Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam pomocy!

Napisany przez Jojo2023
Czy prywatna osoba może pożyczyć mi pieniądze? Potrzebuję pilnie 3000€. Jestem gotowy spłacić 4500€. W 15 ratach (300€). Jestem dobrze zarabiającym, który wpadł w złe warunki finansowe.

Napisany przez 2titan1981
"[r][zacytuj=titan1981]

1. Uzgodnić raty z wierzycielem

2. Wykorzystać oszczędności

3. Skorzystać z debetu

4. Zapytać bank o [url]kredyt[/url]

5. Poprosić krewnych

6. Poprosić przyjaciół

7. Zastawić przedmioty o wartości, którą komornik nie może zająć, w lombardzie

8. Podjąć dodatkową pracę za 450 do 520 [url]euro[/url]

9. Oddawać krew itp.

10. Skorzystać z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innej drogi i każda próba otwarcia nowego wątku na ten temat bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że ktoś nie chce udzielać prawidłowych informacji i w konsekwencji nie dostanie [url]kredytu[/url]. [url]kredyt[/url] otrzymuje się tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczenia itp. nie kwalifikują się jako łatwo zrealizowalne zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być oceniony razem z innymi, może zrobić pierwszy krok i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie wykazać swoje zabezpieczenia. Zwykle mienie rzeczowe jest zabezpieczane maksymalnie do 50% wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie powyżej 10% opłaty manipulacyjnej.

[/zacytuj]

Szkoda, że nawet w „sytuacji kryzysowej” nie chce się „przygotować” i przeczytać kilku wątków wcześniej. To jest oznaką braku szacunku wobec tych, którzy chcą być „przygotowani” do pożyczenia ci pieniędzy. Sam fakt ten wyklucza tych, którzy chcieliby być „przygotowani”.[/r]"

Napisany przez ZehWeh
Jeśli zarabiasz dobrze, to 3000€ powinno być małą kwotą. Po prostu ogranicz wydatki przez 1-2 miesiące, dodatkowo powinieneś mieć aktywa, które można było sprzedać. Sprzedaj smartfona, telewizor, komputer itp.

Ale oczywiście, lepiej płacić 40% oprocentowania rocznego... kto w to wierzy...

Napisany przez Jojo2023
Składniki aktywów sprzedałem i dzięki temu zmniejszyłem swoje zadłużenie do 3000 €. Zapytałem również tutaj o 3000 € jako o ostatnią próbę zdobycia pieniędzy. Jak wspomniałem, spłata 300 € miesięcznie absolutnie nie byłaby problemem. Nawet mogę oddać te 4500 € wcześniej niż w 15 miesięcy. Pozdrawiam

Napisany przez ZehWeh
Zapytaj swojego pracodawcę o zaliczkę na wynagrodzenie. Jeśli twierdzisz, że jesteś dobrze zarabiający, to przecież maksymalnie 1 pensja! Dlaczego chcesz koniecznie płacić tak wysokie odsetki i dlaczego tylko 300 € miesięcznie?

Napisany przez 2utopus
Jako osoba dobrze zarabiająca, powinno być możliwe uzyskanie limitu debetowego w wysokości 3000€ na koncie osobistym - czyż to nie reguluje się automatycznie?
Alternatywnie można poszukać pracy za 520€ i w ciągu 6 miesięcy spłacić 3000€.

10 pytań nie zostaje udzielonych pojedynczo. Kolejny powód, dlaczego tutaj nie uzyskasz kredytu.

Jako osoba z dobrymi zarobkami, masz odpowiednie środki na koncie i po prostu dostajesz kredyt. Tutaj nie ma potrzeby zadawania pytań.

Napisany przez Jojo2023
Niestety to nie działa! Pracuję w dużej firmie i prawie nigdy nie udaje mi się zobaczyć szefa.
Zaoferowałem odsetki, aby znaleźć kogoś, kto naprawdę pomógłby mi tutaj.

Napisany przez Jojo2023
Niestety nie. Potrzebuję pieniędzy do piątku, dlatego też zaoferowałem tak wiele odsetek.
Wypróbowałem już wszystkie możliwości.

Napisany przez Jojo2023
Jeśli miałbym możliwość skorzystania z kredytu bankowego, nie byłoby problemu, ani debetu.Wtedy nie pytałbym tutaj!Jeśli ktoś może pomóc i chce na tym zarobić, niech się ze mną skontaktuje. Pozdrawiam

Czemu nie odnosisz się do wszystkich punktów, jak jest napisane. Szef, który nie jest widoczny, nie jest prawdziwym szefem. Prawdziwy szef prowadzi i jest widoczny.

Napisany przez Sephir0th
pisze:
Jeśli miałbym możliwość skorzystania z kredytu bankowego, nie byłoby problemu, ani przekroczonych limitów.

Jeśli osoba uchodząca za dobrze zatrudnioną nie może już otrzymać kredytu bankowego lub skorzystać ze swojego limitu debetowego, pozostaje jedynie droga do doradztwa dla dłużników.

Napisany przez tfh
Za niecałe pięć lat nie otrzymałbym kredytu, nawet mając zarobki netto w wysokości 3000.
Ponieważ wciąż figurowały zaległości w rejestrze dłużników. Istnieje zatem kombinacja wysokich zarobków i braku zdolności kredytowej.
To jednak tylko taka dygresja.

Napisany przez Jojo2023
Także u mnie jest ten sam problem. 3000 € to nie dużo pieniędzy, ale w mojej obecnej sytuacji bardzo by mi pomogły. Spłata w ogóle nie byłaby problemem! Oprocentowanie też nie byłoby problemem.

Napisany przez tfh
Spróbuj ustalić raty.

Napisany przez ZehWeh
Oczywiście, takie rzeczy się zdarzają, ale to nie zmienia faktu, że tutaj nie otrzymasz uczciwej pożyczki. Banki już cię prześwietliły i uznały cię za niewiarygodnego kredytobiorcę. Dlaczego więc kompletnie obca osoba, która czyta tylko kilka linijek w otwartym forum, miałaby pożyczyć ci 3000€? Jedynym powodem byłaby chciwość na zyski, ale osoba, która to rozważa, nie będzie w stanie ci pożyczyć pieniędzy, ponieważ dawno temu przelała cały swój majątek na afrykańskiego księcia, bo ten obiecał zrobić z niego milionera w e-mailach.

Nikt tutaj nie może ocenić, czy jesteś prawdziwy czy po prostu oszustem. Podejrzewałbym, że 95% wniosków o kredyt tutaj na forum pochodzi od oszustów lub osób, które nigdy nie mają zamiaru spłacić kredytu. Podobnie zresztą w drugą stronę, więc jeśli dostajesz oferty, warto zachować największą ostrożność.

Jeśli jesteś aż tak zdesperowany, lepiej udać się do doradcy finansowego!

Napisany przez tfh
Takie sytuacje można rozwiązać w 99% poprzez rozłożenie płatności na raty, a jeśli to nie działa, to znaczy, że zdecydowanie zbyt długo czekano i teraz trzeba po prostu przełknąć gorzkie pigułki.
Byłam tam, zrobiłam to. Tego barszczu będziesz musiał sam zjeść, JoJo2023.

Napisany przez shyloKing
Długi okres kredytowania może być mylący, zwłaszcza gdy mowa o osobach dobrze zarabiających. Kto dobrze zarabia, ma dużo nadwyżki finansowej. Jako osoba dobrze zarabiająca, nie trzeba czekać 15 miesięcy na spłatę 3 tysięcy. Nawet wysoka kwota zwrotu (150%) niewiele pomoże. kredyt w tej wysokości powinien być spłacany w ciągu maksymalnie 100 dni, czyli 3 miesięcy, w przeciwnym razie zyskasz naprawdę dobrze tylko na samym kredycie.^^

Napisany przez LittleElli
O tak, i z wartością 3000 € nadal należy to do kategorii pożyczka krótkoterminowa, którą można otrzymać nawet z dnia na dzień. Dla osoby o pozornie dobrych zarobkach nie powinno to stanowić większego problemu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata