Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Bank kredytowa nie księguje.

Napisany przez Sandasch
Cześć, dobry wieczór Może macie jakąś wskazówkę lub doświadczenie. Zgłosiłem zakończenie konta w moim banku kredytowym. Consors Finanz. W celu uregulowania przekroczenia limitu przelałem odpowiednią kwotę na to konto. 12.04 rano. Do dzisiaj ta kwota nie została zaksięgowana na moim koncie. Minęło już 8 dni roboczych. Przez telefon zawsze proszą tylko o cierpliwość. Po raz trzeci sprawdziłem dane przelewu, są one na pewno poprawne. Czy te czasy oczekiwania są normalne, czy powinienem działać aktywnie, i jak? Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kto mówi, że prosi się o cierpliwość? Przecież przelewy obecnie można wykonywać nawet w czasie rzeczywistym. Jeśli nie, to zazwyczaj zajmuje to 1-2 dni. Skąd masz informację o pozostałym saldzie? Czy pisemnie od Consors Finanz? A może dane do logowania? Być może zapomniałeś o kilku odsetkach?

Napisany przez Sandasch
Cześć. To konto istniało tylko w celu małego kredytu. Płacenie ratalne w Mediamarkt. Gdy spłaciłem całość, mogłem zwykłowykorzystywać go z limitem 360 euro i to właśnie zrobiłem. Wszystkie opcje - karta kredytowa, normalne konto bankowe i bankowość internetowa/aplikacja. Zrezygnowałem z tego i z własnej inicjatywy przelałem pieniądze plus odsetki zwykłym przelewem na to konto w dniu 12.04. Pracownik obsługi klienta prosi mnie o cierpliwość. Wszystko w porządku. Jednak do dziś pieniądze nie wpłynęły na konto. Pracownik obsługi telefonicznej mówił, że zazwyczaj to trwa 3-5 dni. Teraz jednak tylko prosi mnie o cierpliwość.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Okej Sadasch, spłaciłeś raty kredytu zgodnie z warunkami i następnie skorzystałeś z ramowego kredytu w kwocie 360 EUR. Zrozumiałam. W takim razie numer IBAN powinien być znany do poprawnych transakcji. Ale czy złożyłeś także poprawne wypowiedzenie? Z tego, co mi wiadomo, ramowe kredyty można spłacić w całości w dowolnym momencie. Jednak istnieje okres wypowiedzenia. Trochę podejrzane jest to, że pieniądze nie dotarły na konto. Na pewno widzisz online ruchy na koncie, prawda? Kto stoi za tym wszystkim: Mediamarkt? Santander?

Napisany przez Sandasch
Also.
Moje główne konto bankowe, Targobank, zostało dla mnie zakończone, a od 14.04 otrzymałem potwierdzenie również od Consors.
Z informacją, że dalsze miesięczne opłaty będą pobierane, dopóki saldo konta nie zostanie uregulowane, a konto będzie wciąż aktywne. Jednak nie mam już dostępnego limitu.
Aby przeciwdziałać miesięcznym obciążeniom i jak najszybciej pozbyć się tego konta z głowy, dokonałem regularnego przelewu na to konto, wystarczającego na spłatę zadłużenia. Wiem tylko, że zakupiłem coś na raty w Mediamarkt, a potem nagle pojawiło się to konto, przepraszam.
Jak już wspomniałem, jedyny dostępny telefonowy serwis klienta w Consors nie jest zbyt pomocny. Mówi, że przelew nie minął jeszcze wystarczająco dużo czasu i nie może jeszcze nic zrobić? Oczywiście, teraz brakuje mi pieniędzy na moim głównym koncie. Aktualnie brakuje mi tych pieniędzy. Zniknęły

Napisany przez 2tneub
To konto bankowe czy umowa kredytowa?

Napisany przez Sandasch
Zaczęło się od umowy kredytowej w połączeniu z kontem. Dostałem również kartę kredytową, którą mogłem płacić. Limit dostępności był wyższy niż kredyt na towary. Ostatnio było to po prostu konto, które wykorzystywałem wyłącznie jako kredyt z wszystkimi możliwymi funkcjami. Wysyłanie pieniędzy na moje konto, przelewy z niego, płatności kartą. Aplikacja online z możliwością wglądu w każdej chwili. Więc to już było konto bankowe

Napisany przez Sandasch
Spójrzałem jeszcze raz. Consors nazywa to konto jako konto kredytowe z limitem.

Napisany przez 2utopus
Również to, że Targobank to Twój bank domowy, to już osobna sprawa ... a jeśli teraz potrzebujesz te 350€, dlaczego przelałeś je na swoje konto kredytowe?

Przeczytaj wcześniej, co podpisujesz - i zrezygnuj z usług tylko bezpośrednio u dostawcy usług.

To są dopiero pierwsze kilka dni robocze banku - osobiście bym się nie martwił - jeśli w połowie przyszłego tygodnia wciąż nie będzie tego widoczne w bankowości internetowej, można zapytać w banku źródłowym i banku odbiorczym ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata