentualne wady mogą zostać zlikwidowane. W każdym razie dobrze wiedzieć, że wcześniejsze zlecenie projektu nie jest konieczne. Czy miałaś doświadczenia z kontaktowaniem się? Jeśli tak, ile czasu oczekiwania według Ciebie jest akceptowalne?

Napisany przez coonie
Jeśli się solidnie zastanowisz, dojdziesz nieuchronnie do wniosku, że to nie tylko od samej lokalizacji zależy, czy jest dobra czy zła, ale również od wystawcy i jakie wiadomości ten chce przekazać w jaki sposób. Nie ma sensu dla każdego właściciela sklepu mieć swoją lokalizację bezpośrednio w centrum miasta w małym sklepie. To ma sens może dla butików modowych lub sklepów jubilerskich, ale mniej dla dostawców okien, podłóg, ogrodzeń czy samochodów. Zazwyczaj mają oni swoje lokalizacje z dużą powierzchnią na obrzeżach miast lub na ich obrzeżach. Ponieważ mogą zakładać, że zainteresowani znajdą do nich drogę. Czyli to, co byłoby złą lokalizacją dla jednego, dla drugiego z kolei jest optymalne.

Trzeba po prostu najpierw zobaczyć, czego potrzebujesz. A potem, jak najlepiej zrealizować swoje życzenia. I tak, jestem zdecydowanym zwolennikiem tego, że takie rzeczy powinny się najlepiej dziać przy wsparciu specjalistów, tutaj więc budowniczych stoisk targowych. Miałem już dobry kontakt z firmą Syma i po prostu skontaktowałem się z nimi za pośrednictwem formularza kontaktowego na ich stronie internetowej. Otrzymałem bardzo szybką odpowiedź. Nie mogę jednak przewidzieć, jak długo to zajmie w waszym przypadku. Ale nie spodziewałbym się długiego oczekiwania.

Napisany przez Moizi
Dziękuję za dalsze wyjaśnienia i impuls do myślenia! W centrum miast prawdopodobnie właściciele sklepów liczą na dodatkowe dochody z turystów lub przychody głównie z podróżnych. Ponadto przypuszczam, że koszty działalności w centrach miast i/lub w głównych ulicach handlowych są zdecydowanie wyższe, ale Twoje rozważania mają oczywiście sens.

W związku z wynajmem stoiska targowego udało im się już skutecznie skontaktować. Mają termin na przyszły tydzień. Jednak mnie również interesuje... Jak można rozmieścić te stoiska?

Napisany przez coonie
Jak można się zakwaterować? To zależy od preferencji i wybranego wykonawcy stoisk targowych. Jednak warto skierować te pytania bezpośrednio do zainteresowanych stron. Jak przebiegał termin?

Napisany przez Moizi
Spotkanie przebiegło zadowalająco. Wszystko to już się wydarzyło jakiś czas temu. W międzyczasie szkic został przekształcony w model 3D w programie CAD i mogliśmy już zrobić sobie pierwsze wyobrażenie. Następnym krokiem będzie dopasowanie modelu do realnych warunków. Muszę jednak najpierw sprawdzić, czy ten proces został już rozpoczęty, czy zacznie się w nowym roku. Następnie możliwe będzie ustawienie stoiska oraz dokonanie ewentualnych dostosowań.

Napisany przez coonie
Brzmi dobrze! Do EuroShop już niedługo, przynajmniej tak mi się wydaje. Na pewno uspokaja, wiedząc, że wszystko związane z wydarzeniem jest pod kontrolą i harmonogram zostanie zachowany. Czy Wasz konstruktor stoiska zajmie się też montażem na targach?

Jak idą przygotowania do targów po Waszej stronie? Czy wszystko przebiega zgodnie z planem? Jesteście już trochę podekscytowani?

Napisany przez Moizi
Dziękuję za zapytanie! Pomagam jedynie zewnętrznie w kwestii stanowiska wystawowego. Albo lepiej powiedziane... Jest całkiem możliwe, że będę obecny na targach, ale mój przyjaciel pracuje z kolegami nad dalszymi przygotowaniami.

Ogólnie wszystko idzie gładko, ale są dość zdenerwowani, bo żaden z nich nie ma doświadczenia w tym kontekście. Czy wiesz, czy można coś zrobić na tremę? Przynajmniej wiemy, że pracownicy firmy Syma zajmą się budową na targach.

Napisany przez coonie
Stan i wszystko wokół są bezpieczne w dobrych, kompetentnych rękach. Jeśli chodzi o tremę, można trochę zrobić. Ale nie zniknie całkowicie. Im więcej doświadczenia zbiera się w ciągu czasu, tym bardziej spada podniecenie. Za sprawą wypracowanej rutyny i pewności siebie. Jeśli dobrze się przygotujesz pod względem treściowym i mentalnym, na pewno poradzisz sobie dobrze po raz pierwszy reprezentując się na targach. Będę dbał o to, aby wszyscy zaangażowani byli wyspani i regularnie jedli coś rozsądnego. I na pewno można także przyswoić sobie strategie, jak lepiej się zrelaksować, gdy jest się zdenerwowanym.

Napisany przez Moizi
Pojutrze zaczyna się EuroShop, a pomimo natłoku pracy w tych tygodniach, mój przyjaciel znalazł czas, aby opowiedzieć mi o przygotowaniach. Stoisko zostało już postawione i są zadowoleni z rezultatu. Kierownik zorganizował odpowiednie żywienie oraz grafik pracy, dzięki czemu wszyscy powinni być stosunkowo wypoczęci. By stawić czoła nerwowości, przystąpili do suchej próby, i teraz są zdecydowanie bardziej zrelaksowani.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata