Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy i praca

Napisany przez marcha
Cześć wszystkim. Moja sytuacja: chcemy kupić Dom. Kiedy zaczęliśmy zbierać wszystkie dokumenty dla banku, mój mąż był na okresie próbnym, przedstawiliśmy wszystkie zaświadczenia o zarobkach oraz umowę o pracę. Jako urzędniczka, a mój mąż pracujący w sektorze IT, okres próbny nie stanowił problemu dla banku. Ze wszystkimi dokumentami trwało jednak dłużej niż się spodziewaliśmy, w międzyczasie mój mąż dostał dobrą ofertę pracy od innej firmy i zmienił pracodawcę. Na razie nie poinformowaliśmy jeszcze banku o tej zmianie. Wygląda na to, że teraz otrzymamy zgodę od banku. Teraz nie wiemy, co powinniśmy zrobić: czy podpisać umowę kredytową, nie mówiąc nic, nie przeżywamy utraty dochodu, bank już nas sprawdził. Czy powinniśmy powiedzieć bankowi, że zmienił się pracodawca? Czy może to mieć negatywne skutki dla decyzji banku?

Napisany przez NaTwoim13
Gdzie nie ma powoda, tam nie ma i sędziego, zwłaszcza że sytuacja wyjściowa pod względem ekonomicznym nie powinna się pogorszyć?!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć marcha, napisałaś: czy teraz otrzymamy zgodę.
To możliwe, ponieważ bankowi zajęło długo, zanim do warunków wypłaty dołączył prośbę o aktualne odcinki wypłat.
Po prostu poczekaj na ofertę umowy kredytowej.

Napisany przez marcha
Dziękuję za odpowiedzi. Sytuacja finansowa nie pogorszyła się po zmianie pracy. Otrzymaliśmy akceptację, umowa teraz będzie wysłana. Pytanie brzmi, czy bank sprawdzi jeszcze coś po podpisaniu umowy. Ponieważ Dom będzie budowany, pierwsze raty będziemy płacić dopiero po wprowadzeniu, około roku.

Napisany przez marcha
Nie, nie pogorszyło się. Pierwsze raty będą płatne dopiero po wprowadzeniu, około za rok

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kiedy poprawiła się Twoja sytuacja finansowa, powinno być wszystko w porządku. W przypadku pogorszenia się sytuacji finansowej, zgodnie z drobnym drukiem warunków pożyczki bank zazwyczaj wymaga, abyś poinformował o tym pogorszeniu sytuacji finansowej. Ale w tym przypadku powinno być wszystko ok.

Napisany przez BenniG
Może się zdarzyć, że okres próbny zostanie przedłużony, dłużej niż pierwotnie zakładano.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata