Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Znaczenie liczby dzieci dla dopłaty do renty Riester.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy eksperci, zdecydowałem się zrobić coś dla mojego dodatkowego funduszu emerytalnego w zeszłym tygodniu. Słyszałem, że przy Riester-Rente korzystnie jest mieć dzieci. Mam trójkę dzieci i chciałbym się dowiedzieć, czy to faktycznie wpływa pozytywnie na państwowe wsparcie. Czy dzieci muszą być poniżej 18 roku życia, czy wystarczy, że są na naukę? Kto zna się na Riester? Dzięki i pozdrowienia, Rena70

Napisany przez PI112
Cześć Reno, decydujące jest to, czy nadal otrzymujesz zasiłek rodzinny dla swoich dzieci. Jeśli tak, obowiązują następujące stawki: Data urodzenia dziecka do 31.12.2007 r .; wsparcie państwa 185 € rocznie, Data urodzenia od 01.01.2008 r .; wsparcie państwa 300 € rocznie. Te kwoty można odliczyć bezpośrednio od swojego płatności. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Tak, faktycznie otrzymuje się dodatek dla każdego dziecka. Z mojej wiedzy wynika również, że dostaje się go dopóki wypłacane jest dla tego dziecka zasiłek rodzinny.

Napisany przez PI112
Cześć Pilot, proszę najpierw przeczytać wszystkie posty na dany temat, zanim udzieli Pan/Pani tej samej odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata