Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie budynku mieszkalnego jest możliwe tylko z udziałem własnego poniższego?

Napisany przez ADMCI4
Kupiliśmy Dom jednorodzinny dwa miesiące temu i na początku przejęliśmy ubezpieczenie budynku mieszkalnego poprzedniego właściciela. Teraz musimy jednak ostatecznie zdecydować, czy pozostać przy tym ubezpieczeniu, czy wybrać inne. Skontaktowaliśmy się z naszym ulubionym ubezpieczycielem, ale zaproponowano nam ofertę z udziałem własnym w wysokości 700 euro. Czy jest to obecnie powszechne praktyka, czy ktoś zna inne firmy ubezpieczeniowe? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Re: Czy ubezpieczenie budynku mieszkalnego jest możliwe tylko z udziałem własnego poniższego?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, Samodzierżawy są całkiem powszechne, ale niekoniecznie konieczne. Radziłbym z nich zrezygnować, w końcu w przeciwnym razie musisz samodzielnie pokryć koszty każdej małej szkody spowodowanej burzą. Oczywiście oferujemy ubezpieczenie budynku mieszkalnego także bez samodzierżaw, podobnie jak wiele innych ubezpieczycieli. Sugeruję najpierw sprawdzić różnicę w składkach z i bez samodzierżaw. Oczywiście warunki umowy muszą być takie same! W przeciwnym razie porównujesz jabłka do gruszek. To jest bardzo często praktykowane przez różnych ubezpieczycieli, tylko po to, aby złożyć niższą ofertę. Więc sprawdź dokładnie! Pozdrowienia, Mike

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Nasenbär, też byliśmy zaskoczeni. Zwłaszcza że także my nie mielibyśmy żadnej składki własnej w ubezpieczeniu poprzedniego właściciela. Ostatecznie jednak postanowiliśmy tam pozostać. Pozdrowienia, Rolli71

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata