Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pożyczyć pieniądze.

Napisany przez Dozer
Cześć
Pilnie potrzebuję 10000€ i mogę je spłacić w ciągu 5 miesięcy. Jeśli ktoś tutaj w forum prywatnie pożycza pieniądze i czuje się zaproszony, proszę o kontakt. Dziękuję

Napisany przez 2titan1981
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw przedmioty o wartości, które nie mogą być zajęte przez komornika
9. Pracuj dodatkowo 450 do 520 EUR
10. Maksymalizuj przychody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa zadłużeniowego

Nie, nie ma innego sposobu i otwarcie nowego tematu bez indywidualnego odpowiedzenia na te pytania pokazuje, że nie jesteś gotowy udzielić rzetelnych informacji i w żadnym wypadku nie dostaniesz kredytu. kredyt jest udzielany tylko na zabezpieczenia, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczenia itp. nie są uważane za zabezpieczenia łatwo zbywalne.

Każdy, kto nie chce być wrzucony do jednego wora, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie przedstawić swoje zbywalne zabezpieczenia. Zwykle materiały wartościowe są uważane za zabezpieczenie maksymalnie w 50% ich wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% rekompensaty za koszty.

To smutne, ale czy pożyczyłbyś pieniądze obcej osobie, która nawet nie zainteresowała się ponad 100 tematami dotyczącymi tego zagadnienia? Wtedy zauważyłbyś te punkty. Jeśli zależy ci na uzyskaniu prywatnego kredytu, dlaczego nie odpowiedziałeś na te 11 punktów? Przecież chcesz budować zaufanie.

Tylko w ten sposób, nie inaczej...

Napisany przez Dozer
Nie mam pojęcia, jaki masz kłopot.
1. Płacę moje normalne raty.
2. Gdybym miał oszczędności, nie pytałbym tutaj na forum.
3. Limit mojego konta został już wykorzystany.
4. Myślisz, że pytałbym tutaj, gdybym mógł dostać kredyt w banku?
5-7. Pytania już zadane.
8. Nie mam takich drogich przedmiotów, które mogłyby pokryć potrzebną sumę.
9. Pracuję 12 godzin dziennie, nie mów mi o pracy dorywczej.
10. Gdybym miał czas, zrobiłbym to. Ale nie ma to dużego sensu.
11. Nie potrzebuję doradztwa finansowego, mam wystarczająco dużo pieniędzy, to tylko wyjątkowa sytuacja.
Tak, odpowiedziałem na Twoje 11 punktów.

który odczuwa konieczność przeczytania 200 wpisu na ten sam temat. Niestety, stale pojawiają się osoby, które nie czytają wcześniejszych tematów i uważają, że ktoś obcy wypożyczy im pieniądze bez zabezpieczeń....

więc zarabiasz wystarczająco dużo pieniędzy, dlaczego ci to nie wystarcza, jeśli byłoby wystarczająco, nie musiałbyś prosić o pieniądze i nie korzystać z debetu, wtedy potrafiłbyś zarządzać pieniędzmi. Masz teraz odpowiedź, którą można było sobie domyślić, czytając i rozumiejąc wcześniejsze tematy na ten temat....

Napisany przez ZehWeh
Znowu jeden z bardzo miłych.

Skoro odpowiedziałeś tak dobrze na wszystkie pytania, można dojść tylko do jednego wniosku: NIEZDOLNY DO kredytu !!!!

Napisany przez Dozer
Są sytuacje, których nie można przewidzieć, takie jak nagłe przypadki. Ale wygląda na to, że ty tego nie rozumiesz. Chcesz mi wyjaśniać, jak postępować z pieniędzmi. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o życiu, niech lepiej zamknie pysk. Mówienie jest srebrem, a milczenie złotem.

Napisany przez Dozer
Jesteś mistrzem

Rzeczy niemożliwe do przewidzenia i sytuacje awaryjne to rzeczy, które można ubezpieczyć. Jeśli masz ryzyka, których nie można pokryć dobrą pensją, należy je ubezpieczyć. Jeśli to jest nagły wypadek, dlaczego w takiej sytuacji twoja rodzina/przyjaciele nie pomagają Ci w nagłym wypadku...

Napisany przez Dozer
Zazwyczaj nie musiałbym o tym mówić. Ponieważ moja żona jest Rumunką, a mój teść jest bardzo chory, pieniądze są potrzebne na operacje i koszty leczenia. Ponieważ te koszty nie są pokrywane przez żadne ubezpieczenie zdrowotne w Rumunii.

Każdy obywatel zamieszkujący w Rumunii może skorzystać z rumuńskiego systemu ubezpieczenia zdrowotnego od daty rozpoczęcia opłacania składek do ubezpieczenia zdrowotnego. Osoby bez dochodów opłacają składkę zdrowotną przez 12 miesięcy, która wynosi równowartość sześciu minimalnych płac brutto. Następujące grupy są objęte bezpłatnym ubezpieczeniem zdrowotnym:

Dzieci w wieku od zera do 18 lat;
Młodzież w wieku od 18 do 26 lat, jeśli są studentami i nie pracują. Dotyczy to również młodzieży, która nie jest studentami, ale nie osiąga dochodów z pracy oraz nie otrzymuje pomocy społecznej;
Emeryci;
Osoby pobierające zasiłek dla bezrobotnych;
Osoby otrzymujące pomoc społeczną.
Osoby nieubezpieczone mogą skorzystać z opieki medycznej w następujących przypadkach:

Muszą poddać się pilnemu zabiegowi operacyjnemu;
Cierpią na gruźlicę lub inną chorobę zakaźną;
Są zakażone wirusem HIV/cierpią na AIDS;
Są w ciąży lub po porodzie.

Osobom ubezpieczonym w Rumunii przysługują podstawowe świadczenia w ramach leczenia chorób lub urazów, od pierwszego dnia choroby lub wypadku do wyzdrowienia. Pakiet podstawowych świadczeń jest regularnie aktualizowany przez ministerstwo zdrowia. Pakiet obejmuje następujące świadczenia:

Leczenie medyczne i chirurgiczne w przypadku nagłych wypadków;
Profilaktykę zdrowotną, badania i analizę ryzyka chorób;
Świadczenia medyczne w przypadku ostrej choroby lub pogorszenia przewlekłych chorób;
Świadczenia medyczne w przypadku chorób przewlekłych, aktywne monitorowanie chorób przewlekłych takich jak choroby sercowo-naczyniowe, cukrzyca typu 2, astma oskrzelowa, przewlekła obturacyjna choroba płuc, przewlekłe choroby nerek;
Świadczenia parakliniczne w poradniach specjalistycznych;
Świadczenia stomatologiczne (bezpłatna wizyta u dentysty rocznie i kilka innych bezpłatnych świadczeń);
Leczenie dziennostacjonarne oraz pobyt w szpitalu;
Opiekę pielęgniarską w domu;
Leki refundowane i nierefundowane w ambulatoryjnej opiece zdrowotnej;
Świadczenia rzeczowe.
Ubezpieczeni muszą płacić za niezbędne leki, jeśli nie są leczeni szpitalnie. Pewne leki są bezpłatne lub tańsze (za dopłatą) dla określonych grup społecznych oraz dla emerytów. Lista takich leków jest publikowana przez Narodową Kasę Zdrowia.

Napisany przez Dozer
Aha Google pomaga ładny fragment. Czy byłeś kiedyś w Rumunii i znasz tamte warunki, gdzie lekarze wykonują dobrą pracę tylko gdy są opłacani pod stołem? Bez sensu tracić tu mój czas

Napisany przez Birgit
W takich przypadkach ma się odpowiednie rezerwy

Napisany przez ZehWeh
Dozer pisze:
Istnieją sytuacje, których nie można przewidzieć, takie jak pilne przypadki. Ale widocznie ty czegoś takiego nie rozumiesz. Chcesz mi wyjaśnić, jak obchodzić się z pieniędzmi. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o życiu, lepiej niech trzyma swoje usta zamknięte. Mówienie jest srebrem, milczenie złotem

Faktycznie istnieje coś takiego, jak pępowina finansowa, pieniądze (3-6 wynagrodzeń miesięcznych), które odkłada się na takie właśnie przypadki awaryjne. Awaryjne sytuacje nie rozwiązuje się zwykle z wynagrodzenia, ponieważ zazwyczaj to nie wystarcza. Skoro ty tego nie masz, a twoje wystarczające wynagrodzenie wyraźnie zawsze wydawałeś lub trwoniłeś w przeszłości, świadomie podjąłeś ryzyko, teraz masz po prostu pecha !

Na szczęście dotąd uniknąłem poważnych awaryjnych sytuacji, ale awaryjny przypadek w wysokości 10 000€ dla mnie z pewnością nie stanowiłby problemu, ponieważ moja pępowina finansowa leży znacznie ponad tą kwotą!

Mimo że tutaj jesteś tak miły/a, nie możesz serio oczekiwać, że ktokolwiek da ci nawet złotówkę! Trochę zmniejsz swoje ego!

Napisany przez Dozer
Jeszcze ktoś z takimi mądrościami. Dostajesz ode mnie polubienie. Zakończmy po prostu ten temat.

Byłem już w Rumunii i jeszcze dalej za Karpatami. Znam wiele rzeczy z dawnej bloku wschodniego. Wiem jakie jest życie tam, jak dalej na wschód są lekarze. Wiem także, że ludzie tam, nie wszyscy, ale jak wszędzie chętnie wykorzystują zamożnych z Zachodu i gdy ci zdadzą sobie sprawę, że jest to tylko z powodu źródła pieniędzy dla rodziny, wtedy przychodzi prawdziwa rachunkość... Na pewno własna rodzina nie może nawet dać jednego euro... wszystko zależy od ciebie, ratowanie teścia... Że już teraz wydałeś całe swoje finansowe rezerwy na to... i nawet nie otrzymujesz pomocy od swojej rodziny. Pamiętaj, masz tylko jedno życie, twój teść, jak tragiczne to by nie było, miał już swoje. Ty być może jeszcze nie. Nigdy nie powinno się ryzykować swojej przyszłości. Bez względu na to, jak duże jest domniemane poczucie winy. Istnieje granica, którą już dawno przekroczyłeś... Rodzina twojego teścia z pewnością sama jest zadłużona, że nikt nie pomaga... z rodziny, ach tak, ty jesteś tym krewnym, który jest finansowo zrujnowany...

Napisany przez elknipso
Tak, niestety ta mentalność jest tam szeroko rozpowszechniona. Moja dobra przyjaciółka z Rumunii regularnie wstydzi się wielu swoich rodaków.

Napisany przez Dozer
Wszystko w porządku. Wiesz o moim życiu. Nie znasz mnie, mojej rodziny ani całej sytuacji. Nie byłem i nigdy nie będę finansowo zrujnowany. Miłego dnia. I coś od siebie dla wszystkich tutaj. Nie potrzebuję już pomocy i mogłem wszystko załatwić sam.

Napisany przez Dozer
Informuję cię, że jestem żonaty z Rumunką od 12 lat, więc co chcesz mi powiedzieć?

Napisany przez elknipso
Twoja dyskwalifikacja nastąpiła w pierwszym zdaniu: Nie mam pojęcia, jaki klaun jesteś. Jest to zauważalne pytanie o pieniądze od obcych osób, a następnie, gdy wskazuje się Ci wyjścia z kłopotów, natychmiast stajesz się obelżywy. Myślę, że to wszystko na ten temat. Wyraźnie pokazałeś, jaki jesteś.

Napisany przez Dozer
Czyż nie sądzisz, że zapytałbym, gdyby mi te znane ścieżki nie były już jasne i gdyby nie było w tym już rozwiązania.

Napisany przez Marc2512
Dozer pisze:
Naucz się najpierw dobrze pisać i idź jeszcze raz do szkoły. Trochę głupio, jeśli w szkole specjalnej miałeś tylko śpiewać i klaskać.

No cóż. Lepiej zostaw temat szkoły, pisowni itp.

Dozer pisze:
Na twoją informację, jestem żonaty z Rumunką od 12 lat, więc o czym chcesz mi opowiadać?

Że rozwód będzie bardzo kosztowny, jeśli źródło pieniędzy wyschnie. Dobrze, że jesteś tu, aby to wyjaśnić. Możesz podać ten wskazówkę dla wszystkich innych tutaj pytających o pieniądze, wtedy nikt nie będzie musiał pytać, a każdy będzie miał nieskończoną ilość pieniędzy do dyspozycji

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata