Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Saldo oszczędności budowlanych - Przeniesienie częściowe na inne konto oszczędności budowlanych.

Napisany przez Bauspareri
Cześć, mam następujące pytanie. Mam niewielką umowę oszczędnościową związane z budownictwem mieszkaniowym w Schwäbisch Hall, która obecnie ma saldo dodatnie, z czego tylko 3% zostało już oszczędzone. Mój ojciec również ma konto w Schwäbisch Hall, niestety pojawił się tam zaległość w płatnościach. Czy mogę przenieść część swojego salda oszczędnościowego na konto oszczędnościowe mojego ojca, albo załatwić w Schwäbisch Hall wewnętrzne przekazanie środków? Niestety mój bezpośredni opiekun nie odpowiada na to pytanie, lub odpowiada jedynie, żebym wypłacił środki i założył nową umowę oszczędnościową. Wiadomo, że to jego zalecenie. Ja jednak nie chcę tego robić, opłata za nową umowę, itp. Cieszę się z konkretnych odpowiedzi/Porad

Re: Saldo oszczędności budowlanych - Przeniesienie częściowe na inne konto oszczędności budowlanych.

Napisany przez 2titan1981
Po prostu wpłać niedobór na konto oszczędnościowe swojego ojca.

Napisany przez Bauspareri
To byłby fakt łatwy, ale niestety nie mam tyle pieniędzy.

Napisany przez BenniG
Chodzi prawdopodobnie o to, że twój tata dostał groźbę wypowiedzenia umowy, która stanie się skuteczna, jeśli w ciągu kilku tygodni nie spłaci rat oszczędności z ostatnich 3 lat.

Moim zdaniem mógłbyś podzielić swój kontrakt oszczędnościowo-budowlany - na przykład jeśli masz BSV na 50 000 € z saldem 1 500 €, można by było podzielić go na 48 500 € bez salda i 1 500 € z saldem 1 500 €.
Te 1 500 € mógłbyś wypłacić i dać tacie.
Niemniej jednak ważne jest, czy byłby to wystarczająco szybki sposób.

Napisany przez 2tneub
I wtedy, za rok, staniecie ponownie przed tym samym dylematem?

Oszczędzanie w wysokości 3% nie wydaje mi się zbyt obiecujące.

Czy nie byłoby sensowniejsze odpowiednio dostosować oszczędności budowlane ojca, aby mógł on dokonywać wpłat?

Dlaczego oszczędności budowlane ojca mają teraz być zasilane obcym kapitałem? Jaki jest sens oszczędności budowlanych?

Jakie są warunki obu oszczędności budowlanych?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata