Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Zwrot premii mieszkaniowej - Bausparvertrag BHW

Napisany przez Nero
Cześć,

Zakończyłem 10-letni okres listopadowy moją umowę kredytową wraz z umową oszczędnościową z BHW z prośbą o uwzględnienie środków z BSV w spłacie. BSV ma już prawie 10 lat, ale nie został jeszcze przydzielony. Według BHW muszę zwrócić całą premię mieszkaniową:

W przypadku umów zawartych po 01.01.2009 roku obowiązuje: Wypłata ustalonych premii mieszkaniowych - na korzyść Twojej umowy oszczędnościowej - jest możliwa dopiero po przydzieleniu umowy i po wykorzystaniu jej na cele mieszkaniowe. Twoja umowa oszczędnościowa nie została jeszcze przydzielona. Kündigungen führen immer zum Prämienverlust, auch wenn die wohnwirtschaftliche Verwendung nachgewiesen wurde.

Zadzwoniłem do urzędu skarbowego, ale wiadomo jest tylko, że jedynym warunkiem jest to, że nie można wcześniej poddać BSV 7 lat.

Kto ma teraz rację? Czy mam prawo do premii mieszkaniowej?

Re: Zwrot premii mieszkaniowej - Bausparvertrag BHW

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

siedmioletni okres nie istnieje już. Ponieważ anulowałeś umowę i nie zaakceptowałeś alokacji, niestety premia przepadła. Przepraszam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata