Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Wolf Sparkasse, Nowa Zelandia - Handel walutami Forex

Napisany przez Rubin
Cześć, pojedynczy pośrednicy, w tym w Niemczech oferują opcje lokat poprzez wspomniany bank Wolf Sparkasse, Nowa Zelandia (myląca nazwa = dostawca usług finansowych, a nie bank !!!); rzekomo wpłacane lokaty są przekazywane do banku państwowego Nowej Zelandii, ANZ, i inwestowane w transakcje walutowe. Podaje się zwroty z inwestycji od 3 do 15% miesięcznie. Dostęp do kapitału i zysków odbywa się między innymi za pomocą karty kredytowej; lokata miałaby być zabezpieczona przez fundusz gwarancyjny ANZ (nie wiem, czy taki istnieje) Czy ktoś zna tę ofertę i ma z nią doświadczenia?? Czy to znowu oszustwo czy rzetelna firma??

Napisany przez pathunt
hallo, z moim kolegą właśnie analizowaliśmy stronę, ponieważ chcieliśmy także uzyskać informacje dotyczące nowego kontaktu, który został nam tam podany. Strona wydaje się podejrzana, gdzie jest regulamin? jaki jest adres, rejestracja, jak długo istnieje? oferujemy Państwu fundusz (którym później sami będziecie mogli reklamować!) działający od 7 lat w Panamie z licencją i rejestracją, założony przez byłych szwajcarskich bankierów i traderów, bez miesiąca straty, bardzo wydajną witrynę internetową z 24-godzinnym czatem na żywo, proszę się przyjrzeć: VanFunds - lub ogólne informacje o naszej ofercie: https://www.innofinanz.eu/ pozdrowienia, p.hundt, berlin

Napisany przez weisser ritter
Krytykowanie innych i jednoczesne wystawianie oferty, nie jest zbyt eleganckie.

Napisany przez CFO
@Weißer Ritter Muszę ci przyznać rację. Obydwie oferty są katastrofą. Po pierwsze, Wolf Sparkasse działa z nieistniejącym numerem SWIFT. Nie otrzyma go również, ponieważ nie spełnia kryteriów dla banku/sparkasse. Po drugie, Vandfunds / Vandior Inc znajduje się na liście niezatwierdzonych instytucji przez Finma. Do wszystkich: Trzymajcie się z daleka od obu instytucji. Są to programy HYIP (High Yield Performance Programmes). Charakteryzują się one tym, że w 99% przypadków nie otrzymujesz obiecywanych zwrotów ani nie odzyskujesz wpłaconych pieniędzy! Jeśli temat cię bardziej interesuje, wyszukaj w Google hasło HYIP lub przejrzyj ostatnie kilka stron wątków dotyczących Dividium Capital Ltd na forum. Z poważaniem CFO

Napisany przez pathunt
Witam panów użytkowników Throughblickerów, Przepraszam, ale jestem poważnym biznesmenem i jako taki, to będzie moja pierwsza i ostatnia interwencja tutaj. Powinienem był wiedzieć, czego się spodziewać. Tylko dla poprawienia i nauki dla was: lista w FINMA nie mówi absolutnie nic, poza tym, że z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że wiele z tych firm będzie miało świetną koncepcję! Dlaczego? Przykład: trader na rynku forex, który rozumie swoje działanie, został założony przez niemiecki bank i teraz chce się usamodzielnić - czy miałby on szansę założyć swoją własną firmę inwestycyjną w Frankfurcie?? Raczej nie, zupełnie niemożliwe! Po prostu warto zastanowić się nad zależnościami w finansach.... Dyw.kap.: nie hipokryzja, ale firma, która częściowo przez swoją własną politykę gospodarczą, również poprzez własne nieudolne zarządzanie, popełniła błędy, a potem dostała cios z urzędu, itp. Vandior: ten poważny fundusz został założony wcześniej przez byłe banki szwajcarskie, a umieszczenie na liście oznacza tylko to, że oficjalnie nie można go reklamować, dlaczego szwajcarskie banki tego nie chcą, może każdy zrozumieć sam. Fundusz będzie kontynuował swoją doskonałą pracę, zawsze był zarejestrowany w Panamie, również z dobrego powodu. Mogę coś powiedzieć o innych firmach z listy, ale robię to z dobrego powodu, kto chce wiedzieć więcej, niech porozmawia ze mną osobiście. Na zakończenie: ten, kto wierzy, że wszystko jest w porządku w kraju, w którym nadal oficjalnie sprzedaje się na przykład ubezpieczenia na życie jako inwestycję, POMIMO tego, że niemiecki sąd już prawie 25 lat temu ujawnił to jako legalne oszustwo, powinien w rzeczywistości pozostać przy obecnym stanie rzeczy i martwić się o takie listy i podobne rzeczy, ale nie o prawdziwe przyczyny problemów.

Napisany przez weisser ritter
CFO pisze: @Weißer Ritter Po pierwsze, Sparkasse Wolf działa z nieistniejącym numerem SWIFT. Nie otrzyma go także, ponieważ nie spełnia kryteriów dla Sparkasse/Banku. Z poważaniem, CFO
Teraz drogi CFO, muszę niestety się nie zgodzić, ponieważ BIC (czyli kod identyfikacyjny banku, jest to międzynarodowy znormalizowany kod bankowy, często nazywany także jako kod SWIFT): WOLSNZ21 istnieje już! patrz: SWIFT - Home jeśli wpiszemy go tam, znajdziemy Sparkasse Wolf, jest po prostu niepodłączony do systemu SWIFT i systemu wiadomości. Dlatego proszę o dokładniejsze przeszukanie! Sparkasse Wolf obsługuje ruch wpłat poprzez system SWIFT ANZ, co gwarantuje uczestnictwo w funduszu gwarancji depozytów. Osobiście pracuję od dłuższego czasu z Sparkasse Wolf i jestem bardzo zadowolony. Ten post będzie również ostatnim na ten temat ode mnie, ponieważ teraz prawdopodobnie (jak to tutaj bywa) rozpocznie się błotna kampania. życzę wam powodzenia

Napisany przez CFO
To naprawdę interesujące podać numer Swift, który nie może być użyty. Poza tym chciałbym zwrócić uwagę na następującą przypadkowość: Genius Funds | Fund Management i Personal Banking, Corporate Banking, Savings Accounts, Credit Cards | Wolf Sparkasse Czasami są takie przypadki, że aż trudno uwierzyć. Proste wytłumaczenie. Obydwa to programy inwestycyjne typu HYIP (nie HYPs) i Genius Fund jest sticky, co oznacza, że płatności niemal całkowicie przestają wpływać. Ten, kto potrafi połączyć fakty, wie, co się dzieje z Bankiem Wilków. Vanfunds działa od kwietnia, kiedy został zarejestrowany, pozostaje zastanowić się, jak długo

Napisany przez pathunt
Zarejestrowany w kwietniu, hmm, chyba chodzi ci o jeszcze w tym roku, prawda? Wygląda na to, że urząd oficjalny się myli: https://www.registro-publico.gob.pa/...onweb/prinpage

Napisany przez pathunt
dann: konsultacja rejestralna, handlowa, spółek akcyjnych, według karty, numer dann 428936, dann nummer 428936, dann doch bald mal 7 jahre! poprawne jest: dopiero od 2007 roku fundusz ma stronę internetową, czyli online.

Napisany przez CFO
Oczywiście miałem na myśli rejestrację online, która nastąpiła dopiero w 2009 roku – od tego czasu strona stała się aktywna. Co jednak skłania do refleksji, to następujące oświadczenie władz Panamy (wersja oryginalna): AVISO AL PÚBLICO Superintendencja Banków Panamy uznaje za stosowne poinformować opinię publiczną, że spółka VANDIOR, INC., handlowo znana również jako VANFUNDS, nie jest jednostką regulowaną ani nadzorowaną przez tę instytucję, gdyż nie posiada licencji na prowadzenie działalności bankowej w Republice Panamy ani na utrzymywanie tutaj przedstawicielstwa, zgodnie z prawem bankowym. Ponadto wspomniana spółka nie posiada licencji powierniczej na prowadzenie działalności fiducjarnej w Panamie, tak jak to stanowi Ustawa nr 1 z 1984 r. oraz Dekret Wykonawczy nr 16 z 1984 r. Sporządzono w mieście Panama, czternastego (14) dnia sierpnia roku dwa tysiące dziewiątego (2009). (Oryginał podpisany) Olegario Barrelier, Nadzorca Czytelnik może wyszukać w Google nazwisko Olegario Barrelier – taka osoba naprawdę istnieje. Podsumowując, nadzór bankowy w Panamie zwraca uwagę, że Vandior Inc. / Vanfunds nie podlega ich nadzorowi. W efekcie nie ma ani licencji bankowej, ani prawa do prowadzenia działalności bankowej, a ponadto nie jest audytowana przez żaden podmiot audytorski. Przy środkach klientów sięgających 100 mln USD nasuwa się wiele pytań. Pozostaję przy swoim: Vanfunds to zdecydowanie HYIP – zobacz: Easy Hyip: Vanfunds Pozdrawiam,

Napisany przez pathunt
Absurd, fundusz to fundusz i nie potrzebuje statusu banku, o ile jak Vandior współpracuje z renomowanym bankiem. Znasz RWB z Monachium? Ta firma zarządza miliardem klientów, również nie mając statusu banku, współpracują z bankiem prywatnym.

Napisany przez mutilato
Cześć ludzie Pierwszy raz zamieszczam tutaj wpis i z zainteresowaniem przeczytałem dyskusję na temat Wolf Sparkassa i Vanfunds. Nie chcę tutaj brać żadnej ze stron, ale sam prowadzę firmę zarządzającą funduszami oraz zarządzam jednym funduszem, przy czym jestem także niezależnym dyrektorem w innych funduszach. Trudno powiedzieć, co sądzić o tych wszystkich informacjach, ostateczna ocena pozostaje dla każdego z osobna. Faktem jest jednak, że każda firma zarządzająca funduszem, która prowadzi fundusz albo - w przypadku innych krajów - fundusz zarejestrowany jako osoba prawna, podlega regulatorowi danego kraju. W Europie są to instytucje takie jak FMA, FINMA, BAFIN, FSC, itd. Ostrzeżenie z Panamy wygląda rzeczywiście poważnie. Jeśli to prawda, sugeruje to, że fundusz nie podlega żadnemu regulatorowi. Osobiście uważam taki fundusz raczej za prywatne lokowanie kapitału, ponieważ nie jest możliwy do obrotu, ale każdy, kto chce, może zainwestować w niego pieniądze. Ale jeśli je straci, warto zachować całkowitą ciszę .... Mam nadzieję, że moją odpowiedzią nie zyskałem sobie wielu wrogów, ale mam prawo wspomnieć, że być może mam nieco pojęcia na ten temat. Mimo wszystko życzę Wam wszystkim pięknego i bezdeszczowego dnia.

Napisany przez CFO
@mutilato Takie ostrzeżenie nie pojawia się przypadkowo. Dziękuję za wkład @pathund Nie, nie chcę tutaj rozpętywać wojny religijnej. Firma Vanfunds/Vandior Inc nie musi mieć ode mnie licencji bankowej i może współpracować z poważnym bankiem. Ale jeśli nie poddaje się organom nadzoru, nie zatrudnia firmy rewizyjnej, nie publikuje audytowanych danych, ja osobiście trzymałbym się z daleka, tak samo jak od RWB. Jest jeszcze link do przemyślenia, który pokazuje, że nawet fundusz jak RWB może być krytycznie oceniany. Anlegerschutzanwälte e.V. – Pomoc dla inwestorów - Sieć dla sprawiedliwej ochrony inwestorów - RWB AG Tutaj również każdemu pozostaje decyzja, czy chce inwestować. Powinien jednak zakładać, że: a) płaci wysoką prowizję za pośrednictwo (ponad 20%!) b) ewentualne ujemne saldo na kontach może prowadzić do dodatkowych wpłat W tym kontekście życzę wszystkim szczęśliwej ręki podczas inwestowania

Napisany przez man of honor
Cześć społeczności, dla mnie również jest to pierwszy post na forum. Każdy z Was ma swoje powody, dla których zamieszcza posty w sieci - powody mogą być różnorodne. Przede wszystkim to forum ma służyć ogółowi społeczeństwa, aby udostępniać informacje oraz osobiste opinie. Wypowiedzi użytkownika 09 w żadnej mierze nie odpowiadają prawdziwym wydarzeniom. W wspomnianym przedsiębiorstwie zaangażowanych jest więcej osób, a użytkownik 09 nie jest klientem, który nie otrzymuje informacji (tak jak chciałby sugerować), ale raczej osobą zaangażowaną w pośrednictwo w transakcji, która po zaakceptowaniu transakcji przez obie strony ma prawo do prowizji pośrednictwa. Jest zatem nieuprawnioną stroną trzecią, jeśli chodzi o wewnętrzne informacje dotyczące transakcji. Zazwyczaj transakcje finansowe wymagają dyskrecji. Jednakże, ponieważ użytkownik 09 już ujawnił kilka rzeczy, chciałbym powiedzieć mu jeszcze to: Wszyscy zaangażowani pracują nad realizacją transakcji i obrażanie zaangażowanych osób w żaden sposób nie jest pomocne - wręcz przeciwnie, zagraża to transakcji. Post użytkownika 09, ponieważ może się przypuszczać, że jest on ma zamiar naruszyć dobre imię innych w interesach, może prowadzić do konsekwencji cywilnych i karnych, ale decyzja o tym należy do poszczególnych zaangażowanych osób.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata