Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jakie ubezpieczenie pokrywa szkody?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam małą firmę specjalizującą się w opiece zdrowotnej świadczonej w domu pacjenta. W miniony weekend jedna z moich pracownic zastępczych miała wypadek z firmowym samochodem. Oczywiście najpierw zgłosiłam szkodę mojej polisie OC firmowej. Jednakże potem przyszła mi do głowy myśl, że być może ubezpieczenie OC mojej pracownicy zastępczej powinno pokryć ten koszt. Czy ktoś zna podobną sytuację i może mi doradzić? Czekam na wasze odpowiedzi, Gipsbinde28

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Gipsbinde, niestety jesteś na złej drodze. Zasadniczo nie jest możliwe przeniesienie odpowiedzialności cywilnej KFZ na prywatną osobę. Ponieważ twój pojazd jest wykorzystywany w celach komercyjnych, krąg kierowców jest również określony przez kilka osób. Jako przykład porównawczy: kierowca wózka widłowego prowadzi piłę do cięcia płyt w sklepie budowlanym (gdzie również pracuje) i ją uszkadza, zasadniczo ryzyko to powinno być ubezpieczone przez pracodawcę. Istnieją wyjątki w przypadku rażącego niedbalstwa lub wpływu alkoholu. W takim przypadku ubezpieczyciel może rozważyć ewentualne wyrównanie szkody z prywatną polisą odpowiedzialności cywilnej sprawcy. Pozdrawiam, Mike

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że twója polisa OC może odzyskać pieniądze od ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej twojego pracownika tymczasowego, w zależności od przepisów prawnych. Miłego dnia, Mushroom

Napisany przez Mike Spezi
Mushroom pisze: Myślę, że twoje ubezpieczenie OC samochodu będzie w stanie odzyskać pieniądze od ubezpieczenia OC twojego pracownika tymczasowego w zależności od obowiązujących przepisów prawnych. Miłego dnia, Mushroom
Może lepiej idź zbierać grzyby!!

Napisany przez LenaKlein
Po co w takim raz jeszcze zawierać ubezpieczenie OC pojazdu firmowego, jeśli pokryje to prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej kierowcy? To jest bardziej niż nielogiczne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata