Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wniosek o kredyt studencki przez bank prowadzący konto?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wam wszystkim, potrzebuję porady. Od września studiuję i najprawdopodobniej mam prawo do maksymalnej kwoty Bafög. Niestety, opłaty za studia są pokrywane przez urząd Bafög tylko przez okres jednego roku. Czy mimo to mam możliwość ubiegania się o tzw. kredyt studencki na opłaty za studia? Jeśli tak, czy mogę zwrócić się w tej sprawie do mojego banku prowadzącego konto? Dziękuję za wasze odpowiedzi i pozdrowienia, Maiglocke

Napisany przez ADMCI4
Cześć, kiedyś czytałam, że kredyt studencki można ubiegać się niezależnie od wszystkiego. Są banki, które udzielają go, a inne nie. W przypadku wątpliwości możesz zapytać w swoim banku. Powodzenia, Pandora99

Napisany przez ProperSoul
Jeśli chcesz wysłuchać mojej rady w tej sprawie: Lepiej znajdź dodatkową pracę lub udzielaj korepetycji... Kilka godzin tygodniowo wystarczy, aby zaoszczędzić pieniądze na czesne i nie wydawać ich inaczej Ja tak robię od 6 semestrów A na inne wydatki latam do przemysłu i pracuję wakacyjnie w produkcji... Może to również zadziałać dla Ciebie. Pozdrawiam Edit: Jeśli jednak potrzebujesz kredytu, zawnioskuj o niego w KfW-Bank.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata