Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Otwarcie depozytu podczas prywatnej upadłości

Napisany przez Vertigo
Cześć,

Chcę zainwestować w akcje, ale mam problem.

Czy ktoś się na tym zna, czy można otworzyć konto maklerskie podczas trwania prywatnej upadłości, która zakończy się w październiku 2024 r.?

Dzięki za odpowiedź.

Napisany przez ZehWeh
Raczej nie jest to zabronione, ale co to Ci da? Gdy aktywa znajdują się na koncie, są one podlegające zajęciu komorniczemu. Po prostu poczekaj do października 2024 roku.

Napisany przez Vertigo
Dziękuję za odpowiedź, chciałem tylko wiedzieć, czy jest to możliwe, będę musiał poczekać do października 2024 roku.

Napisany przez bruno68
Nie, Zawroty głowy,

nadanie depozytu z inwestycją majątkową stanowi naruszenie obowiązku do zachowania odpowiedniego postępowania w postępowaniu upadłościowym. Jeśli wierzyciel stwierdziłby retrospektywnie, że zatrzymali Państwo aktywa majątkowe w celu spłaty długów w tym okresie.

Ten termin ustaliłbym na 10 lat. Jeśli jest nakaz zapłaty, ta granica może wynosić nawet 30 lat! Proszę o to zadbać, bo w przeciwnym razie sami się okłamujecie na przyszłość.

Dlatego poczekajcie na odpowiedni termin, do orzeczenia sądowego i wydania pisemnego wyroku.

Pamiętajcie, zobowiązaliście się na piśmie do wypłacenia wszystkich pieniędzy powyżej § 850c Kodeksu postępowania cywilnego wszystkim wierzycielom w ramach umorzenia reszty długu!

Jednakże możliwe byłoby wykorzystanie umowy oszczędnościowej mieszkaniowej do pozyskania środków własnych (vL) i dodatków podatkowych w związku z kosztami. W ten sposób podpisanie umowy na kwotę 50 000 € na cel oszczędnościowy, z vL i dodatkami, ich saldo nie może przekroczyć granicy 0 € dopiero po 11.2024 r. Alternatywą byłaby umowa na środki emerytalne VBL, z 40 € miesięczną stopą oszczędzania.

Jednak jak opisano, obie umowy nie mogą w żadnym wypadku przekroczyć granicy 0 € salda przed zwolnieniem z postępowania upadłościowego! Ani nawet ułamka euro.

Znane mi są przypadki, gdzie błędy rzędu 1,89 € doprowadziły do odszkodowań w wysokości tysięcy euro.

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata