Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dlaczego nagle mogę wejść na minus?

Napisany przez charles
Cześć,

Nigdy nie mogłem się zalogować na moje konto - i to było dobre, że tak było!

Ale teraz nagle, od około 3 miesięcy mogę się zalogować - bez informacji na ten temat.

Na bankomacie nie mogę wypłacić pieniędzy, ale wygląda na to, że transakcje są również księgowane przy saldzie równej 0 lub ujemnym.

Co to teraz jest, jak to mogę zrozumieć, czy to jest debet czy coś innego?

Napisany przez bruno68
No dobrze Charlesie,

proszę sprawdzić wyciągi z konta. Tam znajdziesz limit, który obowiązuje na koniec miesiąca.

Mogłeś również przeoczyć inflację. Aby wyjść z tego bałaganu, zalecam zniszczenie wszystkich kart debetowych i po prostu oszczędzanie.

Podpisałeś nowe regulaminy? W przeciwnym razie grozi Ci zwolnienie ze strony banku, gdy długi zostaną spłacone!

bruno68

Napisany przez charles
U mnie niestety nie ma żadnego limitu, i tak naprawdę nigdy go nie miałem!

2.
Regulamin staje się ważny nawet bez podpisu, w takim przypadku należy sprzeciwić się regulaminowi, co zazwyczaj jest równoznaczne z zamknięciem konta.

Napisany przez EgonO
Na moim koncie online mogę zobaczyć, do jakiej kwoty mogę się zadłużyć i jaka będzie wtedy stopa procentowa. Myślę, że takie podstawowe informacje są dostępne w każdym banku. Na przykład ostatnio stopa procentowa została lekko podniesiona. Otrzymałem również powiadomienie o tym w mojej skrzynce odbiorczej. Na pewno takie zasady nakłada także BaFin.

Napisany przez charles
Stopa procentowa jest również wyświetlana u mnie, ale nie limicie. Jestem zdania, że go nie mam i tak właśnie chcę! Jednak mimo to mogłem zajść na minus, nie przez bankomat, ale przez transakcje, które zostały jeszcze pobrane z konta. Uważam, że wcześniej tego nie było możliwe. Jak to można zatrzymać?

Napisany przez 2tneub
Istnieje linia kredytowa oraz przekroczenie limitu konta. Oba mają różne stawki odsetkowe. Ponieważ nie masz linii kredytowej, nie możesz wypłacić kwoty poniżej 0€, w takim przypadku od razu zaczyna działać przekroczenie limitu konta.

Napisany przez 2utopus
Czy wolisz, żeby transakcje nie powiodły się i musisz zapłacić opłaty za nieudane obciążenia - oraz być może ucierpi twoja historia kredytowa w Biurze Informacji Kredytowej?

Napisany przez Birgit
To jest tolerowany debet.
Dotyczy tylko obciążeń kartą, a nie wypłat gotówki.
Oprocentowanie jest wtedy wyższe niż w przypadku debetu.

Jeśli nie chcesz mieć możliwości debetu, możesz zapytać swojego banku, czy mogą całkowicie zablokować debet.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata