Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sporo oszustów.

Napisany przez laptop
Cześć,

Jestem tutaj od dobrego miesiąca. Szukam prywatnego inwestora. Kilku z nich nawet się do mnie odezwało. Ale wszyscy chcą
najpierw zobaczyć pieniądze. Pytają o moje dane, a potem dostaję informację, że kredyt nie stanowi żadnego problemu, pod warunkiem że wpłacę wcześniej opłatę X.
Jestem naprawdę zniechęcony!!! Czy nie ma tam na zewnątrz prawdziwego wsparcia? Nie chcę niczego za darmo. Oferuję dobre warunki i zabezpieczenia.
To powinno być możliwe, prawda?
Czy ktoś może pomóc?

Pozdrawiam

Napisany przez 2titan1981
Za prawdziwe zabezpieczenia bank z pewnością udzieli również kredytu.

Inne możliwości:

# Ustalenie rat z wierzycielem
# Wykorzystanie oszczędności
# Korzystanie z debetu
# Zapytanie banku o kredyt
# Zapytanie krewnych
# Zapytanie przyjaciół
# Zastawienie przedmiotów o wartości, którą komornik nie może zająć
# Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520 €
# Skorzystanie z doradztwa dla dłużników

Napisany przez ZehWeh
Czy to naprawdę cię dziwi?Seriozni kredytorzy (przynajmniej w przypadku małych kredytów konsumpcyjnych) nie muszą werbować klientów na anonimowych forach, podobnie jak uczciwi kredytobiorcy. Kto więc pozostaje? Ludzie bez zabezpieczeń i oszuści, którzy nie udzielają kredytów, ale chcą oszukać naiwnych i zdesperowanych! Przy małych kredytach nakłady pracy dla kredytodawcy są zbyt wysokie, by było to opłacalne. Być może na 2000 € sumy kredytu zarabia 200 € rocznie przy wysokim ryzyku niewypłacalności, a aby to zminimalizować, musi zdobyć wystarczające informacje z góry, wszystko to związane z czasem pracy.

Napisany przez bruno68
Ma rację to, co pisze ZehWeh.

Ale decydujące jest, że BGH nakazuje, że wymagane są tylko odsetki! Ale odsetki mogą powstać tylko wtedy, gdy wcześniej wypłacono kredyt!

BGH również orzekł następujące:

Że obok odsetek kredytowych nie może być żadnych innych opłat! Czyli żadnych opłat w czasie trwania pożyczki.
Także w październiku 2022 r. BGH orzekł, że w przypadku umów oszczędnościowo-kredytowych opłata za prowadzenie konta podczas operacji oszczędnościowych ze względu na niskie odsetki od salda zysków musi zostać uznana za nieistniejącą!

Ponadto należy również odróżnić,

- między bankami, którym jest dozwolony dostęp do pieniędzy w celu zarządzania, przelewu i wypłat tylko wtedy, gdy posiadają licencję zgodnie z § 32c KWG!
- między pośrednikami, którzy muszą posiadać zezwolenie zgodnie z § 34 GewO, którzy nie mogą mieć dostępu do pieniędzy w celu zarządzania, przelewu i wypłat!

Ogólnie rzecz biorąc, dla wszystkich pośredników stosuje się: Tylko wynagrodzenie za sukces w postaci prowizji lub prowizji.
Wyjątkiem są doradcy honorowi: Mają oni jednak tylko możliwość otrzymać wynagrodzenie za sukces w postaci opłaty honorowej, jak adwokat.

Istnieje obszar pożyczek prywatnych, ale tutaj należy odróżnić czy jednorazowo czy na stałe!

Po pierwsze, również tutaj obowiązuje Kodeks cywilny i orzeczenia BGH!

Osoby zainteresowane dozwolonym pośrednictwem kredytowym powinny zapoznać się z artykułem 247 EGBGB, wydawnictwo beck ok. 7,00 €
Wszystko inne jest nieważne zgodnie z obowiązującym prawem!

Aby zaliczyć się do szarego rynku kapitałowego, konieczne jest udowodnienie, że kwota kredytu pochodzi z białych, czyli opodatkowanych pieniędzy. Z własnego wolnego majątku i że dochody z odsetek podlegają opodatkowaniu! Zgodność z § 138 BGB i forma prawna odpowiada aktualnym orzeczeniom, które obowiązują przy zawieraniu umowy!

Należy pamiętać, że wszystko, co nie odpowiada przepisom prawnym, od kilku lat uznawane jest za czarny rynek kapitałowy!

Nie tylko to, ale także jako dłużnik zostanie się podejrzewanym o wspieranie i rozpowszechnianie prania pieniędzy, przestępstw związanych z podatkami korporacyjnymi, oszustw podatkowych, oszustw VAT i wspieranie zorganizowanej przestępczości zorganizowanej!

bruno68

Napisany przez laptop
Cześć,

dziękuję za odpowiedzi.
do Bruno68:
Dzięki za obszerną informację. To może nie rozwiązuje mojego problemu, ale jest bardzo pomocne dla moich dalszych starań. Dziękuję bardzo.

do ZehWeh:
Trochę jestem zaskoczony, ponieważ nie jest łatwo znaleźć w Internecie forum dla prywatnych inwestorów. (Chodzi tutaj o coś więcej niż mały kredyt konsumencki.) Na pewno istnieją, ale gdzie je znaleźć? Wygląda na to, że to nie jest odpowiednia platforma, czyż nie?

do Titan1981:

I ty chyba lubisz słuchać sam siebie? I uważasz się za bardzo sprytnego. Jakbym nie znał wszystkich twoich opcji. Naprawdę życzę takim sprytnym dzielnym ludzikom, aby raz porządnie się potknęli, żeby zrozumieli, jakie uczucia wywołuje to gadanie w ludziach, którzy niewinnie znaleźli się w tarapatach. Już kiedyś wrzucałeś ten sam bełkot. Proszę, nie wysyłaj mi więcej rad.

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
W przypadku posiadania prawdziwych zabezpieczeń bank na pewno udzieli kredytu.

Inne możliwości:

# Uzgodnienie rat z wierzycielem
# Wykorzystanie oszczędności
# Skorzystanie z debetu
# Zapytanie banku o kredyt
# Poproszenie krewnych
# Poproszenie przyjaciół
# Zastawienie przedmiotów o wartości w lombardzie, których komornik nie może zajmować
# Kolejna praca za 450 do 520 €
# Skorzystanie z doradztwa finansowego

Aż wszyscy zrozumieją. Widać, że gdy trafi się na właściwy punkt, ludzie potrafią być opryskliwi.

Napisany przez BenniG
laptop pisze:
do Titan1981:

... Jakbym nie znał wszystkich twoich opcji. ...

Między znanie, zrozumienie i zastosowanie jest jednak duża różnica.
Jakie alternatywy już wykorzystałeś?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata