- pt lip 21, 2023 2:24 pm
Cześć cześć,
tytuł mówi wszystko.
Czy mogę wziąć około 150 000 € na dowolne wydatki, emigrować i uwzględnić w kalkulacji domowej dochody z wynajmu mojego obecnie zamieszkującego mieszkania (które zostanie wynajęte, ale obecnie jest mniejsze)? (czynsz wyniesie wtedy około 1600 € netto zimno)
Okres kredytowania powinien wynosić około 20 lat
Pierwszorzędne zabezpieczenie mogłoby zostać zapewnione przez inne mieszkanie
Nie chcę sprzedawać ponieważ
a) długi maleją z powodu inflacji
b) nieruchomość ma mi zagwarantować spokojną starość i być przekazaną później
Za 10 lat będę miał dodatkowo około 2500 € dochodu miesięcznie z innych nieruchomości, które wtedy będą wolne od obciążeń
Bank widzi moje nieruchomości w wartości około 1,15 mln €, całe długi tam wynoszą obecnie około 350 000 €
Obecnie mam około 2 250 € netto dochodu z pracy, który jednak zniknie, dochód z najmu po kosztach finansowania to około 550 € (1650 €)
- Wynik z Schufy wynosi 99,28%
Jestem w późnych latach 50., ubezpieczenie zdrowotne jest zapewnione później poprzez inną narodowość
jestem trochę bezradny
tytuł mówi wszystko.
Czy mogę wziąć około 150 000 € na dowolne wydatki, emigrować i uwzględnić w kalkulacji domowej dochody z wynajmu mojego obecnie zamieszkującego mieszkania (które zostanie wynajęte, ale obecnie jest mniejsze)? (czynsz wyniesie wtedy około 1600 € netto zimno)
Okres kredytowania powinien wynosić około 20 lat
Pierwszorzędne zabezpieczenie mogłoby zostać zapewnione przez inne mieszkanie
Nie chcę sprzedawać ponieważ
a) długi maleją z powodu inflacji
b) nieruchomość ma mi zagwarantować spokojną starość i być przekazaną później
Za 10 lat będę miał dodatkowo około 2500 € dochodu miesięcznie z innych nieruchomości, które wtedy będą wolne od obciążeń
Bank widzi moje nieruchomości w wartości około 1,15 mln €, całe długi tam wynoszą obecnie około 350 000 €
Obecnie mam około 2 250 € netto dochodu z pracy, który jednak zniknie, dochód z najmu po kosztach finansowania to około 550 € (1650 €)
- Wynik z Schufy wynosi 99,28%
Jestem w późnych latach 50., ubezpieczenie zdrowotne jest zapewnione później poprzez inną narodowość
jestem trochę bezradny