Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Aplikacja monitorowania kredytu

Napisany przez creditwatc
Cześć wszystkim!

Krótko o sobie: Ja (35 lat, 1 córka) około 3 lata temu zbudowałem własny Dom i na ten cel podpisałem zmienną umowę kredytową. Aby móc ocenić skutki dodatkowych spłat i obecną zmienność stóp procentowych, dotychczas wykonałem kilka obliczeń w Excelu.

Jako zawodowy programista komputerowy, lubię również w swoim wolnym czasie tworzyć własne narzędzia/aplikacje. Dlatego też stworzyłem narzędzie do zarządzania moim kredytem i chciałbym się nimi podzielić, ponieważ w tym forum zbierają się ludzie zaangażowani w swoje kredyty.

Poprzez ten post na forum chciałbym przykuć pierwszych użytkowników do tego narzędzia. Osobiście przyszło mi do głowy wiele funkcji, które mógłbym jeszcze dodać.
Jeśli znajdzie się chociaż jeden użytkownik, chętnie rozbuduję narzędzie.

Co do samego narzędzia:
CreditWatcher monitoruje własne kredyty uwzględniając dodatkowe spłaty, zmiany rat i stóp procentowych.

Ochrona danych: Obliczenia są wykonywane wyłącznie w przeglądarce użytkownika, a nie na serwerze.
Przechowywanie danych: Kalkulator można używać bez rejestracji. Istnieje możliwość „pobrania” kredytów po obliczeniach i „importowania” ich na kolejne potrzeby. Dla użytkowników, którzy nie chcą udostępniać swoich danych, jest to sposób na korzystanie z CreditWatchera bez konieczności przechowywania danych.
Rejestracja (opcjonalna): Poprzez rejestrację kredyty i wszystkie wprowadzone dane są automatycznie zapisywane i mogą być ponownie pobrane za pomocą konta użytkownika.
Koszt: Narzędzie jest bezpłatne
Platforma: Przeglądarka (komputerowa lub mobilna).
Funkcje: Wiele kredytów, Dane podstawowe (opłata manipulacyjna, miesięczne koszty, okres, stopa nominalna), Okres beztłukowy, Płatność z góry / z tyłu, Symbole kredytowe, Dodatkowe spłaty, Zmiany stóp procentowych, Zmiany rat, Graficzny podgląd z uwzględnieniem adnotacji
Obliczenia dotyczą: Rzeczywisty koniec kredytu / Koszty kredytu / Płatności odsetkowe do dziś lub łącznie / Łączna suma dodatkowych spłat
Podgląd przebiegu kredytu w poszczególnych miesiącach

Będę wdzięczny, jeśli ktoś przetestuje CreditWatchera. Prośby, sugestie, ale także znalezione błędy mogą być z przyjemnością ze mną podzielone.

Strona internetowa: www.kredit-app.net
Adres URL w PlayStore: Sklep Play

Wesołych Świąt i udanych wakacji dla wszystkich!
Pozdrawiam Daniel

Fragment

Napisany przez volltilger
Rzuć to gówno.

Napisany przez ZehWeh
Gdzie leży wartość dodana? Kalkulatory spłaty już istnieją jak grzyby po deszczu, a zwłaszcza w przypadku kredytów budowlanych otrzymuje się corocznie wyciągi z konta i ma się wszystko pod ręką! Kto w ogóle jest na tyle szalony, żeby wziąć kredyt budowlany z zmiennym oprocentowaniem?

Gdzie tkwi wartość dodana? Kalkulatory spłat już istnieją jak grzyby po deszczu, a zwłaszcza przy kredytach budowlanych co roku otrzymuje się wyciągi i wszystko ma się na pierwszy rzut oka!

Kto z resztą jest na tyle szalony, żeby wziąć [url]kredyt budowlany[/url] ze zmienną stopą procentową?

Cześć.

Chodzi tutaj o to, że nie chodzi o zwykły kalkulator spłat. Można w nim uwzględnić różne scenariusze przyszłości (zmiany rat, dodatkowe spłaty itp.).

Nawet przy stałym oprocentowaniu [url]kredytów[/url] dodatkowe spłaty są świetnym sposobem zmniejszenia ogólnej wartości [url]kredytu[/url].

I istotnie istnieje kilka osób z kredytami o zmiennym oprocentowaniu, oczywiście teraz można łatwo argumentować, że jest to szaleństwo.

Ostatnie lata z oprocentowaniem na poziomie 0,5-0,7% przy zmiennej stopie procentowej również nie były najgorsze ;-)

Napisany przez Moizi
Generalnie zgadzam się z ZehWeh w pełni. To dokładnie to samo, o czym myślałem na początku czytając tę dyskusję. Jednak teraz mam to gdzieś... Czy istnieją inne komputery z tymi dodatkowymi funkcjami?

Stworzyłem monitoring kredytowy, ponieważ niestety nie znalazłem żadnego innego narzędzia o takich funkcjach. Większość narzędzi oferuje jedynie prosty kalkulator spłaty z ustaloną stawką na cały okres kredytowania.
W szczególności możliwość dokonywania dodatkowych spłat nie jest uwzględniana w innych kalkulatorach spłaty kredytu.

Napisany przez 2titan1981
Dr. Klein oferuje coś takiego jak dodatkowa spłata i dostosowanie oprocentowania po wygaśnięciu okresu związania oprocentowania

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata