- pn lis 14, 2022 7:17 pm
Proszę o usunięcie tego wpisu, dawno nie słyszałem czegoś tak nieodpowiedniego, uprzedzenia i oskarżenia...
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
titan1981 pisze:
Kolejność jest taka:
# Ustalenie rat z wierzycielem
# Wykorzystanie oszczędności
# Skorzystanie z debetu
# Poproszenie banku o kredyt
# Poproszenie krewnych
# Poproszenie przyjaciół
# Zastawianie przedmiotów o wartości, której zajmujący się komornik nie może zająć
# Dodatkowa praca za 450, wkrótce 520 €
# Skorzystanie z doradztwa dla dłużników
Jeśli ani bank, ani krewni, ani przyjaciele nie chcą ci dać pieniędzy, oznacza to, że uważają, że i tak nie zwrócisz im ich, a jeśli nikt nie wierzy w ciebie i nie masz nic, co mogłbyś dać w zastaw do lombardu, żeby dostać pieniądze. Dlaczego ktoś miałby ci potem pożyczyć pieniądze, zwłaszcza jeśli jako młody człowiek już nie potrafiłeś zarządzać pieniędzmi, masz teraz jeszcze spłacać coś długoterminowego i nie będziesz mógł zapłacić czynszu.... Wtedy dodatkowo może pomóc praca za 450€.
I nie, to nie jest zbyt nachalne ani zbyt protekcjonalne, bo można to przeczytać przy wielu innych tematach, że tutaj bez zabezpieczeń nie ma pożyczki od obcych dla obcych.
PascalMa pisze:
Jak mam to teraz zrozumieć? Jeśli któryś z tych punktów miałby zastosowanie, nie pytałbym o prywatny kredyt.
Wydaje się, że źle zrozumiałeś, chodzi tutaj o 2 miesiące czynszu i 2½ miesiąca na jedzenie i inne potrzeby. Powinieneś dokładnie przeczytać moje wypowiedzi jeszcze raz, w ostatnim czasie nie zbudowałem żadnego majątku, ponieważ musiałem pomóc swojej rodzinie.
titan1981 pisze:
I nie, to nie jest zadufane ani uwłaczające, ponieważ można było to przeczytać przy wielu innych tematach, że tutaj nie ma pieniędzy od obcych dla obcych bez zabezpieczeń.
titan1981 pisze:
4000€ jako koszty utrzymania na miesiąc
utopus pisze:
Wszystko zależy od ogólnej sytuacji.
Być może jest on jedynym żonobiorcą, a kobieta/partnerka przebywa na urlopie rodzicielskim, jest chora itp. - jeśli wcześniej oboje mieli po 2000€ netto, to nie jest to aż tak dużo.
W dzisiejszych czasach nawet spłata hipoteki w wysokości 2000€ + 1000€ koszty dodatkowe + 500€ na transport + 500€ na jedzenie/ubrania jest całkiem wykonalna.
(Chociaż tutaj chodzi o 2-3 miesiące bez pieniędzy - więc jest to jeszcze łatwiejsze do zrealizowania.)
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata