Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Doświadczenia z ubezpieczeniem dodatkowym na zęby?

Napisany przez Klaus22
Witajcie,

w ciągu ostatnich kilku dni zgłębiałem temat ubezpieczenia dodatkowego na zęby i natrafiłem na ubezpieczenie zębów oferowane przez R + V. Przeczytałem już wiele recenzji, ale nadal nie jestem pewny, czy w pełni zrozumiałem zakres świadczeń i czy warto je zawrzeć.

Zdałem sobie sprawę, że ważne jest przeanalizowanie różnych ofert. Każde ubezpieczenie ma swoje własne zalety i wady. Aby uzyskać lepsze zrozumienie, planuję porównać różne ubezpieczenia dodatkowe na zęby na tej stronie internetowej.

Czy mieliście doświadczenia z ubezpieczeniem dodatkowym na zęby i możecie mi coś na ten temat powiedzieć? Szczególnie jestem ciekawy, czy uważacie, że warto zawrzeć takie ubezpieczenie.

Czekam na wasze opinie i porady!

Dziękuję i pozdrawiam!

Napisany przez 2titan1981
Wszystko zależy od stanu zębów i twoich predyspozycji.

Jeśli teraz nie masz problemów ze zębami, to będziesz miał/a wszystkie zęby objęte ubezpieczeniem. Jeśli na podstawie swojego środowiska rodzinny wnioskujesz, że w przyszłości może być dużo do zrobienia w kwestii zębów, to może się to opłacać.

Jeśli twoje zęby wymagają już leczenia, ubezpieczenie musi je również objąć. W przeciwnym razie prawdopodobnie będzie opłacać się jedynie dla tych zębów, które dotychczas nie wymagały leczenia... Czyli trzeba przeczytać warunki umowy i wybrać odpowiednie ubezpieczenie.

Albo wiesz, że nigdy nikt w twoim środowisku rodziinnym nie miał problemów ze zębami i do późnej starości nie miało to wpływu, wtedy tego rodzaju ubezpieczenie zazwyczaj się nie opłaca.

Więc zbadaj, który przypadek dotyczy ciebie, a następnie wybierz ubezpieczenie, które obejmuje twoje ryzyko lub też nie wybieraj.

Oczywiście wcześniej sprawdź, jak leczenie zębów w przypadku wypadku jest regulowane przez zwykłe ubezpieczenie zdrowotne/ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków...

Napisany przez Marc2512
https://www.waizmanntabelle.de/

Check24 jest właściwie tylko pośrednikiem, który pobiera prowizję przy zawarciu umowy. Pozdrowienia

PS: Zawsze wybieraj polisę z rezerwami na starość.

Napisany przez Zapp73
Czy powinno to być dodatkowe ubezpieczenie do gKV, czy dodatkowa opcja w pKV?

Dla mnie szczerze mówiąc, to pytanie nawet się nie pojawiło, bo moje zęby nie są niczym szczególnym. Po prostu tak jest, jestem jak najlepiej ubezpieczony w mojej pKV.

Jeśli masz zęby jak perły, może wystarczyć standardowa opieka w gKV, albo trzeba dokupić dodatkowe usługi w razie potrzeby. To jednak zawsze wychodzi drogo, za 50 € niewiele można dostać u dentysty. To również kwestia dyscypliny, jak samemu zabezpieczyć się prywatnie na wypadek potrzeby, żeby móc opłacić to samemu. Ostatecznie jest to najtańsza alternatywa, jeśli ma się przynajmniej przeciętne zęby.

W pKV zawsze bym to natychmiast dodał do ubezpieczenia, bo w przypadku późniejszego dodania zawsze jest drożej i można być ocenianym na nowo (pod względem zdrowotnym). Im wcześniej i zdrowiej wchodzi się w (dodatkowy) pakiet ubezpieczenia pKV, tym mniej problemów będzie później. W przypadku pKV nie warto oszczędzać na niewłaściwym końcu - jeśli już chce się każdy grosz przewrócić w pKV i oszczędzać, warto poważnie zastanowić się, czy gKV nie byłaby lepszą alternatywą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata