Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Dodatkowe ubezpieczenie w własnym funduszu zdrowia?

Napisany przez ADMCI4
Mam 37 lat i do tej pory byłam bardzo zadowolona z mojego ubezpieczenia zdrowotnego. Pół roku temu zostałam matką i zależy mi na tym, aby moje dziecko było początkowo leczone naturalnie. Nasz pediatra jest specjalistą w tym zakresie, ale nasze ubezpieczenie zdrowotne częściowo odmawia pokrycia kosztów leków. Są to leki z medycyny antropozoficznej.

Czy jest możliwe złożenie wniosku o dodatkowe ubezpieczenie w własnym ubezpieczeniu zdrowotnym, czy może lepiej jest zmienić ubezpieczyciela? Kto ma z tym doświadczenie?

Dziękuję za pomoc,

Sternenhimmel

Napisany przez ADMCI4
Nasze dziecko również często otrzymywało lekarstwa od Weleda, które jednak sami płaciliśmy. Ostatecznie sądzę, że jest to tańsze niż wykupienie dodatkowego ubezpieczenia. Pozdrawiam, Maroni

Napisany przez platinx
Cześć, nasza mała również otrzymuje tylko alternatywne leki, w tym te od Weleda, które zresztą są bardzo dobre. Nasze ubezpieczenie również ich nie pokrywa, dlatego zgadzam się z poprzednią opinią i wolałbym zapłacić samodzielnie, zanim musiałbym płacić wyższe składki.

Napisany przez Ariene
Musisz i powinieneś nie zmieniać swojej kasy, jeśli w przeciwnym wypadku jesteś zadowolony. Możesz jednak wykupić dodatkowe ubezpieczenie, niekoniecznie w tej samej kasie chorych. Po prostu porównaj dodatkowe ubezpieczenia, które pokrywają leczenie u lekarza homeopaty. Sprawdź składki (i co dokładnie jest pokrywane) i następnie określ, ile płacisz miesięcznie lub rocznie za leczenie i leki. Następnie porównaj, czy to się opłaca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata