Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odmowa ubezpieczenia majątkowego w sprawie odszkodowania

Napisany przez ADMCI4
Zostałem już po raz trzeci okradziony z roweru. Raz nie było go zabezpieczonego, ale za każdym razem od tamtej pory było. Rower - a dokładniej rowery - są ubezpieczone na wypadek kradzieży przez ubezpieczenie domowe moich rodziców. Kiedy moja mama zgłosiła trzecią kradzież, powiedziano jej, że ubezpieczenie nie chce już pokryć tego zdarzenia. Mój rower nie jest już objęty ubezpieczeniem, gdy jest na zewnątrz. Czy to jest zgodne z prawem, czy też po prostu próbują nas odprawić? Dziękuję za Wasze rady. Z poważaniem, Handballer

Napisany przez PI112
Cześć piłkarzu ręczny, bez dokładnej wiedzy na temat tego, jak i kiedy rower zaginął. I bez dokładnej znajomości treści odmowy, praktycznie niemożliwe jest powiedzenie, dlaczego ubezpieczenie odmawia wypłaty. Mimo to strzelajmy na oślep. Czy możliwe, że Twój rower stał na zewnątrz przez noc? Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Dokładnie Chris, moje też przypuszczenie! Klauzula nocna między 22:00 a 06:00, nawet jeśli rower był zamknięty i nie stał w odpowiednio zabezpieczonym pomieszczeniu, ubezpieczenie nie wypłaci odszkodowania!! Mała wskazówka!! Jednak jeśli dobry sąsiad może potwierdzić, że widział rower przed domem o 06:30, zanim poszedł do pracy, to ubezpieczenie musi wypłacić. Nawiasem mówiąc, w przypadku szkody masz prawo do rozwiązania umowy poza terminem. Nawet jeśli ubezpieczyciel wypłaciłby odszkodowanie. W końcu oni też wyrzucają klientów, którzy przynoszą im straty.!! Pozdrawiam Mike

Napisany przez ADMCI4
Cześć Chris, Cześć Mike, Rower stał na zewnątrz w nocy Pomysł z udziałem świadka jest bardzo dobry. Dzięki Mike To, że można rozwiązać umowę nadzwyczaj po wypadku, jest dla mnie nowością! Dziękuję ekspertom Z poważaniem Handballer

Napisany przez wolfgang
Handballer pisze: Już po raz trzeci skradziono mi rower. Raz nie był zamknięty, ale przy dwóch ostatnich okazjach zawsze był. Rower - a raczej rowery - są ubezpieczone przez ubezpieczenie mieszkania moich rodziców od kradzieży. Kiedy moja mama zgłosiła trzecie kradzież, poinformowano ją, że ubezpieczenie nie chce już zwracać pieniędzy za tę kradzież. Mój rower nie jest już ubezpieczony, gdy znajduje się na zewnątrz. Czy to jest zgodne z prawem, czy też próbuje się nas wykiwać?
Nasze ubezpieczenie mieszkania także spróbowało, ale po moim uporze ostatecznie pokryło straty. Teraz jednak skończyła się dobroć... Pozdrawiam Wolfgang

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata