- sob paź 17, 2009 2:41 pm
Witam panów użytkowników Throughblickerów,
Przepraszam, ale jestem poważnym biznesmenem i jako taki, to będzie moja pierwsza i ostatnia interwencja tutaj. Powinienem był wiedzieć, czego się spodziewać.
Tylko dla poprawienia i nauki dla was: lista w FINMA nie mówi absolutnie nic, poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że wiele z tych firm będzie miało świetną koncepcję! Dlaczego? Przykład: trader na rynku forex, który rozumie swoje działanie, został założony przez niemiecki bank i teraz chce się usamodzielnić - czy miałby on szansę założyć swoją własną firmę inwestycyjną w Frankfurcie?? Raczej nie, zupełnie niemożliwe! Po prostu warto zastanowić się nad zależnościami w finansach....
Dyw.kap.: nie hipokryzja, ale firma, która częściowo przez swoją własną politykę gospodarczą, również poprzez własne nieudolne zarządzanie, popełniła błędy, a potem dostała cios z urzędu, itp.
Vandior: ten poważny fundusz został założony wcześniej przez byłe banki szwajcarskie, a umieszczenie na liście oznacza tylko to, że oficjalnie nie można go reklamować, dlaczego szwajcarskie banki tego nie chcą, może każdy zrozumieć sam. Fundusz będzie kontynuował swoją doskonałą pracę, zawsze był zarejestrowany w Panamie, również z dobrego powodu. Mogę coś powiedzieć o innych firmach z listy, ale robię to z dobrego powodu, kto chce wiedzieć więcej, niech porozmawia ze mną osobiście.
Na zakończenie: ten, kto wierzy, że wszystko jest w porządku w kraju, w którym nadal oficjalnie sprzedaje się na przykład ubezpieczenia na życie jako inwestycję, POMIMO tego, że niemiecki sąd już prawie 25 lat temu ujawnił to jako legalne oszustwo, powinien w rzeczywistości pozostać przy obecnym stanie rzeczy i martwić się o takie listy i podobne rzeczy, ale nie o prawdziwe przyczyny problemów.