Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ile kosztuje obecnie mniejsze finansowanie?

Napisany przez Martin79HN
Cześć wszystkim,

Obiekt: 100 m² 4 pokoje Heilbronn
Rok budowy: 2002

Właściciele: 50/50 Brat i ja
Podatek od nabycia nieruchomości: nie z powodu podziału spadku

Istnieje umowa oszczędnościowa: 40 tys. € po 1,5%
Do sfinansowania: 70-80 tys. € Cena do negocjacji z bratem

Około 110 tys. € do zapłacenia bratu

Wartość nieruchomości minimum 300 tys. €
Dochód wystarczający

Kwota 70-80 tys. €
Żądana długość kredytu 10 lat z 2% spłatą (opcja dodatkowej spłaty w całości pożądana)

Księga wieczysta: bez obciążeń

Dziękuję Wam, aby uzyskać przybliżoną kwotę.

Pozdrowienia

Martin

Napisany przez Martin79HN
Uzupełnienie: Jestem świadomy limitu darmowych darowizn między bratem a mną. W marcu/kwietniu 2014 roku kupiłem od niego część mieszkania, wyczerpując w ten sposób limit darmowych darowizn (później skorzystałem z zysku z wartości rzeczy). Dlatego widzę datę zakupu najwcześniej w maju 2024 roku. W kwietniu 2024 roku również dojrzeje inwestycja, która dobrze pokryje koszty zakupu i notarialne. Na Boże Narodzenie planuję porozmawiać z bratem o cenie. Mieszka w Szwajcarii, nie interesuje się mieszkaniami, jest aktualnie singlem i nie ma dzieci.

Napisany przez NaTwoim13
StephanB pisze:
Zawsze zaleca się skorzystanie z usług doradcy finansowego lub banku, aby upewnić się, że uwzględnione zostały wszystkie Państwa specyficzne potrzeby i okoliczności.

Martin doskonale wie o tym, mając 103 posty w ciągu 10 lat, odnosząc się do swoich nieruchomości i finansów!

Nie rozumiem również, czego teraz się spodziewa, zwłaszcza że doskonale wie, do kogo się zwrócić i że od dłuższego czasu nikt nie zamieszcza tutaj warunków finansowych!!

Napisany przez ZehWeh
Czy StefanB jest nowym botem na forum? Wkleja ogromne długie teksty do każdego tematu, które wyglądają tak, jakby pochodziły bezpośrednio od ChatGPT.

Edytuj: I już go nie ma... Chyba jednak był botem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata