Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam prywatnej osoby, która może mi pożyczyć 1000 euro na 24 miesiące.

Napisany przez Geldnot123
Cześć, aktualnie znajduję się w trudnej sytuacji finansowej, a nie mam dzieci.
Pilnie potrzebuję 2 nowych urządzeń elektrycznych, np. pralki.

1000€ na 24 miesiące byłoby dla mnie odpowiednie, oczywiście mogę podpisać umowę.
Niestety nie mogę dokonywać płatności ratalnych w sklepach internetowych itp. ze względu na moje prywatne bankructwo, które trwa od 2017/2018 roku.
Proszę o powstrzymywanie się od obraźliwych wiadomości.
To moja ostatnia nadzieja tutaj, bardzo chciałbym znaleźć tutaj pomoc.

Bardzo dziękuję z góry

Napisany przez ZehWeh
Jesteś już w prywatnym postępowaniu upadłościowym i chcesz pożyczyć pieniądze? Niczego nie nauczyłeś się z przeszłości? Przy tak długim okresie spłaty i fakcie, że nie możesz zaoferować żadnych zabezpieczeń, nikt ci nie pożyczy pieniędzy, przynajmniej nikt godny zaufania.

Są pralnie samoobsługowe, dlaczego więc musi być nowe urządzenie? Używane pralki można kupić już za 100€, a w najgorszym przypadku można rzeczywiście prać ręcznie! W przeciwnym razie można zapytać przyjaciół/rodzinę, czy można tam za niewielką opłatą wyprać swoje ubrania.

Przepraszam, że nie mam nikogo i też nie mam samochodu, aby przewieźć pranie z punktu a do punktu b.Myślałam, że spróbuję tutaj w miły sposób, aby być może mieć szczęście, ale otrzymywanie takich odpowiedzi jest naprawdę przykre.Wiem, że nikt nie ma pieniędzy do rozdawania, ale każdy ma prawo czasem mieć trochę szczęścia

Napisany przez ZehWeh
O czym mówisz mówiąc o szczęściu? Takiego czegoś jak szczęście zazwyczaj nie ma, zazwyczaj jest się odpowiedzialnym za swoje czyny.Pożyczkodawcy (również prywatni) nie są zbawicielami, tylko chcą zarabiać pieniądze. W ogóle nie wiem, skąd się bierze ta iluzja, że wszędzie siedzą prywatni pożyczkodawcy, którzy tylko czekają na okazję, żeby pożyczyć pieniądze ludziom w potrzebie! Prywatni pożyczkodawcy chętnie pobierają 15% odsetek i więcej, im mniej zabezpieczeń, tym wyższe odsetki. Brak zabezpieczeń oznacza jednak brak kredytu!Kiedyś przez wiele lat żyłem bez pralki i samochodu, ponieważ nie miałem na to miejsca w moim bardzo małym mieszkaniu (20m²). Raz w tygodniu wkładałem swoje pranie do torby i chodziłem do pralni, około 3 km. Jeśli żyjesz sam bez dzieci, raczej nie będziesz miała ogromnych stert prania, które musisz transportować samochodem. Wtedy nie miałem również dużo pieniędzy, więc oszczędzałem gdzie tylko mogłem.

Napisany przez 2titan1981
1. Ustalenie rat płatniczych z wierzycielem
2. Wykorzystanie oszczędności
3. Wykorzystanie debetu
4. Zapytanie banku o kredyt
5. Zapytanie krewnych
6. Zapytanie przyjaciół
7. Zastawienie przedmiotów o wartości, które nie mogą zostać zajęte przez komornika
8. Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520€
9. Skorzystanie z poradnictwa dla dłużników

Nic się nie zmieniło.

Nie odpowiedziano na pytanie, dlaczego te punkty nie działają. Co u ciebie jest inne, że tobie to nie pomaga? Te punkty w 99,99% prowadzą do celu.

Szkoda, że nie byłeś w stanie przeczytać wszystkich tematów dotyczących tego życzenia. To nie wygląda dobrze. Chcesz przecież czegoś, nie chcesz być traktowany jak wszystkich. A jednak nic na to nie mówisz…

Odpowiedz na pytania, dlaczego te wskazówki ci nie pomogły. Wtedy byś był unikatem

Zapomnijcie o tym poście.
Takie rzeczy mnie naprawdę nie obchodzą. Do widzenia

Napisany przez ZehWeh
Jeszcze jedna mała anegdota ode mnie, ponieważ dziś minęło prawie dokładnie 20 lat, chociaż nie sądzę, żeby OP jeszcze się odezwał.

Dzisiaj, 20 lat temu, miałem około 20 lat i byłem na samym dnie, ponieważ zawsze oczekiwałem, że wszystko zostanie mi podane na tacy lub przyleci skądś. Zawsze mówiłem sobie, że mam pecha i że na pewno wkrótce będzie lepiej. Porzuciłem naukę, nawet przez kilka tygodni mieszkałem na ulicy. W końcu doszedłem do wniosku, że sam jestem odpowiedzialny za tę trudną sytuację i nie mogę oczekiwać, że ludzie wszystko podzielą ze mną i się mną zajmą. Dosłownie wziąłem się w garść i od tej pory sam o siebie zadbałem. To były naprawdę trudne i wyczerpujące lata, ale w wieku 26 lat ukończyłem wreszcie naukę zawodu, później jeszcze się specjalizowałem i wreszcie wszystko zaczęło iść w górę.

Dzisiaj jestem finansowo zabezpieczony, wartość mojego domu i mieszkania wynosi łącznie 1,2 miliona euro, a konto bankowe jest dobrze wypełnione, ale fundament tego wszystkiego położyłem 20 lat temu. Bez tych trudnych 5-6 lat nie byłbym tam, gdzie jestem dzisiaj.

To jest także powód, dlaczego nie pożyczam nikomu pieniędzy, ponieważ uważam, że nie pomagam tej osobie. Ta osoba może sobie tylko pomóc, daje się jej 1000 euro, to wystarczy na 1 miesiąc, 2 miesiące? A potem te 1000 euro znikną, a osoba znów będzie pytać następną! Jak mówi się pięknie: Daj człowiekowi rybę, nakarmisz go na jeden dzień, naucz go łowić ryby, nakarmisz go przez całe życie!

Napisany przez shyloKing
@Geldnot123: To po prostu tak. Ludzie tutaj chcą ci tylko pomóc. Przy tych warunkach nie możesz oczekiwać pieniędzy. To wręcz krzyczy o oddanie za darmo. I nie jesteś tam już z 15%, jak ktoś napisał wyżej, ale raczej z 50%, a może nawet więcej. Twoja obecna prywatna upadłość nie jest nawet problemem, ale po prostu kwestią prawdopodobieństwa. To niestety wygląda na niewypłacalność. Nawet tobie powinno być jasne, że to bardziej marzenie niż realne. Być może znajdziesz jeszcze kogoś, kto byłby zadowolony z 200 euro na miesiąc, ale na 24 miesiące? Na żadnej planecie, w całej galaktyce - przynajmniej nie jako oferta kredytowa, raczej jako darowizna. Nie ściągaj na siebie dodatkowych opłat, ale znajdź coś - także w Twoim otoczeniu, co mogliby ewentualnie podarować - co możesz przekształcić w pieniądze. Tak, teraz najszybciej ruszysz z małym handlem prywatnym. Nie musisz nawet tego podkreślać, bo 1 tysiąc to niewielka kwota. To trochę pracy, ale zapewnia ci więcej niż zabójczy kredyt. @Jagged: To podbijanie obcych wątków dla własnej promocji jest ogólnie uważane za nieuczciwe zachowanie. Pamiętaj o tym!

Napisany przez memet
Odpowiedź od ZEWE nie jest wcale graniczna, ale szczera i pomocna. 1000 euro za pralkę? Dlaczego taka rozrzutność. Sprawdź na stronie ebay-Kleinanzeigen w dziale do oddania, tam codziennie znajdziesz działające pralki za 0 euro. W przeciwnym razie kup używaną za 150 euro. Wygląda na to, że naprawdę niewiele nauczyłeś/-łaś się ze swojego bankructwa.

Napisany przez ZehWeh
No cóż, dla wielu osób starających się o kredyt tutaj wszystko poza kwotą kredytu jest granicą, jak mówisz, wyraźnie oczekują oni, że ktoś tu będzie rozdawać pieniądze. Podniesienie się ponad grunt rzeczywistości jest trudne i wielu nie potrafi tego po prostu zaakceptować. Musiałem się z tym zmierzyć i nauczyć się tego w życiu, jak napisałem powyżej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata