Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: finansowanie połączenia

Napisany przez Lasse123
Cześć drodzy Forumowicze, mam następujące pytanie, na które być może ktoś może mi odpowiedzieć.

Mam Dom wielorodzinny, który obciążony jest kwotą około 300 000 €. Roczna wartość netto wynosi nieco mniej niż 70 000 €. Finansowanie zostanie spłacone w ciągu 24 lat.

W zasadzie nie chcę sprzedawać domu. Jednak chciałbym zaciągnąć dodatkowe 150 000 € podczas następnego finansowania. Innymi słowy, chciałbym wziąć 450 000 €, spłacić 300 000 € starego kredytu w banku i użyć 150 000 € w gotówce lub na inne cele. Tak teoretycznie.

Czy to jest możliwe? A może ktoś ma pomysł, jak można to zrealizować?

Napisany przez BenniG
Cześć Lasse,

więc, w ramach refinansowania, spłaciłem zadłużenie w wysokości 28 000 € i ogólnie wziąłem 100 000 €. Pieniądze były przeznaczone na dowolne cele.
Wygląda na to, że wartość mojego mieszkania pozwoliła na taką transakcję - jak wygląda sytuacja u Ciebie, tylko Ty możesz oszacować.

Alternatywnie mógłbyś zabezpieczyć 300 000 € w pierwszej transzy i 150 000 € w drugiej, choć oprocentowanie w drugim przypadku byłoby prawdopodobnie gorsze.

Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lasse123, to powinno być możliwe bez problemów.
Można już teraz zabezpieczyć oprocentowanie na 2024 rok poprzez refinansowanie/kredyt inwestycyjny. Wtedy refinansowanie wejdzie w życie w 2024 roku.
A jeśli wszystko się zgadza, a teraz zapiszesz hipotekę w celu pozyskania kapitału, pieniądze mogą zostać wypłacone w 2023 roku do dowolnego wykorzystania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata