Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wypowiedzenie kredytu hipotecznego przez kredytobiorcę

Napisany przez windel1
Cześć, mam pytanie. Czy można zrezygnować z refinansowania, które zostało zakończone dopiero 3 miesiące temu? Oprocentowanie jest tak niskie, że wydaje mi się, że zostaliśmy oszukani. Obecnie zapłacilibyśmy o prawie 400 euro mniej. Słyszałem, że w ciągu 6 miesięcy można bez dodatkowych kosztów zrezygnować z kredytu hipotecznego. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to prawda? Dzięki i pozdrowienia

Re: Wypowiedzenie kredytu hipotecznego przez kredytobiorcę

Napisany przez MThiemann
Cześć Windel1, z już zakończonego finansowania nie wyjdziesz tak po prostu (chyba że umówiłeś się na opcję nadpłaty w dowolnym momencie - wtedy musiałaby być uwzględniona w umowie kredytowej). Okres 14-dniowego prawa do odstąpienia od umowy również już minął. Możesz ewentualnie zrezygnować z kredytu za zgodą banku, ale wcześniej warto dowiedzieć się, jak wysoka byłaby ewentualna kara za wcześniejszą spłatę i czy w ogóle jest to opłacalne. Niektóre banki zgadzają się jednak na wcześniejsze rozwiązanie umowy tylko wtedy, gdy nieruchomość ma zostać sprzedana. Bez zwracania się do swojego banku nie osiągniesz tu nic. Dlatego skontaktuj się najpierw ze swoim bankiem i zapytaj. Co więcej: niektóre banki pobierają opłatę manipulacyjną do 250 EUR za obliczenie kary za wcześniejszą spłatę. Zapytaj wcześniej o ewentualne koszty. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata