Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Umowa z kneblem

Napisany przez Yason
Dzień dobry,

w zeszłym roku chcieliśmy kupić nieruchomość. Mieliśmy spotkanie doradcze w banku i przez cały czas myśleliśmy, że chodzi o kredyt ratalny.
Niestety podpisaliśmy umowę i dopiero później dowiedzieliśmy się, że to nie jest kredyt ratalny, który chcieliśmy, ale kredyt budowlany. Wtedy mieliśmy wrażenie, że dostaniemy nieruchomość tylko wtedy, gdy weźmiemy kredyt w tym banku.
Pośredniczka była z banku, w którym oglądaliśmy Dom, co sprawiło, że poszliśmy do tego banku po kredyt. Wtedy opublikowałem to na forum, co spowodowało, że pan Thomas Buhmann skontaktował się ze mną.
Dzięki niemu mogliśmy wycofać się z tego niekorzystnego kontraktu. Zadzwonił do mnie z urlopu na Majorce i poradził mi przez ponad godzinę.
Dzięki temu mogliśmy odwołać umowę i wziąć nowy kredyt. Jeśli macie problemy, sięgnijcie po jego pomoc. Pan Thomas Buhmann poświęca naprawdę dużo czasu, doradza i pomaga. Miałem także problemy z pośredniczką, która nie chciała oddać mi dokumentów domu i twierdziła, że ich nie ma. Pan Buhmann powiedział mi, że to nieprawdopodobne, że na pewno pośredniczka posiada dokumenty. Następnie zadzwoniłem do pośredniczki i wywierałem na nią presję, w rezultacie nagle okazało się, że jednak je miała i przesłała mi je e-mailem. Tak więc, jak już wspomniałem, jeśli macie pytania i problemy, pan Thomas Buhmann również jest tutaj na forum i z pewnością wam pomoże.

Napisany przez 2utopus
Przy czym obecnie ustalone oprocentowanie w ofercie Postbank/BHW w wysokości maksymalnie 2,35% dla oszczędzających na cele mieszkaniowe mogłoby być uważane za korzystne, a potencjalnie można byłoby zadowolony, gdyby oprocentowanie zostało zabezpieczone do końca finansowania nieruchomości... czasy się zmieniają. Przy czym oczywiście nie do przyjęcia jest, że klient nie jest odpowiednio informowany i próbuje się wykorzystać swoją pozycję władzy.

Napisany przez NaTwoim13
utopus pisze:
O ile wtedy ustalone przez Postbank/BHW oprocentowanie w wysokości maks. 2,35% dla oszczędzającego na budowę byłoby już korzystne, a osoba ta z pewnością była by zadowolona, gdyby zabezpieczyła je do końca finansowania nieruchomości... czasy się zmieniają.

Klient ten otrzymałby stopę procentową za 20 lat, 20 lat, w których płaciłby tylko odsetki, podczas gdy umowa oszczędnościowa (obciążona opłatami i kosztami) zapłaciłaby tylko 0,1% odsetek od oszczędności w porównaniu z niesparowaną stopą odsetek z kredytu z terminem zapadalności.

Zarówno zmuszanie do zakupu nieruchomości, jak i praktyka wymuszania decyzji o zakupie nieruchomości jest nadal dzisiaj - patrz wątek na temat finansowania nieruchomości w wątku Baufinanzierung - powszechnie stosowaną praktyką w Postbank, należy jednak pamiętać, że oprocentowanie od oszczędności wynosi nadal 0,1% przy opłatach, podczas gdy stopa odsetek - która nie jest oszczędzana, ponieważ nie ma bezpośredniej spłaty kapitału - wynosi 3,5%!

Napisany przez Marc2512
kredyt TA? Zawsze zadziwiające, jak ślepo podpisuje się rzeczy, których się nie rozumie, a potem zawsze to inni są winni...

Napisany przez rheingeist
Mądry szuka rozwiązań, a głupi argumentów.

To mu nie pomoże @Marc2512
Na pewno masz dla niego dobry pomysł lub wskazówkę, czyż nie...? !

Napisany przez Marc2512
Następnym razem zabierz kogoś, kto się zna.

Napisany przez NaTwoim13
Problem zostało rozwiązane, TE dostał Dom i zapłacił za niego z pożyczką, której chciał, a nie której mu narzucono!

Dlatego właśnie istnieje to forum, aby otrzymać pomoc i wsparcie.

Napisany przez NaTwoim13
Marc2512 pisze:
Tak, następnym razem weź kogoś, kto się zna.

Zrobił to!

Napisany przez Marc2512
Skąd wzięła się więc umowa kneblowa?

Napisany przez NaTwoim13
Przeczytaj tę wiadomość ponownie.

Zaproponowano mu to i związano z tym przyznaniem nabywania nieruchomości, że finansowanie również zostanie podpisane w Postbanku. Następnie dowiedział się o tym i doradzono mu, żeby podpisał tę umowę tylko pozornie i gdy akt notarialny zostanie podpisany, odwołaj finansowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata