Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wyjaśnienie pojęć związanych z zakupem mieszkania

Napisany przez ADMCI4
Niektórzy z naszych znajomych w ostatnich latach budowali lub kupowali własne domy. W związku z tym wielokrotnie natknąłem się na pojęcie obciążenie hipoteczne. Ponieważ teraz również rozważamy zakup mieszkania, chciałbym wiedzieć, co oznacza to pojęcie i czy obciążenie hipoteczne odgrywa rolę tylko przy domach, czy także przy zakupie mieszkania. Paul

Napisany przez MThiemann
Cześć Paul, jeśli bierzesz pożyczkę w banku na zakup nieruchomości (domu lub mieszkania - nie ma znaczenia), bank zabezpiecza tę pożyczkę poprzez wpisanie hipoteki w księdze wieczystej. Oznacza to, że twoim zabezpieczeniem jest w zasadzie twoja nieruchomość, która zabezpiecza kredyt. Jeśli chcesz sprawdzić inne pojęcia z zakresu finansowania budowy, możesz skorzystać z Baufi-Lexikon na mojej stronie internetowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Zastawy nieruchomości zawsze występują w kontekście finansowania nieruchomości. O ile mi wiadomo, nie ma znaczenia, czy chodzi o Dom czy mieszkanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata