Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy związane z umową oszczędnościową mieszkaniową można wypowiedzieć?

Napisany przez ThoT1987
Cześć wszystkim,

już sprawdziłem forum i Google, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, mam nadzieję że ktoś tutaj mi pomoże.

Więc sprawa wygląda następująco:
Kilka lat temu zaciągnąłem kredyt na Dom, a także podpisałem umowę kredytową, czyli kombinację kredytu budowlanego i kredytu budowlanego.
Teraz co miesiąc wpłacana jest stała kwota na konto oszczędnościowe oraz stała kwota z odsetkami dla kredytu.

Moje pytanie brzmi, czy mogę wypowiedzieć tę umowę kredytową i użyć jej salda samodzielnie oraz przekształcić kredyt budowlany w kredyt ratalny z ówczesną stopą procentową lub w jaki sposób to przebiega i czy to w ogóle jest możliwe?

Z góry dziękuję
Pozdrowienia
ThoT

Re: Finansowanie budowy związane z umową oszczędnościową mieszkaniową można wypowiedzieć?

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

to niemożliwe. Istnieją dwa umowy, ale w sumie jest to produkt kopalny, czyli
można zerwać tylko ten produkt kopalny. Saldo zostanie potrącone z
kwotą finansowania.

Gdy zakończy się okres przedfinansowania i automatycznie przejdziesz na kredyt spłacany za pomocą oszczędności mieszkaniowych,
będziesz mógł go spłacić w dowolnym momencie.

Napisany przez NaTwoim13
To pytanie dotyczy tego, jakie konstrukcje zostały tam narysowane. Czy to kredyt terminowy udzielony przez bank, czy to kredyt budowlany udzielony przez kasy budowlane. Pierwszy może zostać przekształcony w kredyt ratalny w wielu bankach, ale zazwyczaj środki zgromadzone w kasie budowlanej nie zostaną uwolnione.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata