Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: pożyczka prywatna.

Napisany przez Rosse86
Czy ktoś zna osoby prywatne, które udzielają pożyczek? Pracuję, mam stałe dochody, posiadam samochód. Jestem w pełni zdolny do spłaty. Niestety, dostałem negatywny wpis w rejestrze dłużników przez znajomego. Dziękuję za pomoc i odpowiedzi.

Napisany przez 2titan1981
Chcesz pożyczyć kwotę x na y miesięcy. W zamian musisz zapłacić kwotę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów zostały odpowiedziane indywidualnie. Mogę dostarczyć dodatkowe, szybko zbywalne zabezpieczenia

1. Ustalenie rat z wierzycielem
2. Wykorzystanie oszczędności
3. Skorzystanie z debetu
4. Zapytanie banku o kredyt
5. Zapytanie krewnych
6. Zapytanie przyjaciół
7. Poproszenie pracodawcy o zaliczkę
8. Zastawienie przedmiotów o wartości w lombardzie, których komornik nie może zająć
9. Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520 euro
10. Maksymalizacja dochodów (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystanie z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innego sposobu, a każda próba otwarcia nowego tematu w tej sprawie bez udzielenia odpowiedzi na te pytania pokazuje, że osoba nie jest skłonna udzielić właściwych informacji i w żadnym przypadku nie otrzyma kredytu. kredyt można otrzymać tylko dzięki zabezpieczeniom, które wierzyciel może łatwo zrealizować.
Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczyciele itp. nie są uznawane za łatwo zbywalne zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może podjąć działanie i odpowiedzieć na te 11 punktów oraz przedstawić swoje zbywalne zabezpieczenia. Zazwyczaj mienie rzeczowe jest zabezpieczane maksymalnie na 50% jego wartości nominalnej. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze obcemu, który nawet nie zauważa ponad 100 tematów, o których jest mowa?
Bo w takim przypadku zauważyłbyś te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego nie odpowiedziałeś w pierwszej kolejności na te 11 punktów? Chcesz przecież budować zaufanie i po przedstawieniu rzeczywistych zabezpieczeń w ogóle mieć szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie, jeśli nie udzielają pożyczek, prywatny pożyczkodawca też ich nie udzieli, chyba że może zbyć twoje zabezpieczenie bardzo dobrze!

Na pewno będą wysyłane także prywatne wiadomości. W większości przypadków to próba oszustwa przedpłaconego. Dlatego bądź ostrożny wobec osób, które oferują najlepsze kredyty itp. w ukryty sposób.

Tak czy inaczej.
Zobaczymy, czy następna osoba zda test inteligencji.

Napisany przez Rosse86
Ten wpis wprowadź pod każde pytanie. Widziałem to sto razy i nadal mi nie zależy na twoim zdaniu.
Dlaczego uniemożliwiasz ludziom uzyskanie odpowiedzi na ich pytania?

Ale nie zrozumieliście dlaczego uważasz się za innego niż wszyscy inni..... te kwestie wymagają wyjaśnienia.

I jeszcze raz, to nie jest miejsce na prywatne wnioski kredytowe..... To także można było przeczytać tam....

Napisany przez Rosse86
Mimo to, Twoje pytania mnie nie interesują.

No cóż, powodzenia w dalszych poszukiwaniach, ponieważ tutaj po prostu nie ma pieniędzy

Napisany przez Cici
Rosse86 pisze:
Ten wpis umieszczasz pod każdym pytaniem. Widziałem to już 100 razy i zawsze mnie to obchodzi.
Dlaczego uniemożliwiasz ludziom uzyskanie odpowiedzi na swoje pytania?

Ponieważ widziałeś już inne posty na ten temat, wydajesz się być bardziej świadomy niż 90% innych osób, które tutaj regularnie pytają o prywatne pożyczki. Ale powinieneś również wiedzieć, że tutaj nikt nie udziela takich pożyczek.

Twoje znajome czy krewni najwyraźniej nie przejmują się negatywnymi wpisami w Schufa. Skoro nawet oni nie chcą ci pożyczyć pieniędzy, dlaczego miałby to zrobić ktoś obcy z internetu? Twoja 100-procentowa gwarancja z początku postu to nonsens, w przeciwnym razie znalazłbyś łatwo kogoś chętnego do udzielenia pożyczki. Realistyczne możliwości pozyskania pieniędzy zostały już wymienione w powyższych punktach. W zasadzie nie ma więcej do powiedzenia na ten temat.

Zawsze to samo tutaj się powtarza: najpierw grzecznie pytają, czy ktoś może udzielić pożyczki, a gdy uderza bolesna prawda, że tutaj nie znajdziesz pożyczkodawców, od razu zmieniają ton na nieuprzejmy, a nawet agresywny. Pomyśl, jak to może wpłynąć na innych ludzi. Na pewno nie buduje to zaufania.

Napisany przez memet
Rosse86 pisze:
Pomimo tego twoje pytania mnie nie interesują.

Pytania są jednak uzasadnione.

Poza tym: Dlaczego twój przyjaciel zarejestrował cię w Schufa? Zazwyczaj robią to tylko banki lub dostawcy usług komórkowych, a nie przyjaciele.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata