Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: KfW 124 Odpowiedniości przedterminowe

Napisany przez Shell
Cześć,

mam kredyt KfW 124 z 2019 roku, który obowiązuje do 2029 roku.

Teraz chcę dokonać nadzwyczajnej spłaty całej kwoty ze środków prywatnych.
Moje oprocentowanie w tym kredycie wynosi 1,25%.
Więc znacznie powyżej stopy referencyjnej ECB.

Czy w ogóle występuje tutaj odszkodowanie za przedterminową spłatę?

Napisany przez bruno68
Tutaj popełniliście poważny błąd!

Więc znacznie powyżej stopy procentowej ECB.

prawidłowe byłoby o wiele poniżej stopy procentowej ECB

Najważniejsza stopa procentowa w strefie euro obecnie wynosi 2,5 procenta. Rada ECB zakłada, że w 2023 roku dalej podniesie stopy procentowe. Według wypowiedzi szefowej ECB Christine Lagarde podczas konferencji prasowej 15 grudnia, rentowności obligacji dalej rosną.

Stan: 10/2022 • Numer zamówienia: 600 000 3622
KfW • ul. Palmengartenstraße 5-9 • 60325 Frankfurt • Telefon: 069 7431-0 • Faks: 069 7431-2944 • www.kfw.de
Centrum informacyjne • Telefon: 0800 5399 002 (bezpłatny) • Faks: 069 7431-9500 Strona 3 z 4

Zabezpieczenia: Wasz kredyt musi być w pełni zabezpieczony hipotecznie.

Spłata:
Po zakończeniu okresu karencji kredyt zostanie spłacany w miesięcznych ratach równej wysokości.
W czasie okresu wiązania oprocentowania wcześniejsza spłata całości zaległej kwoty kredytowej jest możliwa tylko po zapłacie rekompensaty za wcześniejszą spłatę.
Częściowej spłaty nie przyjmuje się.
Przysługujące prawnie prawo do wypowiedzenia pozostaje bez zmian.
Na koniec okresu wiązania oprocentowania można bez dodatkowych kosztów częściowo lub całkowicie spłacić kredyt.

A więc gdy masz zbyt dużo pieniędzy, co z nimi zrobić? Oczywiście, oszczędzać na remont, rozbudowę, i tak dalej.

bruno68

Napisany przez elknipso
Moje bank byłaby zgodna na dodatkową spłatę na całą kwotę kredytu (kredyt z 2022 roku oprocentowany na 1,69%) bez konieczności płacenia odsetek za wcześniejszą spłatę.
Niższa staje się bardziej oczywista, jeśli obecnie otrzymuje się oprocentowanie na poziomie ponad 3% na lokacie terminowej, co oznacza, że po odliczeniu podatków nadal można odnieść zyski, kontynuując regularne spłacanie kredytu hipotecznego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata